Gastronomická pornografie

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Alena Cechova  13.01.12 19:45

Další várka českého gurmánského pekla je zde:
http://www.reflex.cz/…pravy/20970/?…

Stránka:  1 2 3 Další »

  Reakce:
 
kurzatko
230 příspěvků 13.01.12 20:24

Nééé. Osobně nejšílenější mi teda připadá ten salát, i když dostal jenom páté místo. Už se vidím, jak do toho celá natěšená na chuť mozzarely, bazalky a olivového oleje kousnu… a ouha. Myslela jsem, že se na něčem takovém opravdu nedá nic zkazit, maximálně že ta rajčata budou trochu oschlá. Uf.

 
Alena Cechova  13.01.12 21:32

Mne na tom zaráží asi nejvíc to, že většinu těch jídel autoři snímků nakonec snědli! Přitom některé ty snímky jsou vysloveně obscénní, to bych nedala ani kdybych už neměla nic k jídlu a odešla odtamtud od stolu ihned. Museli by mi to tam narvat násilím do krku, jinak si to neumím představit.

 
Ani  13.01.12 21:34

Dobrý caprese dělá hlavně dobrý olej a buvolí mozzarela (a samozřejmě rajčata, takže v zimě je to nemožné). Dá se na tom zkazit dost, vlastně skoro nikde ho nedělají správně… Ale fakt je, že tohle bylo ještě o milion levelů níže v pekle než běžný průměr.

 
kurzatko
230 příspěvků 13.01.12 23:50

Ani: Tak samozřejmě kvalita surovin hraje obrovskou roli. Ale když si představím, že bych si tohle připravovala doma, byť by z těch ne moc dobrých surovin, které mám po ruce, tak by to prostě bylo docela dobré a s chutí bych to snědla. Ale splácat eidam, majoránku a vegetu? Divím se, že ještě nedali místo těch rajčat rovnou kečup, brr.
Alena Čechová: Většina těch jídel pochází z různých kantýn, menz a školních jídelen a tam si člověk bohužel moc nevybere. Buď odejde hladový, nebo se aspoň nasytí. Smutné na tom je, že cena pro běžného strávníka z ulice se v těhle zařízeních pohybuje na stejné úrovni, jako cena za obědovou hotovku v restauraci, zatímco kvalita pokulhává.

 
MP Barbucha
3716 příspěvků 14.01.12 00:03

Já patřím k těm, kteří než aby snědli blaf, budou raději o hladu. A jsem dost v menšině. Kolikrát jsem slyšela v menze, kde jsem já žvýkala rohlík se sýrem (ano, není to zdravé ani nějak extra dobré, ale aspoň to není nechutné) no a od všech stolů se ozývalo: „fuj, to je dneska zase hnus, to je nechutný…“ Ale všichni to jedli! Nechápu, nechápu, nechápu. Prostě pokud nebude hladomor, hnus do sebe cpát pod tlakem nebudu. Menzu i školní jídelnu na gymplu jsem velmi rychle vzdala, to se prostě nedalo. Na základce nás nutili, to byl jeden z největších traumat mého dětství.
A když mi někdo spílá, že jsem vybíravá, tak v klidu odpovím: ano, jsem. Dokonce velmi vybíravá. Ono je snad nějaká zásluha nyní, v době civilizačních chorob a obezity, do sebe narvat každý hnus?

 
ab
31 příspěvků 14.01.12 09:55

Paní Aleno, děkuji. Tím odkazem jste mi otevřela netušené obzory (budu článek šířit dál). Smála jsem se tak, až mi tekly slzy. Naštěstí jsem zatím podobnou situaci jako autoři fotografií řešit nemusela.

 
MP Pafka
185 příspěvků 14.01.12 16:01

Já jsem měla na menzu i na různé jídelny docela štěstí. Celkem to ušlo a někdy jsem si i pochutnala. Nechci ani vědět, kde tyto „delikatesy“ podávají. Fuj!

 
Ara
25 příspěvků 14.01.12 17:28

Mně otevřel oči Pohlreich. Nechci ho moc propagovat, je to sprosťák, ale když jsem viděla, co je možné najít v profesionálních hospodských kuchyních… Nedám dopustit na MacDonalds. Zaprvé je to čerstvé a za druhé fritéza zničí bakterie.

 
Emily.V
67 příspěvků 14.01.12 20:04

Ara: Čerství MacDonalds, to mě pobavilo =) (Teď nevím, jestli to není nějaká urban legend, ale přece se říká, že suroviny skladují zmražené několik měsíců až let.)
Když jsem si přečetla nadpis, doufala jsem (po všech těch mimibazarových peklech), že tady objevím nějaké lascivně naaranžovaná jídlo (třeba jako http://foodporndaily.com/ ), ale tohle mě taky pobavilo. Vývařovnám, které za takové blafy chtějí „normální“ meníčkovou cenu se vyhýbám, ale u menzy si říkám, že za těch 25 - 30 korun nic lepšího čekat nemůžu. Prostě buď tohle nebo bageta (už zase..) nebo nic.

 
Emily.V
67 příspěvků 14.01.12 20:09

Ale napadla mě otázka - nosíte si do práce nebo do školy vlastní jídlo? Jednu dobu jsem to zkoušela, ale bylo mi nepříjemné jíst na veřejnosti na lavičce přímo z plastové misky (žádnou vhodnou zašívárnu se stoly jsme tam neměli), tak si teď čas od času připravím aspoň obligátní sendvič.

 
MP Yvonne
3 příspěvky 14.01.12 20:10
Ara ha detto : Mně otevřel oči Pohlreich. Nechci ho moc propagovat, je to sprosťák, ale když jsem viděla, co je možné najít v profesionálních hospodských kuchyních… Nedám dopustit na MacDonalds. Zaprvé je to čerstvé a za druhé fritéza zničí bakterie.
S Pohlreichem souhlas. Ale s tím Mekáčem - nevím, jestli si děláte srandu nebo to snad myslíte vážně… a jestli to myslíte vážně, tak teda nevím jestli si správně vykládáte slovo „čerstvý“…
 
MP Barbucha
3716 příspěvků 14.01.12 20:11

Já jsem z oboru a mám úplně jiné zkušenosti. Restaurace, ve kterých jsem pracovala, byly vždy úzkostlivě čisté a na správné skladování surovin se velmi dbalo. A nebyly to všechno drahé luxusní restaurace. Myslím, že úroveň kuchyně a hygieny se pozná v restauraci už ve dveřích. Pana Pohlreicha znám několik let jako výborného kuchaře, jeho pořad ale raději nesleduju… Ve svém volnu se tímto nechci stresovat.

 
Maja  14.01.12 20:15

Ara: co mi vyprávěla kamarádka, která v Mc brigádničila, kterak vybírali z hnědých hlávek salátu ty ještě ucházející zelené listy k použití, tak o čerstvosti pochybuju. Ale třeba jejich hranolky vydrží v nezměněným stavu i tři roky, to zas jo:D http://imgur.com/a/LKx2z

 
kurzatko
230 příspěvků 15.01.12 00:44
Emily.V ha detto : Vývařovnám, které za takové blafy chtějí „normální“ meníčkovou cenu se vyhýbám, ale u menzy si říkám, že za těch 25 - 30 korun nic lepšího čekat nemůžu. Prostě buď tohle nebo bageta (už zase..) nebo nic.
To mě právě děsí u té naší menzy - jako studenti máme dotovanou cenu blafu cca 35 - 40 Kč. Ale funguje to i jako normální jídelna pro veřejnost, která to má ovšem za dvojnásobek. Nevím, která veřejnost tam chodí…
 
kurzatko
230 příspěvků 15.01.12 00:47
Emily.V ha detto : Ale napadla mě otázka - nosíte si do práce nebo do školy vlastní jídlo?
Nosím - naštěstí máme úžasnou studentskou pracovnu s mikrovlnkou, nádobím a dřezem, takže můžu jíst přinesené jídlo dokonce kulturně z talíře :-)
 
kiwi  15.01.12 01:25
kurzatko ha detto :
Ale funguje to i jako normální jídelna pro veřejnost, která to má ovšem za dvojnásobek. Nevím, která veřejnost tam chodí…
Nám v práci vyvářej tak dobře, že se sbíhaj i „civilové“ … a kolikrát si pro jejich nával nemáme ani kam sednout :-(
Co se blafů týče, vidím to podobně, jako místní nabídku hadrů: Dokud to bude někdo kupovat (a co hůř, konzumovat)… ergo kladívko dokud jim to - i s talířem - nebudou vážení klienti házet na hlavu, budou nám ty blafy/hadry podstrkovat.
 
seznam.mih  15.01.12 07:18

hehe není nad to mít přítele, který ocení dobré jídlo i nehoráznej blaf :) to když někam jdeme na jídlo - jako že je to aspoň jednou za týden - tak pokaždý mi musí vylíčit, jaké bylo to jeho jídlo, jestli bylo obré, dostatečně pálivé, dostatečně propečené, zapečené a já nevím co :). Akorát si opravdu nezakládá na tom, jestli je to zdravé, ale jestli je to dobré. A tak se jednou pomalu ofrňoval když sem mu nabídlo jen smažák s bramborem místo hranolků …
No a já sem asi zatím měla na jídlo štěstí, nebo sem možná kontejner, který nepozná, co j blaf a co ne. Do menzy jsem nikdy nechodila. Na základce do jídelny však ano a nestěžovala sem si. Pravda holky občas našli vlasy v jídle a jednou měla holčina dokonce nehet v jídle, ale mě se to teda ještě nestalo.
Za blaf teda považuju jídlo z konzerv (krom čočky). různý předpřipravený jídla, co jen strčíte do mikrovlnky a je to. Chuť to má nijakou. Sem zvyklá z domova na chuťovou bombu.

 
posanka
5 příspěvků 15.01.12 09:45
kurzatko ha detto :
Emily.V ha detto : Ale napadla mě otázka - nosíte si do práce nebo do školy vlastní jídlo?
Nosím - naštěstí máme úžasnou studentskou pracovnu s mikrovlnkou, nádobím a dřezem, takže můžu jíst přinesené jídlo dokonce kulturně z talíře :-)
ja si taky do prace obcas nosim vlastni jidlo, jen me mrzi, ze ho musim konzumovat u pocitace… 
 
Alena Cechova  15.01.12 09:57

Pracuju v malé firmě, jídlo nemáme zajištěné. Část kolegů chodí na oběd do blízké základní školy, kde vaří vepřové na milión a jeden způsob. Já tam moc často nechodím, jednak vepřové nejím a potom mi vadí, jak oni to všechno přesolují. Občas dají kuře, ale jinak je to samé jídlo z polotovarů. Přitom se tam učí děti na kuchaře a třeba takovou zeleninu by nemuseli sevírovat z mražených polotovarů nebo dávat oschlý koupený knedlík. Spíš si říkám, jestli to nevadí těm rodičům, protože to přesolování je úplně hrozné.
Já chodím na oběd většinou do veganského bistra, případně si vařím i sama, máme tam normálně kuchyňku. Kolegové chodí často do čínské restaurace.
Nabídka okolních restaurací mi moc nevyhovuje, je to saméá česká klasika, z níž po půlhodině v práci usínám. Přitom přímo v domě, kde máme firmu, je restaurace, jenže tam je tak blbý a zlodějský personál a jídlo má tak kolísavou kvalitu, že jsem to už vzdala. Což mimochodem platí i pro ty další restaurace v naší ulici. Hospoda na každém kroku, ale chodit se tam nedá. Fakt doufám, že to ta krize trochu vyčistí, jinak dávám běžně za hotovku 100 Kč a není mi to líto, je-li to jídlo dobré.
Jo, a myslím si, že největší zlo jsou stravenky a doufám, že je co nejdříve Kalousek zruší.

 
MP Barbucha
3716 příspěvků 15.01.12 10:40

Přesolování je velký průser. Ono u nás je stále zažité. Já mám ráda jemné chutě, takže solím minimálně. Když máme doma návštěvu, hodím na stůl slánku a upozorním všechny, že jsem jídlo osolila velmi málo a že kdo chce, ať si přisolí. No a často se setkávám s přístupem, že tedy nejsem zas tak dobrá kuchařka, když si lidé musí přisolovat… Ale přidat sůl jde vždycky, ubrat nikdy

 
billie
369 příspěvků 15.01.12 11:03
Emily.V ha detto : Ja pokiaľ chcem v škole niečo jesť, tak si to väčšinou musím doniesť sama (kvôli potravinovej alergii). Väčšinou to bolo tak, že keď ostatní išli na obed, ja som šla s nimi a jedla som svoje jedlo z termosky.
Barbucha: Problém s nesolením poznám :D Tiež radšej solím menej (jeden z dôvodov je ten, že pokiaľ varím pre iných, tak to sama nemôžem ochutnať) a potom mi občas vyčítajú, že to je bez chuti…
Odporúčam inak prečítať tento rozhovor. Myslím, že veľmi dobre vystihol celý problém, prečo sa tu podáva toľko blafov.
 
MP Loca
120 příspěvků 15.01.12 12:23

Já jsem se zrovna vrátila z Belgie a vážně uvažuju, že se tam přestěhuju natrvalo. Tak úžasné jídlo! Šunka chutná po mase, sýr chutná jako sýr, o zákuscích ani nemluvím, to je prostě mana, žádnej našlehanej rostlinnej tuk s cukrem bez chuti. Než jsem tam jela, tak jsem nesnášela hranolky, tam jsem je mohla jíst denně. Už chápu, proč jsou Belgičanky takové oplácané (no, spíš bych měla říct tlusté :), jejich jídlo co do kaloričnosti si s naším nezadá, ale ta chuť je tak o tisíc levelů jinde.
Všechno to vypadá jak u nás, jen s tím rozdílem, že tam to chutná tak, jak to chutnat má. I blbej nejlevnější sýr v sámošce chutná výborně. Člověku je z toho fakt smutno, když na vlastní kůži pozná, jaký blafy se prodávají tady za +- stejné ceny.

 
Alena Cechova  15.01.12 13:29

To právě není vůbec pravda, že jídlo nesolené je bez chuti. To jen ti strávníci už mají tak pokaženou chuť, že nedokážou ty jemné přirozené chutě jídla rozpoznat. Hodně taky ničí chuť kouření.
Já nesolím skoro vůbec. Pak vždycky někam přijdu a kroutí se mi z toho huba, jak je to slané.

 
kurzatko
230 příspěvků 16.01.12 12:48

Šílené je, že nejvíc soli a pepře bývá právě v jídlech ze školních jídelen, kde to dávají dětem.

Stránka:  1 2 3 Další »
 Váš příspěvek

Kurz základů práce s kůží.

Kdybyste nevěděli, co se zítřejším dlouhým zimním večerem, přijďte... Celý článek

Poslední článek:
Jak uvázat kravatu

nnnn Celý článek

Novinky e-mailem

Pekelné články Vám doručíme ještě zatepla.

Přihlásit