Gurmánské vlákno

Fotoalbum tématu (1041) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
vendulael
2147 příspěvků 19.03.15 08:28
Gurmánské vlákno

V některých diskuzích se velmi často strhne OT na téma jídlo, prostě občas se snad v každé diskuzi „žere“ :-). A protože ne všechny příspěvky jsou vhodné zařadit do diskuzí Zdravá výživa nebo Hubnoucí vlákno apod., založila jsem pro tyto účely toto diskuzní vlákno.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 413 Další »

  Reakce:
 
verulenka
3324 příspěvků 19.03.15 08:29

@vendulael Jste žena činu.

 
vendulael
2147 příspěvků 19.03.15 08:46

@verulenka No nedalo mi to. V hubnoucím vlákně právě proběhla škvarková pomazánka a tatarák, gurmánské orgie jsou tam snad na každé stránce, tak to si snad toto téma zaslouží vlastní vlákno :-).

 
outfity
43 příspěvků 19.03.15 11:57

Naprosto souhlasím :D myslín že hubnoucích a vegetariánských diskuzí tu bylo už dost :D

 
Giulietta  19.03.15 19:02

Mám baklažán, dajte niekto recept na niečo kalorické a dobré s baklažánom. Nechce sa mi robiť osvedčený recept, lebo je pracný. :-D

 
Potrefenáhusa
10057 příspěvků 19.03.15 19:13

@Giulietta Imam Bayildi česká verze zde

 
miramis
958 příspěvků 19.03.15 19:21

Imam bayildi vypadá dobře, dobré je také toto: lilky rozřízněte, udělejte na nich nožem jakousi „mřížku“, ale opatrně, abyste nožem nepoškodila slupku. Potřete utřeným česnekem se solí, zakápněte (občas mi ujede ruka a spíš je zaleju) olivovým olejem a dejte péct.
Chvíli před tím, než jsou hotové (nevím bohužel jak dlouho a na kolik stupňů péct, ale jsou takové hodně měkké, snadno nabratelné vidličkou) na ně dávám plátky mozzarelly nebo nějakého jiného oblíbeného sýru.
skvělé je to ještě s pastou tahini + salát + polenta.. :)

 
Setare
1885 příspěvků 19.03.15 19:35

Delam lilky podobne jako @miramis, ale navrch davam parmezan rozmichany s trochou strouhanky. K tomu delam dip z jogurtu s cesnekem (jo, miluju cesnek! :D ) Pak taky delam lilky s hovezim, sice to neni pracne, ale je to ponekud zdlouhave, protoze ty lilky se napred musi upect.

A priznavam, ze jsem prave doslova sezrala docela velkej talir pasta puttanesca.

 
vendulael
2147 příspěvků 19.03.15 20:14

Taky miluju česnek a zásadně s ním nešetřím, k lilku se perfektně hodí. Na lilek mám jen ty zdravější recepty, ale protože nešetřím ani tučným sýrem, který je často v receptech uváděn, tak mám pokaždé o kalorie vystaráno :-). Jinak na lilek mám tématickou kuchařku od Lenky Požárové, pár receptů jsem vyzkoušela a nejsou špatné.
A když už se @Setare pustila i do přiznání, tak já se přidám. Sice jsem měla „lehkou a vyváženou“ :-) večeři, ale dokonala jsem se velkým pytlíkem macadamiových oříšků (samozřejmě solených, přírodní mi tak nejedou). Na těch fakt ujíždím, kamarádka mi jich koupila celé kilo k narozeninám :-). No a teď přemýšlím, jestli si mám otevřít to prosecco, co už týden chladím v ledničce. Ale nekoupila jsem jahody (když už, tak už), takže ho otevřu asi až zítra.

 
Kokoska1  19.03.15 20:22

@vendulael Mně šampaňské (tedy jakékoli šumivé víno, kterému se říká ze zvyku šampaňské) s jahodama nechutná.

 
Setare
1885 příspěvků 19.03.15 20:26

@vendulael Ja mam zase strasne rada solene mandle. Bohuzel taky mandle v horke cokolade. Utesuju se tim, ze krome tech kalorii je tam i ta zdrava slozka a to se pocita :D

Příspěvek upraven 19.03.15 v 20:33

 
vendulael
2147 příspěvků 19.03.15 20:29

@Setare tak to se utěšujeme podobně :-)

 
Setare
1885 příspěvků 19.03.15 20:31

Ovsem o vikendu se chystam delat domaci hamburgry, to asi neokecam, co? :D

 
candance  19.03.15 20:33

@Setare to taky delam

 
Kokoska1  19.03.15 20:33

@Setare Na domácích hamburgrech z kvalitního masa nemusí být nic špatného. Zvlášť když si je dáte s kopcem zeleniny místo housek a kečupu.

 
candance  19.03.15 20:34

@Setare ja povazuji domaci hamburgery z kvalitniho masa za zdrave, nemam?

 
Setare
1885 příspěvků 19.03.15 20:36

@Kokoska1 Vzdyt jo, to byl for. Ale ja je mam rada v domaci housce a jak jsem se dozvedela ctenim jinych vlaken, to je velke no-no.

 
vendulael
2147 příspěvků 19.03.15 20:41

@Kokoska1 Tak to mně zas jo, hezky dvě rozkrojené jahůdky do skleničky, aby pustily trošku „aroma“ do toho prosecca. Ale ono i hodně záleži na kvalitě a druhu toho pití, mně třeba vůbec nechutná Bohemka, ale mám ráda velmi suché prosecco (nejraději mám z Valdobbiadene) a k němu se jahody vyloženě hodí. No a k pravému šampaňskému je mám taky ráda, ale co si budem povídat, s ohledem na cenu pravého šampaňského ho mám doma jen jednou za hooodně dlouhou dobu. A většinou je to stejně dárek od někoho, sama jsem si ho koupila jen jednou. Jinak chápu, že každý ty jahody do pití nemusí, třeba můj manžel to taky nerad.

 
Kokoska1  19.03.15 20:41

@Setare Ále, když se tím necpete pořád, jednou za čas to neuškodí.

 
Grossularia
3204 příspěvků 19.03.15 20:42

@Giulietta Lilek je skvělý v mnoha úpravách, ale k mým nejmilejším patří tahle od Dáši Olivové kuchařky: baklažán a la Jean

 
Setare
1885 příspěvků 19.03.15 20:44

@vendulael Mne se ty jahody ve sklence sampanskeho libi hlavne vizualne…je to takove dekadentni :D Jinak souhlas, nejvic zalezi na kvalite piti.

 
vendulael
2147 příspěvků 19.03.15 20:48

@Setare Když oni to někteří lidé s tou zdravou výživou přehání a někdy úplně zapomenou, že jídlo má být i požitkem. Já třeba zdravá jídla často vařím a mám je i ráda, ale když mám chuť na nějakou prasárničku, tak si ji s klidným svědomím dám a prostě si pochutnám. Domácí burger s domácí houstičkou je snad v pohodě, ne, když to není zrovna každý den.

 
vendulael
2147 příspěvků 19.03.15 20:50
@Setare píše:
@vendulael Mne se ty jahody ve sklence sampanskeho libi hlavne vizualne…je to takove dekadentni :D Jinak souhlas, nejvic zalezi na kvalite piti.

Přesně tak, oko jí (pije) taky :-)

 
Giulietta  19.03.15 20:51

@Setare Dajte ten s tým hovädzím, rozhodla som sa, že zajtra budem kuchtiť odušu spasenú, čert ber rýchlu prípravu..-D

 
Kokoska1  19.03.15 21:02

@Giulietta Jak děláte lilek vy? Já umím jen plněnou cuketu, do které přijde masová směs s lilkem. Předpis na to žádný není, je to takové podle momentální chuti, fantazie a stavu lednice. Zapéká se to se sýrem.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 413 Další »
 Váš příspěvek

Příběh Thomase Burberry dojímá ve 3 minutách

Módní dům Burberry se letos rozhodl udělat velkolepou vánoční... Celý článek

Poslední článek:
Falešná těhule na nákupech v konfekci

Těžko se mluví o něčem, co si člověk ještě nezažil. Nechci se bát... Celý článek

Novinky e-mailem

Pekelné články Vám doručíme ještě zatepla.

Přihlásit