Kdy nezaplatit za špatné služby?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Amun
888 příspěvků 25.06.15 20:30
Kdy nezaplatit za špatné služby?

Ahoj všichni. Jak vnímáte to, když si zaplatíte službu, a ta je opravdu špatná? Odmítli jste někdy zaplatit, jak jste to řešili? Dnes se mi stala věc, kterou popravdě nevím, jak řešit. Má ověřená pedikérka neměla volno a já potřebovala před dovolenou zajít. Našla jsem jiný salon, dokonce dražší. Pedikérka nebyla úplně šikovná, ale snažila se. V půlce pedikúry mě skalpelem pořezala přes celé bříško nohy. Omluvila se, tvrdila, že se jí to nikdy nestalo… Akorát já mám pořezanou nohu a vědět to, opravdu bych si její službu odpustila. Zaplatila jsem, ona se opět omluvila. A vrtá mi to hlavou - na jednu stranu, ona svou práci udělala, ovšem pořezala mě. Je to důvod nezaplatit? Nebo prostě zaplatit a už nikdy nepřijít, jako jsem to udělala já? Když nad tím přemýšlím, podobné věci jsou všude okolo mě. Kamarádce kadeřnice vyloženě zničila vlasy, nechala si zaplatit a poslala ji se svítivě kuřecí hlavou domů. Všichni v okolí jsme tvrdili, že bychom za to nezaplatili a donutili ji to předělat :D kamarádka ale tehdy zastávala stejný postoj, co já nyní. Jak to vidíte?

Stránka:  1 2 3 Další »

  Reakce:
 
Tebah
4255 příspěvků 26.06.15 09:45

@Amun Pokud by mě pořezala, tak bych nezaplatila a nejspíš hned odešla. Pokud by nebyla pedikérka velmi kajícná a chtěla se dohadovat, jako bonus bych ještě chtěla náhradu újmy (nebo tím alespoň vyhrožovala :-)).

Jinak doporučuji suchou pedikúru - tam Vás nikdo neřízne.

 
ionicera
4551 příspěvků 26.06.15 09:48

@Tebah Suchá pedikúra neřízne, ale je úplně na prd na kuří oka. Jsou tam stále.

 
ionicera
4551 příspěvků 26.06.15 09:51

Jinak také s tím bojuju. Pedikérku mám výbornou, tam se mi to nestalo. U kadeřnice jsem dřív šla kolikrát rovnou pod sprchu. Ale zaplatila. To už jsem také vychytala, jinam než k té své nejdu. Ale problém mám v restauraci. nedávno jsem zrovna tupě zaplatila za salát s nahnilými kousky zeleniny. Upozornila na to, nedala spropitné, ale zaplatila. Bohužel jsem hrozně spěchala, měla hlad, tak jsem to vypreparovala, snědla a zaplatila.

 
Tebah
4255 příspěvků 26.06.15 09:52

@ionicera Kuří oka nemám a upřímně, ani moc nechápu, jak se někomu zdravému můžou udělat (neřeším cukrovkáře atd.).

 
ionicera
4551 příspěvků 26.06.15 10:04

@Tebah tak jsem asi nemocná. Tak od 15 let. Jen o tom nevím.

 
Robena
1257 příspěvků 26.06.15 10:09

Ja bych asi zaplatila. Tedy rada bych nezaplatila, ale znam se…nac si nalhavat.

 
Brunhilde  26.06.15 10:11

Asi to patří do přiznání, ale já se opravdu bojím jít na pedikůru. Naštěstí to ani nepotřebuju, ale i kdybych to potřebovala, byla bych z toho úplně bez sebe. Strašně se bojím, že mi tam něco pedikérka zanese a já už se toho nikdy nezbavím.

 
Jitka1980
50 příspěvků 26.06.15 10:25
@ionicera píše:
Jinak také s tím bojuju. Pedikérku mám výbornou, tam se mi to nestalo. U kadeřnice jsem dřív šla kolikrát rovnou pod sprchu. Ale zaplatila. To už jsem také vychytala, jinam než k té své nejdu. Ale problém mám v restauraci. nedávno jsem zrovna tupě zaplatila za salát s nahnilými kousky zeleniny. Upozornila na to, nedala spropitné, ale zaplatila. Bohužel jsem hrozně spěchala, měla hlad, tak jsem to vypreparovala, snědla a zaplatila.

To mi připomíná, když jsme jeli s přítelem na prodloužený víkend na Šumavu a zastavili se v Blatné na oběd. Na pohled pěkná a čistá pizzerie s vývěsními štíty po celé Blatné, na kterých slibují pravou domácí nebo nevímjakou kuchyni. Na pizzu jsme neměli chuť´, tak jsme si objednali špagety - přítel bolognese a já aglio olio. Něco takového jsem ještě nikdy neviděla ani neochutnala a doufám, že už nikdy neochutnám. Špagety vevnitř tvrdé, na povrchu oslizlé, solidně promaštěné olejem, posypané kousky slaniny a petrželí, v celé porci byl jeden jediný plátek (cca 1/3 stroužku)česneku opečená skoro do černa, celé hustě posypané sýrem, který, jak porce chladla, tuhnul a celé to podivné dílko bez chuti a zápachu fixoval do jednoho celku. Přítelova porce byla o něco málo lepší, tak jsme si ji dali napůl. Když číšník talíře odnášel, tak se podivil, že jsem nic nesnědla, mně bylo trapné mu vysvětlovat, že se to nedalo jíst, jen jsem ze sebe dostala něco ve smyslu, že toto pojetí receptu neznám, načež mi bylo řečeno, že u nich se to tak vaří a jejich místním hostům to tak chutná. Zaplatili jsme a odešli, dodnes mě žere, že jsem se neozvala…

 
Pirek
6768 příspěvků 26.06.15 10:27

Už dlouho se chystám vrátit šumivé pivo, ale ještě jsem odvahu nenašla.

 
Brunhilde  26.06.15 10:38

To někde říkala Bára v jednom rozhovoru, že zákazník, co se ozve, je pro podnikatele vlastně výhra. Naprostá většina totiž nic neřekne, ale už se nevrátí.
Mohla bych na prstech jedné ruky spočítat, kdy jsem se ozvala, ale to už bylo opravdu zuviel.

 
ionicera
4551 příspěvků 26.06.15 11:19

@Jitka1980 Já mám pocit, že vařit snad umí jen v Praze. Nedávno jsem byla ve vyhlášené restauraci v Plzni- tedy prý vyhlášené, nejsem místní, a byla to hrůza a děs. Neochucené spálené, prostě blaf. O prázdninách jedeme na Lipno, nevím, jak se to stalo, že mě manžel přemluvil a mimo jiné mě lákal, jak si budem chodit do hospůdek. Už teď se toho bojím, jsme fakt rozmazlení.
A ještě mně připadá, že úměrně tomu, jak blbě vaří, roste namyšlenost a hloupost obsluhy.

 
Jitka1980
50 příspěvků 26.06.15 11:32
@ionicera píše:
@Jitka1980 Já mám pocit, že vařit snad umí jen v Praze. Nedávno jsem byla ve vyhlášené restauraci v Plzni- tedy prý vyhlášené, nejsem místní, a byla to hrůza a děs. Neochucené spálené, prostě blaf. O prázdninách jedeme na Lipno, nevím, jak se to stalo, že mě manžel přemluvil a mimo jiné mě lákal, jak si budem chodit do hospůdek. Už teď se toho bojím, jsme fakt rozmazlení.
A ještě mně připadá, že úměrně tomu, jak blbě vaří, roste namyšlenost a hloupost obsluhy.

S hospůdkami mám dobré zkušenosti, shodou okolností právě na té Šumavě - jeli jsme se podívat na pramen Vltavy, cestou dostali hlad a zastavili u první hospody, co byla při cestě. Protože jsme tam byli jediní, zeptali jsme se paní, co obsluhovala, jestli vaří. Paní odpověděla, že mají jen ryby - pstruhy a štiky, a odvedla nás kousek stranou za budovu, kde měli sádky, vylovila dvě rybky a do 20-ti minut jsme měli jídlo na stole. Můžu Vám říct, že jsem nikdy nic tak dobrého nejedla, navíc skvělá obsluha a moc hezké prostředí!

Příspěvek upraven 26.06.15 v 11:32

 
Tebah
4255 příspěvků 26.06.15 11:32

@Jitka1980 Mně je fakt nesympatické, když je jídlo takový průšvih, že ho ani nesníte, obsluze nic neřeknete, ale na netu si stěžujete. Přijde mi to dost nefér.

@ionicera Řešila jste to nějak v té plzeňské restauraci?

 
Jitka1980
50 příspěvků 26.06.15 11:34
@Tebah píše:
@Jitka1980 Mně je fakt nesympatické, když je jídlo takový průšvih, že ho ani nesníte, obsluze nic neřeknete, ale na netu si stěžujete. Přijde mi to dost nefér.@ionicera Řešila jste to nějak v té plzeňské restauraci?

Nebrala jsem to jako stěžování, jen konstatování, že když se neumím ozvat, dobře mi tak :)

 
moninika
1964 příspěvků 26.06.15 11:36

Kdysi jsme byli s manželem v jedné restauraci a objednali si biftek a já chtěla velmi dobře propečený. Bohužel nebyl tak, jak jsem si přála, ale normálně jsem ho jedla, i když ne moc nadšeně a když se přišel číšník zeptat, jestli je vše v pořádku, tak jsem se zbaběle neozvala, ale manžel mu normálně řekl, ze to neni tak propečené, jak jsem chtěla. Číšník se začal hrozně omlouvat a okamžitě mi vzal talíř, že přinese novou porci. Jídlo bylo jinak celkově vynikající a my tam pak byli ještě mockrát a nechali tam spoustu peněz.
Takže poučení pro mne - líná huba, holé neštěstí a ochotný personál přivede podniku stálé hosty :-)

 
ionicera
4551 příspěvků 26.06.15 13:41

@Tebah Jestli berete jako řešení to, že při otázce, jestli bylo všechno v pořádku, jsem řekla, že nebylo, že to bylo spálené a neochucené, tak řešila. Ale jinak ne.

 
ionicera
4551 příspěvků 26.06.15 13:44

@moninika To mi připomíná jednu malou hospůdku v Rovinji. Objednala jsem si rybu, přinesli mi ji a vrchní mi ji začal zbavovat kostí. Zjistil, že je podle něho moc upečená, prohlásil, že není ok a udělali mi novou. Trochu mi bylo líto té rybky, která zemřela zbytečně.:-)

 
ionicera
4551 příspěvků 26.06.15 13:45

@Jitka1980 Máte pravdu, horské hospůdky taky můžu. Dvoračky- tam musím každý rok. Měla jsem strach spíš z Krumlova a pod.

 
MarcelaN
140 příspěvků 26.06.15 21:33
@ionicera píše:
@Jitka1980 Máte pravdu, horské hospůdky taky můžu. Dvoračky- tam musím každý rok. Měla jsem strach spíš z Krumlova a pod.

Mate pozoruhodne rozlisovaci kriteria:-) horska hospudka OK, kdezto Krumlov ne-e. Manzel by udelal lepe, kdyby vas nepremlouval a jel na Lipno sam. Urcite by nasel milejsi spolecnost nez nafrnenou a vse predem odsuzujici Prazandu

@ionicera píše:
@Jitka1980 Já mám pocit, že vařit snad umí jen v Praze. O prázdninách jedeme na Lipno, nevím, jak se to stalo, že mě manžel přemluvil a mimo jiné mě lákal, jak si budem chodit do hospůdek. Už teď se toho bojím
 
Pozorovatel
271 příspěvků 26.06.15 23:13

Tak já vždycky posuzuju cena/výkon. Hamburger za 200 chci tak, jak si ho představuju, ten z Václaváku za 35 bych asi neodmítla s tím, že tam přece není žádný maso a navíc není medium. Creme brulee na způsob míchaných vajíček klidně taky zkritizuju, když už se v restauraci do něčeho takovýho pouští, musí to umět.
Vždycky ale „kritizuju“ slušně a když mi to dají na účet, tak to bohužel bez řečí zaplatím. A rodina si o mně i tak myslí, jaká sem zákeřná potvora. Dýško dávám podle kvality obsluhy, ne kvality jídla.
Nejvíc mě naštve, když vím, že bych to samý jídlo doma uvařila líp, z lepších surovin,… ale to všechno patří asi do příznání.

 
Roxxanna
44 příspěvků 27.06.15 06:31

..

Příspěvek upraven 27.06.15 v 06:38

 
Roxxanna
44 příspěvků 27.06.15 06:36
@ionicera píše:
@Jitka1980 Já mám pocit, že vařit snad umí jen v Praze. Nedávno jsem byla ve vyhlášené restauraci v Plzni- tedy prý vyhlášené, nejsem místní, a byla to hrůza a děs. Neochucené spálené, prostě blaf. O prázdninách jedeme na Lipno, nevím, jak se to stalo, že mě manžel přemluvil a mimo jiné mě lákal, jak si budem chodit do hospůdek. Už teď se toho bojím, jsme fakt rozmazlení.
A ještě mně připadá, že úměrně tomu, jak blbě vaří, roste namyšlenost a hloupost obsluhy.
… tak to bohužel neumí… před 14 dny jsme navštívili jednu restauraci na Žižkově… kachna byla tuhá tak, že se nedala krájet… knedlíky na povrchu oschlé (zřejmě ohřívané v mikrovlnce)… jen zelí se dalo jíst..
 
nolita  27.06.15 08:22

@Roxxanna no ono to zřejmě nebylo myšleno tak, že v každé restauraci v praze, spíš, že najít tady mezi množstvím míst to, kde se dobře vaří, není problém a je takových míst více :-)

 
nolita  27.06.15 08:25
@ionicera píše:
@Jitka1980 Máte pravdu, horské hospůdky taky můžu. Dvoračky- tam musím každý rok. Měla jsem strach spíš z Krumlova a pod.

v krumlově je bohužel velké riziko těch turistických restaurací. ale možná, že když člověk zapátrá, najde se něco fajn i tam a v okolí, konkrétní tip bohužel nemám.

Stránka:  1 2 3 Další »
 Váš příspěvek

Dárek s nápadem z Dyzajn marketu zima

Zimní Dyzajn market čeká tentokrát hned několik poprvé. Poprvé se... Celý článek

Poslední článek:
Falešná těhule na nákupech v konfekci

Těžko se mluví o něčem, co si člověk ještě nezažil. Nechci se bát... Celý článek

Novinky e-mailem

Pekelné články Vám doručíme ještě zatepla.

Přihlásit