Kosmetický blog a recenze

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
lsecret
20 příspěvků 18.04.14 12:48
Kosmetický blog a recenze

Chtěla bych vědět váš názor na můj blog, zda se vám líbí a chtěla bych poradit, co bych na něm mohla popřípadě změnit. Budu ráda za vaše názory.

Editováno adminem - smazán odkaz na blog, propagace

Stránka:  1 2 3 Další »

  Reakce:
 
Karin
3401 příspěvků 18.04.14 13:05

První poznatky - já osobně bych nemohla dlouhodobě sledovat blog, kde jsou téměř v každé větě chyby, překlepy a další nedostatky. (Ale to může být jen moje osobní úchylka, spousta blogů má velkou sledovanost navzdory tomu.)
Například: Santalum acuminatum (nikoli Acumiatum) není růže, nýbrž quandong neboli „divoká broskev.“ A hlavně - existuje takový úzus, že latinská nomenklatura se píše kurzívou, přičemž rodový název je vždy s velkým počátečním písmenem, zatímco druhový s malým.
To bylo první, co mě uhodilo do oka. Ale jak jsem se do toho začetla, tak jsem pochopila, že chyby a překlepy by mi vadily asi nejmíň. Promiňte, ale ten text je hrozný. Vždyť vy nedáte dohromady větu :-(

Cituji:

„Mnoho žen si vybírá tuto kosmetiku už jen právě kvůli originální vůni, která se dá přirovnat ke žvýkáčkám a tutti frutti bonbonům, ale také samozřejmě kvůli jejich kvalitě a účinnosti. Aby taky ne, všechny přípravky mají své kouzlo, které nám darovala sama Austrálie a tak si můžete vybrat ze surovin, jako je: makadamiový olej, eukalyptus, divoká broskev, avokádový olej, chmel a mnoho dalších, které právě Austrálie nabízí.“

Konec citace.

:-(
 
Milli
2523 příspěvků 18.04.14 13:07

Neptala jste se tu už někdy dřív na stejné věci, jen pod jiným nickem? Je mi to nějak povědomé.

 
Kay_Adams
1612 příspěvků 18.04.14 13:14

@Karin
Tak som to skúsila, a nie. Nedá sa to.

Jedna veta.
Začínate v Karlových Varoch, beriete to cez Liberec až do Znojma a končíte v Košicoch.

„Ti z vás, kteří používají pudr na tvář bez make-upu, bych tuto metodu vyloučila, jelikož pudr může pleť spíše vysušovat a donutit jí k tomu, aby se více mastila, takže místo toho, že si řeknete já se nemaluji vůbec, nepotřebuji to, nemám akné, jen občas použiju pudr na matný vzhled, si z normální pleti děláte pleť mastnou a tím pádem také komedony a zanesené póry.“

 
Karin
3401 příspěvků 18.04.14 13:20

Nejsme cílovka. Já nemám potřebu si louskat textíky o tom, jak byl někdo spokojený s nějakým šampónem nebo řasenkou… Nehledě k tomu, že kosmetiku si člověk stejně nemůže vybírat podle toho, jakou s ní má zkušenost někdo jinej.

 
lsecret
20 příspěvků 18.04.14 14:05

Tak nejsem velký češtinář, to musím uznat, píšu články spíše z důvodu, že mě to baví a ráda dělám recenze na daný výrobek.

 
lioncity  18.04.14 14:08

Tak me nebavi recenze na dermacol, essence a spol.

 
Karin
3401 příspěvků 18.04.14 14:23

No, já bych tomu neříkala recenze. Blogísky nepovažuju za publicistiku. Člověk, který nakoupí v drogerce a pak napíše o tom, jak oční stíny nedržej nebo šampón krásně voní, není přece recenzent :-)
A stejně mi uniká smysl toho popisování různých kosmetických věcí na internetu…
Vysvětlete mi (jako tříletýmu dítěti, jak říká Pohlreich), proč bych měla jít na váš blog a číst si na něm. Co mi to přinese? Jak mám naložit s poznatkem, že vaší pleti vyhovuje ten a ten krém?
Nebo jinak - píšete čistě proto, že vás psaní baví, nebo myslíte i na toho, kdo to bude číst? Co podle vás tomu čtenáři poskytujete?

 
llolla
2102 příspěvků 18.04.14 14:24

@lsecret
Prvni, co me prastilo do oci byl typ pisma- skoro neviditelny hacky a carky (koukam na to na ipadu, tak se muzu konejsit tim, ze za to muze pristroj, ale spis ne)- to teda za me nebrat. Hrubky a stylisticky blbosti vasi cilovku zrejme trapit nebudou, ale tady asi pochopeni nenajdete.

 
Kay_Adams
1612 příspěvků 18.04.14 14:25

@lsecret
Mám to stejně jako @lioncity
Proti recenzím kosmetiky, jako takovým, nic nemám.
Ale recenzovat řasenku za 45,– Kč? (Essence)

 
lsecret
20 příspěvků 18.04.14 14:55

Vím, že každému se nemůžu zavděčit. Jen se snažím vytvářet a poradit. Recenze jsou určeny pro každou věkovou skupinu a také pro studenty, třeba jako já, kteří nemají na to, aby si koupili řasenku za 1000,–
A než mě tady ukamenujete, tak, ano nemám dokonalý blog, ani nikdy mít nebudu, nebude se mé psaní líbit každému, ani ze mě nikdy dokonalý pisatel nebude, navíc když mám blog teprve 4 měsíce, ale zkuste to brát tak nějak objektivně a shodnotit blog jako celek.

 
Karin
3401 příspěvků 18.04.14 15:07

@lsecret : chtěla jste znát naše názory, a ty nikdy nebudou objektivní.
Na Peklo se holt nechodí pro pochvalu. A neříkejte prosím vás negativním komentářům kamenování, to je tak blbé klišé… Založila jste vlákno, v němž žádáte o naše názory. Chcete je znát, nebo ne?

 
lsecret
20 příspěvků 18.04.14 15:13
@Karin píše:
@lsecret : chtěla jste znát naše názory, a ty nikdy nebudou objektivní.
Na Peklo se holt nechodí pro pochvalu. A neříkejte prosím vás negativním komentářům kamenování, to je tak blbé klišé… Založila jste vlákno, v němž žádáte o naše názory. Chcete je znát, nebo ne?

Ano, to ano a vím, že tady se asi chvály nedočkám, ale chtěla jsem spíše znát názor na celkový dojem blogu, ty gramatické a stylistické chyby zkusím dát do pořádku.

 
llolla
2102 příspěvků 18.04.14 15:27

@lsecret
Celkovej dojem je proste dost blbej, coz je dano tim, ze tady nenajdete nikoho ze svy cilovy skupiny (jako recenze na astrid balzam na rty, to je ulet). Udelejte si radsi reklamu na votocvohozu (nebo nekde), patnactkam se to bude treba libit a prijde jim to objevny… (Abych nebyla narcena z kamenovani, tak to s vama myslim fakt dobre). A btw, co je novyho na aussie?

 
Karin
3401 příspěvků 18.04.14 15:28

@lsecret Jak říkám, nejsme cílovka. Mně osobně ten blog nic nedává, nevidím důvod ho číst, takže ho těžko můžu hodnotit. Musíte se zeptat těch, co vás čtou.

 
lsecret
20 příspěvků 18.04.14 15:34
@llolla píše:
@lsecret
Celkovej dojem je proste dost blbej, coz je dano tim, ze tady nenajdete nikoho ze svy cilovy skupiny (jako recenze na astrid balzam na rty, to je ulet). Udelejte si radsi reklamu na votocvohozu (nebo nekde), patnactkam se to bude treba libit a prijde jim to objevny… (Abych nebyla narcena z kamenovani, tak to s vama myslim fakt dobre). A btw, co je novyho na aussie?

A můžu se zeptat kolik vám je let? Jen abych věděla, jakou cílovou skupinu myslíte.
Na Aussie není nic nového, je to všeobecné zhodnocení jednotlivých produktů.

 
Karin
3401 příspěvků 18.04.14 15:36

@lsecret poznámka - micelární voda se jmenuje podle micel (micela je molekulární agregát tvořený obtížně rozpustnými částicemi, které vykazují vzájemnou soudržnost). Takže ne micerální.

U „recenze“ na Bi-Oil zase píšete, že složení je zajímavé. Čím je podle vás zajímavé?

 
llolla
2102 příspěvků 18.04.14 15:39

@lsecret
24
Edit: takhle, rekla bych, ze tady jsou proste lidi na takovejhle blog stary, no… =]

 
lsecret
20 příspěvků 18.04.14 15:43
@Karin píše:
@lsecret poznámka - micelární voda se jmenuje podle micel (micela je molekulární agregát tvořený obtížně rozpustnými částicemi, které vykazují vzájemnou soudržnost). Takže ne micerální.U „recenze“ na Bi-Oil zase píšete, že složení je zajímavé. Čím je podle vás zajímavé?

Obsahuje složky, které jsou dále rozepsány. V první řadě PurCellin Oil, s kterým jsem se u žádného jiného produktu nesetkala, tím se mi zdá složení zajímavé.

 
margret1
269 příspěvků 18.04.14 15:45

Inu objektivně jako laik a jako potenciální čtenářka: celkově blog vypadá zastarale, nehotově, nedotaženě, podprůměrně. Vizuálně neatraktivní. Typograficky je to problém, češtinsky taky. Recenzování kosmetiky pro každou věkovou skupinu je velký sousto, chce to (možná) postavit na nějakým konkrétnějším nápadu či přístupu, nějak to tematicky konkretizovat. Teď to vypadá jako další z tisíců podobnejch blogů. Na jednu stranu konstatujete, že z Vás dokonalý pisatel atd. nikdy nebude, ale jisté ambice Vám upřít nelze, vždyť jste kvůli tomu založila diskuzi na MP. Váš blog může mít zajímavou informační hodnotu, když studujete na kosmetičku, když se o to budete opravdu kriticky a kreativně zajímat. A taky může bejt fakt pěknej a kvalitní, ale pro začátek vyhoďte ze svýho slovníku opoziční výrazy typu „nikdy nebudu dokonale cokoliv“. Až budete mít hotovo, tak se zaměřte na češtinu. Neexistuje velkej ani malej češtinář, prostě buď je člověk stran svého rodného jazyka flink, měl by se začervenat a zamakat na sobě a nebo není a tak to má být.
Tak to je můj názor. Moc pochval jste nesklidila, příjemné to asi není, ale využijte poznatky ve svůj prospěch a nenechte se tím odradit:) Hlavně, že Vás blog baví, to je základ :)

edit. překlep

 
lsecret
20 příspěvků 18.04.14 15:52
@margret1 píše:
Inu objektivně jako laik a jako potenciální čtenářka: celkově blog vypadá zastarale, nehotově, nedotaženě, podprůměrně. Vizuálně neatraktivní. Typograficky je to problém, češtinsky taky. Recenzování kosmetiky pro každou věkovou skupinu je velký sousto, chce to (možná) postavit na nějakým konkrétnějším nápadu či přístupu, nějak to tematicky konkretizovat. Teď to vypadá jako další z tisíců podobnejch blogů. Na jednu stranu konstatujete, že z Vás dokonalý pisatel atd. nikdy nebude, ale jisté ambice Vám upřít nelze, vždyť jste kvůli tomu založila diskuzi na MP. Váš blog může mít zajímavou informační hodnotu, když studujete na kosmetičku, když se o to budete opravdu kriticky a kreativně zajímat. A taky může bejt fakt pěknej a kvalitní, ale pro začátek vyhoďte ze svýho slovníku opoziční výrazy typu „nikdy nebudu dokonale cokoliv“. Až budete mít hotovo, tak se zaměřte na češtinu. Neexistuje velkej ani malej češtinář, prostě buď je člověk stran svého rodného jazyka flink, měl by se začervenat a zamakat na sobě a nebo není a tak to má být.
Tak to je můj názor. Moc pochval jste nesklidila, příjemné to asi není, ale využijte poznatky ve svůj prospěch a nenechte se tím odradit:) Hlavně, že Vás blog baví, to je základ :)edit. překlep

Děkuji, takového názoru si vážím :) K vzhledu blogu bych napsala, že to byl tak trochu záměr, aby vypadal zastarale a jednoduše, aby to nebylo přeplácané.

 
Karin
3401 příspěvků 18.04.14 16:00

@lsecret PurCellin Oil ale není žádná speciální ingredience. Je to jen obchodní název směsi běžných ingrediencí, který má výrobce chráněný (™), proto jste se s ním nikde jinde setkat nemohla. Bi-Oil obsahuje v první řadě obyčejný levný tekutý parafín (Paraffinum liquidum), což je čištěná směs tekutých nasycených uhlovodíků získaných frakční destilací ropy. A to bych si já osobně nenamazala ani na řiť :-)

 
Karin
3401 příspěvků 18.04.14 16:04

Pardon, já nechtěla být vulgární. Chtěla jsem jen říct, že parafín a podobné sajrajty nemají podle mě v moderní kosmetice co dělat ;-)

 
margret1
269 příspěvků 18.04.14 16:05
@lsecret píše:
Děkuji, takového názoru si vážím :) K vzhledu blogu bych napsala, že to byl tak trochu záměr, aby vypadal zastarale a jednoduše, aby to nebylo přeplácané.

Jednoduchost je dobrej tah, to jo. Ovšem bacha, vyvolávat zastaralost ve vzhledu blogu je skoro blogová sebevražda. Volte jednoduchost ale moderní vzhled, inspirujte se u zahraničních blo­gů.

 
lsecret
20 příspěvků 18.04.14 16:07
@Karin píše:
@lsecret PurCellin Oil ale není žádná speciální ingredience. Je to jen obchodní název směsi běžných ingrediencí, který má výrobce chráněný (™), proto jste se s ním nikde jinde setkat nemohla. Bi-Oil obsahuje v první řadě obyčejný levný tekutý parafín (Paraffinum liquidum), což je čištěná směs tekutých nasycených uhlovodíků získaných frakční destilací ropy. A to bych si já osobně nenamazala ani na řiť :-)

Mě vyhovuje a navíc, co v dnešní době neobsahuje levné parafíny, když jsou skoro v každé rtěnce, líčidlu a krému.

Stránka:  1 2 3 Další »
 Váš příspěvek

Příběh Thomase Burberry dojímá ve 3 minutách

Módní dům Burberry se letos rozhodl udělat velkolepou vánoční... Celý článek

Poslední článek:
Falešná těhule na nákupech v konfekci

Těžko se mluví o něčem, co si člověk ještě nezažil. Nechci se bát... Celý článek

Novinky e-mailem

Pekelné články Vám doručíme ještě zatepla.

Přihlásit