Super je www.domaci-vareni.cz
Blogy o vaření - nahoďte inspiraci
Já vždy, když hledám inspiraci, hledám zde TOP RECEPTY …Taky je to ideální, když víte co, ale nevíte jak…:)
EDIT: Jen musíte pátrat, ne každý recept je „funkční“…Je to o rozvaze…
Příspěvek upraven 18.11.12 v 18:08
Taky mě neučila vařit maminka. Mám asi stovku různých kuchařek
/v papírové podobě/, ale jen jedna z nich popisuje dopodrobna základy
i finesy vaření, a obsahuje běžné domácí recepty. Je to kuchařka
Vaříme zdravě, chutně a hospodárně autorek Jozy Břízové, Juliany
Fialové a spol.
Můžete mít recept báječný, ale když nedodržíte podrobný pracovní
postup, leckdy vám z toho vyjde něco dost hrozného.
Recepty hledám pro zpestření taky na internetu, ale když vařím nebo
hlavně peču něco složitějšího, jdu se pro jistotu mrknout do této
kuchařky/ Jaká mouka, jaký cukr, jak dlouho kynout, do studené nebo
vyhřáté trouby apod./.
Zakládat nový blog o vaření mi přijde při počtu dosažitelných receptů
na internetu skoro zbytečné.
Spíš poraďte začátečnicím a začátečníkům nějakou dobrou základní
kuchařku a na blogu se můžete event. dělit o poznatky při aplikaci.
Tolik můj názor.
Výborné pro začátečníky jsou Poklady české kuchyně a Kouzlo české
kuchyně, obojí od Romana Vaňka, vydal Prakul.
Polopatistické, s obrázkama .
Výborná je Velká kuchařka Viléma Vrabce, vydaly ji po letech Levné
knihy.
Pan Vilém Vrabec vedl úspěšné kuchařské kurzy v Praze už za první
republiky.
Vrabcovu kuchařku taky mám, ale ta mnou uváděná Vaříme zdravě,
chutně, hospodárně je právě pro začínající nejlepší tím podrobným
technologickým popisem a taky obasahuje prakticky všechna běžně se
v české kuchyni vyskytující jídla. Vrabec je už spíše zaměřen na
vaření, abych tak řekla, vyššího stupně, jsou tam různé kuchařské
speciality. Jak by řekla moje babička, taková „panštější“ kuchyně.
Ale taky se dá, myslím, že to byla moje první kuchařka, s kterou jsem po
svatbě začínala / manžel byl zvyklý z domova na kult jídla, kdežto
u nás mělo jídlo spíše funcki hladzahánějící/.
Mám vaření jako relax, jako úplnou změnu proti zaměstnání, a hrozně mě
baví, takže i když musím někdy vařit 3 různá teplá jídla denně,
zatím jsem neodpadla.
Se svou troskou do mlyna zatim ovsem jen ve fazi experimentu.. taky me to
blogovani zas tak moc nebavi, davam prednost samotne realizaci
dortikovna.blogspot.co.uk
http://www.foodissimo.eu/
na stránke je tiež plno ďalších odkazov na blogy o varení
Taky je dobrá http://ekucharka.net/
jsou tam i videorecepty a v diskuzi hodnocení receptů. Takže pokud několik
lidí zhodnotí, že to za tu práci chuťově nestojí, ušetřím čas a
vyberu rovnou jiný recept.
Vařím podle Albertu, mám i jejich kuchařku Od jara do zimy. Hodně inspirace beru na kackazvykacka.blogspot.cz a peču podle http://luciedvorakova.blogspot.cz/
Taky přispěju svou troškou - a to www.varimepsy.cz
Je to naprosto netradiční web týkající se vaření
Doporučujeme webový portál sRecepty, na kterém naleznete nejen zajímavé recepty a články, ale také soutěž o užitečné ceny nejen do Vaší kuchyně!
Nejvíce jsem si poslední dobou oblíbila recepty ze http://www.senzarecepty.cz
Občas tam přidám nějaký svůj recept.
Mají to tam pěkně a přehledně řazené
Doporučuji Šárčinu školu vaření: http://dolcevita.blog.cz/ Nejen skvělé recepty, ale i příjemné počtení.
http://theveganstoner.blogspot.cz/ http://veganotic.blogspot.cz/ a pak taky několikrát zmíněný kitchenette, ten je skvostný
Ted vznikl takovynovy rozcestnik, tak se muzete inspirovat i tam
http://foodblogy.cz/
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/
no není to úplně blog, ale všechno co jsem zkoušela bylo vždycky v pohodě, jsou to provařené recepty. Jinak jak tu někdo výše bědoval nad nedostatkem „tradičních“ receptů, tak net mi nikdy moc nepomohl, ale na aukru koupená kuchařka od Sandtnerové ano:-) Problém s tradičními recepty jako jsou knedlíky nebo vánočka na netu vidím hlavně v tom, že je zavalen „levnými“ recepty, které se prostě podle mě často nedají jíst. Když má někde být 6 vajec a dá se tam jedno, tak už se to práškem nevyžene…
Krome již zmíněných mám ráda ještě
www.mikynavkuchyni.com
Pripomnela bych Kucharku pro dceru a navazujici Hovory s reznikem a Vanocni kucharku pro dceru od Jany Zatloukalove. Ma i blog a forum. Tam se prave dovite, jak a PROC se jake suroviny chovaji a jak se vy mate chovat k nim.
Ahoj holky, nemate nahodou nekdo originalni recept na libanonske jidlo z dyne zvane Kibbeh? s masem
na netu jsem nasla jenom patlaniny typu: mlete maso jsem nemela, tak jsem dala uzene.