Blogy o vaření - nahoďte inspiraci

Fotoalbum tématu (2) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 Další »
majam
271 příspěvků 19.10.13 22:29

www.maskrtnica.cz - vše možné o pečení chleba
Inspiruju se i tady:
www.catalinapece.blogspot.cz
www.crustycorner.blogspot.cz
A ještě www.bonvivani.sk - ten je poslední dobou můj top.
Z knih jsem objevila zmíněnou Zatloukalovou z Kuchařky pro dceru vařím dost často a s velkou spokojeností :-)

Wangwei
121 příspěvků 19.10.13 23:22

Já bych tedy ještě připojila www.menudomu.cz. Je to videoblog, kdy jde Koko do restaurace a pak se snaží jídlo napodobit doma, přičemž vždycky shání všechny suroviny, které v receptu opravdu mají být a to se mi na ní moc líbí. :)

elleela
526 příspěvků 20.10.13 09:17

S kibbehem bohužel neporadím, ale přidám tip na blog - S vášní pro jídlo.
A už jste viděli Herbář ?

Karoleenah
2322 příspěvků 20.10.13 14:32

@continuity Mám super kuchařku od Yotama Ottolenghiho s mnoha recepty blízkovýchodní kuchyně a kibbeh tam je, nicméně on sám píše, že je dost těžké definovat, co to je vlastně za jídlo, protože kibbeh znamená „tvar koule“ a to je asi tak vše, co se o tom dá říct… Píše o verzi s mletým masem a bulgurem, ze kterého se udělá „těsto“ na obalení dalšího masa a kuličky se pak fritují, pak kibbeh který se vrství jako koláč, kibbeh jako polévka s masovými knedlíčky a nakonec taky kibbeh, který je vlastně něco jako tatarák, ze syrového mletého masa… tak teď vlastně těžko říct, jestli je to, co jste na netu našla, jsou fakt všechno jen patlaniny nebo jen některé z milionu verzí. :D Nic s dýní tu ale nemá, jen tu „koláčovou“ verzi a pak tu polévku. Možná se zkuste mrknout do nějakého knihkupectví s rozšířeným sortimentem cizojazyčných kuchařek, v ČR se totiž prodává kuchařka od Salmy Hage - The Lebanese Kitchen , vydavatelství Phaidon, třeba by tam někde ten váš dýňový kibbeh byl… a kdybyste nenašla nic ucházejícího, tak dejte vědět a já se zkusím zeptat mého bývalého spolužáka, který je Libanonec. :)

continuity
5853 příspěvků 20.10.13 14:37

@Karoleenah prevelice dekuji, ja neco uvarila, jenom mam problem s korenim. v te me variante je skorice a badyan, ale chtelo by to jeste neco. v anglickych receptech se uvadi neco s nazvem allspice

na forme mne nezalezi, delala jsem vlastne takovy kolac, plnka mlete maso, v kolem toho upecena vymixovana dyne s kuskusem (mel byt bulgur, ale doma jsem jej nemela).ciste proto, abych to nemusela fritovat, to moc nemusim.

ten jeden recept patlanina byl, holka sama psala, ze nemela mlete maso, tak dal uzene (co mne osobne prijde k dyni docela zoufalstvi, hlavne vzhledem k docela vyrazne slane chuti)

Karoleenah
2322 příspěvků 20.10.13 14:58

@continuity Dívám se teď na ten koláč co tu má Ottolenghi a ten dává nové koření (to je to allspice), skořici, koriandr mletý i čerstvý nasekaný a úplně na konec posype koláč čerstvou hladkolistou petrželkou a sumahem (sumakem, sumacem, sumachem, co já vim jak se to ještě píše).
Jinak ten jeho koláč je taky mleté maso (jehněčí teda), bulgur a úplně nahoru tahini pasta.
Už tu kuchařku budu muset zavřít, dostávám hlad… :)

continuity
5853 příspěvků 20.10.13 15:09

@Karoleenah aha, tak super, to budu vedet, ze je to nove koreni. koriander mi taky dava smysl k sladke dyni.

Mylady2
12413 příspěvků 14.11.13 20:41

Líbí se mi tento blog :-)

http://www.zghettablog.cz/

Muschi
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.13 21:09

Není to sice blog, ale miluju tyhle dva hladový pány a jejich recepty

http://www.lifestylefood.com.au/…dy-italians/

CatMína
265 příspěvků 15.11.13 10:30
MP Meri
1323 příspěvků 9.2.14 19:53

Nevím kam to dát: Nejsem fanoušek Ládi Hrušky, ale zaujal mě tenhle recept http://tn.nova.cz/…-hrusky.html , nějak se mi nezdá, že by to mohlo být takhle jednoduché, ale sýrům za mák nerozumím. Někdo tu zrovna nedávno vysvětloval, že není lučina jako lučina, myslím, že to byla ta uživatelka, co napsala nějakou kuchařku…?

Bugatti
4086 příspěvků 9.2.14 20:07

@MP Meri Skutečně to funguje. Když přidáte tu šlehačku, vznikne sýr typu lučina, bez ní vznikne méně tučný labneh. Dokonce i jogurt lze připravit snadno doma.

MP Meri
1323 příspěvků 9.2.14 20:31

@Bugatti Díky moc, vyzkouším to.

Bugatti
4086 příspěvků 9.2.14 20:41

@MP Meri Do sýra můžete ještě přidat sekanou pažitku, bylinky, mletou papriku, utřený česnek, dá se s tím experimentovat. Na míse vypadá moc pěkně, když se z čerstvého odkapaného sýra udělají kuličky, ty obalí v mleté paprice, pažitce nebo v sekaných bylinkách, seskupí po třech a dozdobí petrželkou nebo jinými čerstvými bylinkami.

debra.morgan
224 příspěvků 9.2.14 21:14

Já narazila na tento blog http://www.varimezdrave.cz/ nevim jestli to zaujme někoho kdo vaří pravidelně, ale je to jednoduché1 rychlé a zdravé. Dobrá inspirace pro začátečníka, všechno hezky vypsané od vody přes koření až po čas.

leletoto
48 příspěvků 9.2.14 21:25

Keď už tu bola reč o indickej kuchyni, tak vrelo odporúčam tento blog: http://akochutimasala.blogspot.in/

Potrefenáhusa
10057 příspěvků 9.2.14 23:07

Kromě Cuketky a Maškrtnice, jejichž blogy tu už zazněly, mám hodně ráda tenhle - http://www.chezlucie.cz/ - recepty jsou skvělý a 100% fungujou.
a pak občas koukám pro potěchu oka na Sweet pixel blog, kde mají dokonale zmáknutý food styling - http://www.sweetpixel.cz/

http://4.bp.blogspot.com/…s1600/slaná+čokoláda-4.JPG

debra.morgan
224 příspěvků 12.3.14 16:38

Máte někdo zkušenost se sushi? Kde koupit řasu? prodávají ji normálně v Lidlu, Tesku? a co rýže? našla jsem, že nejlepší je jasmínová, kulatozrná, ale prý existují i speciální rýže na sushi, prý na sáčku musí být napsáno Nishiki. Nevíte co je na tom pravdy? Díky! (p. s. nemám zájemo o eshopy, nemám možnost na nich nakupovat)

Potrefenáhusa
10057 příspěvků 12.3.14 16:58

V Praze nebo někde jinde? Já kupuju nejčastěji v Praze na Korunní v japonsko-korejských potravinách (mezi Jiřího z Poděbrad a Náměstím Míru), všechny suroviny mívají také vybavenější vietnamské potraviny. Další korejské potraviny bývaly v Gorazdově skoro na Palackého náměstí, ale bývalo to tam občas jak po vykradení, tak nevím, jestli se ještě udrželi. Taky mívali všechno v Tescu v mezinárodních potravinách, ale tam už jsem docela hodně dlouho nebyla, tak nevím, jak teď. Jasmínová rýže podle mě vhodná není, ale kulatozrnná jo (podle mě je to něco jiného), nejlepší je rýže speciálně na sushi (mají ji právě ty japonsko-korejské potraviny) - musí být hodně lepivá.

Karoleenah
2322 příspěvků 12.3.14 17:05

@debra.morgan Jestli jste z Brna, jak se praví ve vašem profilu, zajděte si do Koishi Shopu, tam na sushi nakoupíte skoro všechno… Jinak se řasa i rýže na sushi dají koupit i v Tescu v takovém tom jejich regálu s exotikou, ale kvalitu posoudit nemůžu, sushi si radši kupuju hotové. :)

debra.morgan
224 příspěvků 12.3.14 17:26

@Karoleenah @Potrefenáhusa (jsem z Brna)… děkuju za reakce, asi nejdřív zkusím to Tesko, kvalitních potravin na moje pokusy je škoda… ale potřebuju dobrou rýži to je podle mě základ, aby mi to pořádně drželo.

Potrefenáhusa
10057 příspěvků 12.3.14 17:30

@debra.morgan V tom tescu by to mít měli http://nakup.itesco.cz/…/Search/List?…
Tu Lagris neznám, ale kupovala jsem tam párkrát tu v tom růžovém pytlíku pod tím a přišla mi ok.

Karoleenah
2322 příspěvků 12.3.14 17:31

@debra.morgan To jo, já kdysi byla i na sushi kurzu v Brně v Borgu a můj dojem je, že dobře připravit a ochutit tu rýži je největší věda, motání si nacvičíte za chvíli a pokud si děláte sushi jen tak pro sebe doma, je nakonec stejně jedno, jestli máte precizně umotané stejně velké rolky, nebo vám to někde trošku ujelo, ale s blbou rýží je to blbý komplet. :)

debra.morgan
224 příspěvků 12.3.14 17:48

@Potrefenáhusa děkuji za odkaz! Hleda jsem skoro všude ale tesko shop mě nenapadl.
@Karoleenah tak já bych sushi mohla jíst denně, proto chci zkusit co z toho dokážu vykouzlit já doma. Nemusí to být precizně umotaný, ale držet by to mohlo :-). Rýže se dochucuje (myslím) rýžovým octem, ještě jsem to moc nestudovala zatím zjištuju kde a za kolik se dá co sehnat.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 Další »
Váš příspěvek

Dárek, který ocení? Tričko pod košili, které nepropotí

Pokud nevíte, čím obdarovat vašeho muže, napovíme – tričko pod... Celý článek

Články z Expres.cz

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Poslední článek:
Módní nákupčí: Povolání snů, nebo hrůzy?

Autor: Kamila

Svět skloňuje velká jména návrhářů, přitom o našem šatníku... Celý článek