Co nosíte v zimě za boty? Já teď nosím k sukním a šatům v podstatě jen kozačky. Líbí se mi barevné nebo vzorované punčocháče, jenže ty v kozačkách zrovna moc nevyniknou…
Boty k sukním
Tak co třeba nějaké kotníkové s kožešinkou a podpatkem? Těch teď prodávají spoustu. Já k sukni nosím kozačky, mám ráda lýtka v teple.
Letos mám svoje první kozačky a jsem z nich naprosto nadšená, takže je nosím skoro pořád. Moje barevné punčocháče jsou spíš podzimní/jarní, takže by mi v nich v nižších botách už stejně byla zima a na jaře si jich užiju dost s balerínama nebo martenskama.
Kozačky nemůžu mít, protože mám tlustá lýtka. Kotníčkové bych
správně nosit taky neměla, protože rozširují lýtko. S kozačkama toho
moc neudělám, s druhým se dá opticky pracovat. Na nohy nepotřebuju mít
takové teplo, jako v „centru těla“, ale chodidla teda v teple být musí,
takže mi nevadí kombinace krátkej kabát, huňatá šála, rolák, punčochy
a kotníčkové kozačky. Jo ještě rukavice a čepici
Ale stál bych kozačky brala, ale opravdu nemám 2000,– né-li víc, abych
nějaký měla
Tak kotníkové na podpadku s kožešinkou se zrovna chystám kupovat ke
kalhotám. Jenom nevím, jestli v nich nohy v punčocháčích nebudou vypadat
jak špejle do jitrnic ) Vyzkouším to..
K sukni nosím jen kozačky. Mám širší lýtka a v kotníkových botech bych vypadala jako selka. Na kotníkové boty k sukni musí být podle mě dost hezké lýtka. Některé ženské v tom fakt vypadají dost tragicky a ještě to dorazí tělovýma punčochama…Kotníkové boty mám jen ke kalhotám.
Jojo, kotníkové botky k sukni (není-li to tedy nějaký dlouhý hippie-model) jsou docela problém. Přijde mi, že to zkracuje nohy i štíhlým a ne úplně malým postavám. V zimě to k té sukni fakt kozačky chce, což je k vzteku při tom mizerném výběru v obchodech.
Myslím, že pokiaľ má niekto viditeľný rozdiel medzi hrúbkou kĺbov a svalstva a pritom nemá úplne štíhle nohy, tak by ani členková obuv nemusela byť katastrofa. Podľa mňa je dôležité, aby topánky nespravili z nôh opticky dva stĺpiky. Ja som si tento rok po dlhom hľadaní kúpila prvý krát členkové čižmy a som z nich nadšená. Sú neutrálne hnedé, 8cm opätok, bez kožušiny, šnurovacie a dostatočne úzke aby sa dali stiahnuť tesne okolo členku. Predtým som mávala stále čižmy pod kolená a vzhľadom na to, že mám skôr štíhle lýtka, tak som bez štucní vyzerala ako v gumákoch. A okrem som mala potom podobný pocit ako mulen - že tak nevyniknú farebné pančuchy. Teraz nosím bez problémov sukne aj šortky a nemám pocit, že by mi to nejakým spôsobom skracovalo nohy. Je ale pravda, že aj s opätkami meriam asi 187cm O:-)
To už je slušná výška ). Ale popis těch bot zní moc dobře.
Taky mívám ten problém, že mi kozačky kolem lýtka odstávají. Občas to
řeším návlekama, líbí se mi, když kousek vyčnívají nad kozačky.
K úzkým kalhotám se mi ale kotníkové kozačky na alespoň menším
podpadku moc líbí.
mulen: Já vím, že jsem asi hnidopich a grammar nazi, ale vy tu chybu v příspěvcích opakujete, takže: Jaké je jednotné číslo od vašeho slova „podpadky“? Jeden podpadek? Vaše boty mají špičku a padu? A ztvrdlou kůži na padách si ošetřujete speciálním krémem na hrubé pady? Lidi, přemýšlejte trochu, když něco píšete…
Omlouvám se dotčeným, ale s gramatikou souhlasím, taky mi občas něco ujede, ale pady, tip/typ, standardy/ty, mně/mě, i/y, s/z, to mě fakt tahá za oči. Nevím, jak pro vás, ale pro mě ten příspěvek ztratí část důvěryhodnosti.
Máte pravdu, mám to tak asi bohužel zažité. Možná si dám za domácí
úkol stokrát napsat podpatky, podpatky… )
Milé dámy, co jste z Plzně, tak jediná prodejna nadměrných velikostí obuvi končí a vyprodává do konce roku ve slevě za 50%, jak zimní, tak letní boty. Stránky zde http://www.nadmernaobuv.net/obuv.html
Já mám vysoké kozačky na menším podpatku dr. Martens (tzv. 20ti dírkové, nebo spíš 20ti háčkové) a pak nižší pod lýtko na vysokém podpatku, stejná značka. I když je podpatek vyšší, je velmi stabilní a oboje boty mají silnou podrážku.
@JanaIII píše:
Milé dámy, co jste z Plzně, tak jediná prodejna nadměrných velikostí obuvi končí a vyprodává do konce roku ve slevě za 50%, jak zimní, tak letní boty. Stránky zde http://www.nadmernaobuv.net/obuv.html
woow, něco tak příšernýho patří někam do divokejch devadesátých let nebo na větnamskou tržnici… no škoda slov
@Barborkax píše:
woow, něco tak příšernýho patří někam do divokejch devadesátých let nebo na větnamskou tržnici… no škoda slov
a tou „větnamskou tržnicí“ jsem samozřejmě měla na mysli „vietnamskou tržnici“ =D… Ale abych se vyjádřila k tématu. Mě letos na zimu učarovaly Boty Emu, znáte, neznáte? Jsou to válenky z ovčí kůže a jsou strašně moc pohodlné.