@Lanevra Tak to
koukám jako tele. Slyším to prvně. Ani nevím jestli bych v tom šoku
odešla nebo normálně zaplatila
Chování personálu v restauracích
Možná to sem nepatří, protože restaurace a školní jídelna není totéž, ale v obojím zařízení nad personálem člověk občas kroutí hlavou…Historka z pondělka..minulý týden jsem dceří odhlašovala obědy, je nemocná. Protože zůstává doma déle, tak volám do školy a ruším obědy na následující týden. Jídelna :" Paní voláte pozdě, dnes už to nejde odhlásit až od zítřka „.Dobře…chápu…“Tak to nevadí, já si pro ten dnešní oběd přijedu " To nejde, protože jste byly nemocní už minulý týden!" Super, tak v jídelně je zaplacený, uvařený oběd, ale vyzvednout si ho nemůžu." Co by jste na to řekly? Že ho sežere někdo jiný…Mám chuť si stěžovat.
@yourcandy no řekla bych jestli se vyplatí pro to jezdit? Kolik to stojí? 30kč? To je čas dražší;-)
@Mylady2 nejde ani tak o ten oběd, ale o princip a chování, mě to přišlo sprosté. O čas nešlo, je to 3 minuty od nás.
@Mylady2 Třeba to má paní po cestě z práce, z nákupu. To je v podstatě jedno. Jde hlavně o princip. Zaplatit ho musí, protože odhlásit nejde, ale vyzvednout si zaplacený oběd nesmí. To je na hlavu
@TinkaH: Taky jsme koukaly. Hlavně jak „vtipně“ přinesl účet až po rozdání pití, protože pak každému přijde blbé se zvednout a odejít. Na jídlo se pak samozřejmě ještě navíc čekalo pěkně dlouho.
@Lanevra tak
s tímhle jsem se fakt nesetkala. Asi bych se ptala na důvody takového
systému, a stejně už by se mi tam nechtělo jíst. Co když mi nebude
chutnat, že?
@Moir já s Vámi souhlasím, bohužel se ale jednalo o nadnárodní řetězec, kde byly jakékoliv připomínky k daným pravidlům zbytečné, ze stran brigádníků obzvlášť. mohla jsem s tím nesouhlasit, mohla jsem si před zákazníky připadat trapně, když jsem jim vysvětlovala, že pokud chtějí ke kávě vodu, bude je stát zhruba stejně, jako káva samotná, ale to bylo tak vše, co jsem s tím mohla dělat
@yourcandy Když domů si ten oběd donést nemůžete, jídlo v restauraci a jídlo které vám zabalí s sebou mají jinou sazbu DPH. Alespoň tak nám to na gymplu vysvětlovali (i když restaurace s meníčky s tím problém nemají).
@Atlacoya ..to je jiný případ, oni jsou školní jídelna ne restaurace. Už jsem se na to ptala hospodářky školy a taky nad tím kroutila hlavou, vůbec nemají nárok se takhle chovat, příště se nenechám.
@La Belette to rozumím, být v ráži a tohle se dozvědět, tak tam asi pošlu kontrolu z ČOI nebo hygieny (je vidět, že místo prostého „majitel si to nepřeje“, což je naprosto v „oukeji“, je snaha vymýšlet absurdní výmluvy)
My třeba máme doma železitou vodu. Je chuťově dobrá, akorát může způsobovat střevní potíže - to ovšem neplatí po převaření nebo na umývání. Myslíte, že nic neriskujete v případě, že zákazníkovi podáte vodu z kohoutku a on se z ní doma počtverečkuje?
Když jsme ještě bydleli v Dublinu, občas jsme si zašli do české
hospody Czech Inn. Vařili tam česká jídla jako bramboráky, smažený sýr
apod., takže jsme si občas prostě alespoň trochu připoměli českou
kuchyni. Už když jsem tam ale vešla cítila jsem českou atmosféru se vším
všudy, číšníce byly také češky a šlo to vidět - byly stejně tak
otrávené jako tady. Prostě jsem se tam cítila jako doma
@NoQuestion to se ale snad nemůže stát po jedné sklenici, ne? Pokud ano, pochybuji, že by mohla z kohoutku téct jako pitná voda…
@Curlygirl Nám doma normálně teče, nechali jsme si z ní udělat testy. Řekli nám, že nám nemůže nijak ublížit, jen že je tam tohle riziko. A jedna sklenice stačí.
@yourcandy To já, když si omylem oběd odhlásím, tak si můžu u správkyně jídelny vyjednat, že mi ho dají…Jediné dvě nagativa jsou, že nahrazovat se dá pouze z 1. (běžně vybíráme ze dvou), nebo když je netradiční den, např. vysvědčení a dělá se jídel třetina a ještě jsou to třeba řízky, takže nejsou udělané přídavky. Při normálních situacích se to z přídavků pokryje…
Jinak, jsem příležitostný personál restauračních zařízení a musím
konstatovat, že zákazníci taky občas stojí za to…A vzhledem k své
nezletilosti, ani nepřijímám dýška, ale je mi blbé (a přijde mi
neslušné) chovat se nepříjemně, kor, když kluci, co berou platby, kryjou
zrcadla…Tak dělam vše proto, aby dýška měli…Ale řeknu Vám, že
nezabít postaršího muže, který mě oslovuje miláčku, je velmi
komplikované. Bohužel zrovna tohle nebyl člověk, který by provokoval víc,
ačkoliv to znělo nepříjemně, bála jsem se, že by byl nepříjemnější,
kdybych se ohradila
@Mahtiel píše:
@yourcandy To já, když si omylem oběd odhlásím, tak si můžu u správkyně jídelny vyjednat, že mi ho dají…Jediné dvě nagativa jsou, že nahrazovat se dá pouze z 1. (běžně vybíráme ze dvou), nebo když je netradiční den, např. vysvědčení a dělá se jídel třetina a ještě jsou to třeba řízky, takže nejsou udělané přídavky. Při normálních situacích se to z přídavků pokryje…
Paní si neodhlásila jídlo omylem a pak ho chtěla. Ona ho chtěla odhlásit, řekli ji že ten den už to nejde, musí ho zaplatit. Ale když řekla, že si pro to zaplacené tedy příjde, oznámili ji, že ji ho nedají
To snad nevyvracim, ne? Chtela jsem poukazat na smutny rozdil kvalit skolnich jidelen…A pote zduraznit nesmyslnost vymluv! Jedno jidlo proste zbyde i kdyby nechteli…
@Moir píše:
@La Belette to rozumím, být v ráži a tohle se dozvědět, tak tam asi pošlu kontrolu z ČOI nebo hygieny (je vidět, že místo prostého „majitel si to nepřeje“, což je naprosto v „oukeji“, je snaha vymýšlet absurdní výmluvy)
Přesně tak. Máte závadnou vodu?! Zavíráte krám!
@Moir píše:
ne paušálně za dolití džusu vodou z kohoutku naúčtovat manipulační poplatek 15 Kč (za tři deci) a ještě na to neupozornit dopředu
No, že ten džus je dolitej vodou tak jako tak, tě taky nikdo
předem neinformuje
Čau nedávno jsme vyjeli za Prahu
no a jali se navštívit tamní gastro
zařízení
Bylo jich celkem 3…a jedno vynikalo…takový hnus by člověk pohledal a servis? To by se musel každý stydět…
Asi nový styl…předložit jídlo a přílohu přinést za 5min (tedy dá-li se tomu říct jídlo a
příloha.
Po těchto vejletech se cítím jako foodnazi.
Jinak ten vejvar se nachází zde - Horní Cerekev Hotel Mistral ****
Ráda jsem udělala reklamu
@Mylady2
No jó, Horní Cerekev! Snad jste nečekala úroveň čtyř hvězdiček? Ad
nový styl - jíst se má přece pomalu…
Je smutnou tradicí venkovských nebo maloměstských restaurací řídit se podle hesla: Tady to přece stačí (jakože místní by stejně nic než řízek s bramborem za 85 Kč nechtěli)
Až budete zase někde poblíž, navštivte zámeckou kavárnu v Kamenici
nad Lipou. Tam mají výborný servis, úžasné domácí zákusky a sedět
můžete v zámecké zahradě. Ke kávě automaticky dostanete vanilkový
rohlíček - stokrát lepší než balená čokoládička. Otevřeno je ale jen
přes léto.
Přidávám obrázek, kde je vidět pergola patřící ke kavárně.