Co jste vždycky chtěli vědět a báli jste se zeptat

Fotoalbum tématu (1028) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
giuliettka
9262 příspěvků 14.11.21 09:57
@Porkpiehat píše:
U normálního másla je to 0,05g na 100g.

Som si schválne došla pozrieť. V masle čo mám v chladničke soľ je. :-D 0,02G.

ertz
1115 příspěvků 14.11.21 10:04

@giuliettka Taky jsem se teda šla podívat - a taky 0, 02g. Na to je snad norma, ne?

giuliettka
9262 příspěvků 14.11.21 10:06

@ertz Poctivo priznávam, že netuším. :-D

Dalmitka
1871 příspěvků 14.11.21 16:22

@MP blanka - " tak viem, že obal normálneho masla bol strieborno - modrý / 10 Kčs / a to slané bolo do žlto-zelana / 8 Kčs /.A spomenula som si ešte na jednu chuť masla, na domáce maslo v hrudke."
Presne tak to bolo - vrátane farieb a cien - ale vybavilo sa mi to, až keď som čítala Váš príspevok. A tá chuť toho masla na čerstvom chlebe - nič viac mi nebolo treba.

Vinca_minor
3058 příspěvků 14.11.21 18:44

Těch 0,02 g bude přirozeným obsahem soli v mléce, ne?
Slané máslo jsem jedla ve Francii jen v hotelu, k snídani bylo pečivo, slané máslo a marmeláda. Bylo to nezvyklé, ale překvapivě dobré.

madlusa
91 příspěvků 15.11.21 13:44

Ta sůl do másla se přidává z několika důvodů: kvůli konzervaci, solené se lépe roztírá i studené a sůl zvýrazňuje chuť.

Temperance
3380 příspěvků 15.11.21 13:44

Já znám jen Ramu s mořskou solí, Ramu jako takovou nemusím, ale tuhle snesu.

Temperance
3380 příspěvků 15.11.21 13:46
@Porkpiehat píše:
Nepamatuji si ani recept, takže složení směsi je úplně utopie :-D
Tipovala bych spíš, že jim původní těsto možná přišlo moc „suché“ (mně vyhovovalo, nakynulo dobře). Určitě tam nabylo 30 g oleje. Nové těsto je mastnějšíjí a nakyne víc. Bezlepkové těsto (jakékoliv) je vždy komplikované. To na pizzu se nedá vytáhnout (jako to dělá pizzaiolo), ani vyválet, aby se nelepilo na váleček. Takže si beru chirurgickou rukavici a prsty a dlaní těsto roztahuji. Moje pizza chutná manželovi i dětem, prý ani nepoznají, že to není klasická pizza. Ale ráda bych si teď vyzkoušela ten původní recept, abych se rozhodla, který budu nadále dělat.

Nenašla byste to někde na netu? Mně se už párkrát podařilo objevit „historické“ snímky výrobků v obrázcích. Třeba tam bude i zadní strana toho obalu. Nebo bych napsala přímo výrobci.

Temperance
3380 příspěvků 15.11.21 13:52
@Dalmitka píše:
@MP blanka - " tak viem, že obal normálneho masla bol strieborno - modrý / 10 Kčs / a to slané bolo do žlto-zelana / 8 Kčs /.A spomenula som si ešte na jednu chuť masla, na domáce maslo v hrudke."
Presne tak to bolo - vrátane farieb a cien - ale vybavilo sa mi to, až keď som čítala Váš príspevok. A tá chuť toho masla na čerstvom chlebe - nič viac mi nebolo treba.

Jsem ročník '62, tak si jen pamatuju, že existovalo „máslo dvojka“, ale o slanosti nic.

bao-baba
2051 příspěvků 15.11.21 16:53

@Temperance Přesně, tu dvojku kupovala mamka na pečení vánoček, mazanců a vánočního pečiva.

Porkpiehat
3095 příspěvků 15.11.21 19:41

@Temperance Zkoušela jsem ten recept hledat na stránkách výrobce směsi. Zkusím ještě znovu pohledat. Jsem na sebe naštvaná, že jsem si ten recept už dávno nevystříhla. Ale kdo mohl tušit, že to změní.

Porkpiehat
3095 příspěvků 15.11.21 19:42

@Vinca_minor To jsem také chtěla napsat, že slané máslo s marmeládou není vůbec špatné.

Judy24
1403 příspěvků 16.11.21 10:07

Nevíte prosím někdo něco o modelaření? Potřebovala bych rychlý úvod do problematiky. Muž dostal k narozeninám obrovské „lego“ americké bitevní lodi, stavěl ji celkem asi šest týdnů a dárek slavil obrovský úspěch. Tak se snažím vymyslet něco podobného na Vánoce, ale začínám úplně od nuly a to mě trochu znervózňuje.

s_sirena
180 příspěvků 16.11.21 10:16

@Porkpiehat nezkoušela jste se zeptat v nějaké místní fcb skupině zaměřené na bezlepkové pečení? Tady to dost funguje, tak možná i u vas…

Temperance
3380 příspěvků 16.11.21 14:46

@Porkpiehat Zkuste i ty Google Obrázky. A napsat mail přímo výrobci.

marikahr
1054 příspěvků 16.11.21 15:37
@Temperance píše:
Jsem ročník '62, tak si jen pamatuju, že existovalo „máslo dvojka“, ale o slanosti nic.

To maslo v zelenom obale sa tušim volalo „stolové maslo“. Určite nebolo slané, to by sme s medom a lekvárom asi nejedli ;-)

Temperance
3380 příspěvků 16.11.21 16:03

@marikahr No jo, stolní máslo!

pavka_l
1368 příspěvků 16.11.21 18:49

@Temperance @marikahr Ano, stolní máslo se jmenovalo a slané nebylo.

MenthaPiperita
125 příspěvků 16.11.21 20:13

@Judy24 Mám jednoho modeláře doma (plast) a další v rodině (RC). Co přesně potřebujete vědět? Klidně SZ.

giuliettka
9262 příspěvků 30.11.21 18:32
@Vinca_minor píše:
@giuliettka Ta figurína v montérkové blůze s koženým kufrem…
Model montérková blůza a šroubárna mi připomínají komunistické igráčky.

Há! videla ste českú na ZOH? To už nie je igráček, to už je kompletná výbava robotníka na stavbe. :-D

Už si ani Engelbert Strauss nemusia platiť reklamu na mantineloch. :-D

Paris1789
5579 příspěvků 1.12.21 13:17

Stolní máslo pokud se dobře pamatuji byl název másla druhé jakosti, což bylo máslo, které prošlo zamrazením.

bao-baba
2051 příspěvků 1.12.21 20:36

@giuliettka Modrá je krásná barva mnoha odstínů, zálibu návrhářů oblečení na OH v montérkové modři nechápu.

Accuracy
117 příspěvků 2.12.21 06:57
@bao-baba píše:
@giuliettka Modrá je krásná barva mnoha odstínů, zálibu návrhářů oblečení na OH v montérkové modři nechápu.

Já to vždycky brala tak, že odstíny modré a červené jsou dány barvami na vlajce. Takže tam nemůže být třeba pomněnková modrá, protože na vlajce taková barva není.
Ale co já vím. :)

bao-baba
2051 příspěvků 2.12.21 08:35

@Accuracy to ano, ale mohla by být v tmavém tónu (když se jedna a ta samá barva zesvětluje nebo ztmavuje, takže se to mezi sebou nebije).

Oveeec
3143 příspěvků 2.12.21 09:20

@bao-baba To může mít náhodou netušené konotace, viz Macron a francouzská vlajka :)

Stránka:  « Předchozí 1 2113 2114 2115 2116 2117 2118 2119 2120 2121 2122 2123 Další »
Váš příspěvek

Dárek, který ocení? Tričko pod košili, které nepropotí

Pokud nevíte, čím obdarovat vašeho muže, napovíme – tričko pod... Celý článek

Články z Expres.cz

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Poslední článek:
10 módních specialit českých mužů

Autor: Matouš

Máme několik ryze českých skvostů... čím perlí pánská móda a „vkus“? Celý článek