@Dalmitka A co
jiného je oblečení než forma? Obsah je snad ten člověk vevnitř.
Jinak já se hádat nechci, v podstatě mně na tom nezáleží. Jistý způsob
vyjadřování je mi zkrátka vrcholně nesympatický, ale to je moje věc.
Co vám Peklo dalo a vzalo?
To je právě to, co mě asi vytáčí: že se z formy soudí obsah. Když
má na sobě někdo džíny, triko a tenisky (snad jsem trefila tu nenáviděnou
kombinaci?), automaticky se usoudí, že je to člověk bez ambicí, fantazie,
vkusu a vůbec příslušník „stáda“. Neříkám, že tomu tak někdy
není, pochopitelně, ale taky to o tom člověku může vypovídat něco
naprosto jiného. A znám víc lidí, kteří se prostě zabývají
záležitostmi, které považují (mnohdy právem) za mnohem zajímavější
než dlouhé přemýšlení, co si vezmou na sebe a jestli by v sukni nebyli
víc „in“, než těch, u kterých je to otázka sebevědomí.
Nedodržování základních pravidel slušnosti, pokud se člověk vyjadřuje
o lidech, považuji za mnohem větší nevkus než sportovní boty do města,
ale chápu a akceptuji, že pro toto fórum je to názor nevhodný.
@publicenemy
Myslím, že ani na tomto foru nikdo triko, neroztrhané a dobře padnoucí
džíny a tenisky neodsuzuje. Vždyť jsou tu jen normální ženské, které
mají rády modu.
Něco jiného je, když z džín leze zadek, místo nohavic mají vorvaně a
zpod trika lezou špeky. To se nezlobte, ale to si opravdu o tom člověku
nebudu myslet, že se věnuje v myšlenkách jen daleko důležitějším
věcem, ale že je to s prominutím IQ tykve.
@publicenemy Ano, @ionicera má pravdu, džíny, triko a tenisky tady nenáviděnou kombinací nejsou. Podívejte se do Co jsem měl/a dnes na sobě a třeba na 0zero7, máte pocit, že její džíny někdo nenávidí? Nebo že je automaticky zavrhovaná za to, že nosí džíny, tak ji nikdo nebere vážně?! Zbytečně to vyhrocujete a polarizujete.
Tohle se začne probírat snad v každém vlákně, stejnými argumenty a stejnými výrazy. Džíny jsou tu odsuzované, vlastně nejsou, vorvaně, vnitřní krása, forma, obsah…bla, bla, bla.
Dobrý den milé dámy, MP jsem objevila opravdu teprve nedávno. Musím říci, že za těch pár chvil jsem se lecčemu stačila přiučit. Jsem moc ráda za takovéto stránky, kam můžu vložit otázku či foto a doufat v to, že přijdou upřímné rady. Známe to myslím všechny, že ne každý Vám do obličeje dokáže říct - nééééé tohle a tohle si nekupuj, vypadáš v tom jak xxx. Díky módnímu peklu vím, že ty bezva boty, co mám v botníku mají své jméno (oxfordky), že to, co dlouho v módě obdivuji, ale až teprve teď jsem na to dostala díky Vám všem odvahu, se nazývá Colour blocking. A tak bych mohla ještě chvíli pokračovat. Co dalo nebo vzalo MP Vám?
Uuuuppps. No jo. Berte to prosím jako důkaz, že jsem tu ještě nerozkoukaná. Vše jsem pročíst a projít nestihla. Omlouvám se.
Nějakým způsobem nám je dáno, že se toužíme lišit od ostatních… Najednou se ale začneme cítit hloupě, když zřetelně vybočujeme z řady…a možná jsme i terčem posměchu. Davu se více líbí vysolárkovaná blondýna s prodlouženými vlasy, než holka v kolové sukni a baretu. MP mě naučilo nestydět se nosit to, co je mi blízké..nosit to s lehkostí a samozřejmostí.. A najednou se změnil i pohled okolí. MP mě naučilo dívat se na svět kreativněji a přemýšlet víc nejen nad tím, co si vezmu na sebe.
@MP Monis píše:
Peklo mě osvítilo především v oblasti podprsenek. Ostatní oblasti módy jsem měla již celkem vyřešené. Konečně jsem zjistila, proč mi žádné „normální velikosti“ neseděly. Teď už vím, že to bylo obvodem a spokojeně nakupuji 65. Můžu se zakladatelky diskuze zeptat na rozšíření bodu č. 1? Ač peklo sleduji téměř od počátků, nějak se nechytám na tu zrzavou jako poznávací znamení…
Podle mě zakladatelka měla na mysli výslednou barvu po vlasů po pokusu
určité skupiny obyvatelstva být blond. Taková nehezká zrz. Ale třeba to
ještě upřesní, protože i mě to vrtá hlavou…
Děkuji za zastání. Občas si tu připadám jako osel, prostě nejsem ještě rozkoukaná. A víc, než omluvit se zde za chybu, nedokážu. Přesto červený ramena lítaj.
@Pra linka Uživatelé pekla by při registraci měli dostávat návod k přežití, kde by prvním bodem bylo „Červené - věšáky - ignorovat!“