@Femur Povinné je
všechno, za co hrozí člověku nějaké sankce, když to neudělá. Nemusí ho
zrovna stát zavřít do vězení nebo mu napařit pokutu. Nemilost rodiny je
taky sankce, možná i větší a s trvalejšími následky. Zajímavé je,
že některé způsoby trávení Vánoc si vybojovaly výjimku (výjezd na
lyže), zatímco jiné se netolerují (nohy na stole).
Co vás pobavilo
@benyka Mně jako
dítěti se lampionové průvody moc líbily. Včetně toho jak mně ten lampion
krásně shořel. Každý rok to někomu chytlo. A vím, že v jedné vesnici
si dělávali dýňovou výzdobu (svítící) a průvod dětí s lucerničkami
- halloweenské VŘSR.
Dnes mě pobavily Dny boje proti covidu - už chybí jen nějaký vtipný
slogan. Plány virů zhatí…
Sice to není to pravé vlákno, ale já se přiznám, že mám obrovskou slabost pro taková ta obyčejná červeno-modro-žluto-zelená světýlka (neblikací). Domů bych si to nedala, ale když to vidím někde na ulici, zaplaví mě vlna nostalgie, protože jako malí jsme jezdívali k babičce na sídliště (kde bych normálně taky bydlet nechtěla) a já se vždycky ráda dívala na rozsvícená okna protějšího paneláku a tam právě bývala tahle světýlka.
@benyka Nene. Starý
povýšil u hasičů a nestíhá, vzdal se funkce. Volba bude dnes, nejspíš
zvolí místostarostu, protože to nikdo jiný nechce dělat
„Po dlouhé době jsem zase utíkal před revizorem. Nejdřív přímo
v tramvaji, pak mě ještě chvíli naháněl i s kolegou po venku - až mě
nakonec za asistence hlídky MP chytil.
Musím říct, že ho dost naštvalo, že mám platnou jízdenku. Ale zuřit
začal teprve ve chvíli, kdy jsem mu řekl, že se celou dobu pouze snažím
udržovat bezpečný dvoumetrový odstup.“
@Čírina Něco
podobného se stalo před lety kamarádovi - na dálnici se mu lepila na zadek
černá limuzína a doslova ho tlačila před sebou. Pak ho předjela a
rozblikalo se STOP. Taky argumentoval bezpečnou
vzdáleností
@Temperance
To je trošku moje noční můra. V levém pruhu se snažím nezdržovat, mám
malé auto, takže limuzínám a SUV se klidím co nejrychleji z cesty. Když
ve zpětném zrcátku vidím akorát čelní sklo, tak jde maximální povolená
rychlost stranou. Ale klepu se, aby autu nezačaly blikat majáčky.
I když, co jsem 2× dálniční policii potkala, tak jsem je vždy poznala ještě ve zpětném zrcátku, ale jeden nikdy neví.
„Ministerstvo zdravotnictví prezentuje testování jako preventivní opatření před nákazou v rodinách během vánočních svátků, kdy se budou chtít sejít všichni včetně starších, tedy ohroženějších příbuzných.“ Tak už určitě víte, co budou po Vánocích říkat až se vzedme další očekávaná vlna, přestože vy jste jako už devět měsíců předtím seděli doma a s příbuznými jste měli styk jenom po drátech.
@benyka píše:
„Ministerstvo zdravotnictví prezentuje testování jako preventivní opatření před nákazou v rodinách během vánočních svátků, kdy se budou chtít sejít všichni včetně starších, tedy ohroženějších příbuzných.“ Tak už určitě víte, co budou po Vánocích říkat až se vzedme další očekávaná vlna, přestože vy jste jako už devět měsíců předtím seděli doma a s příbuznými jste měli styk jenom po drátech.
Přiznám se, že tyto svátky jsou pro mne úplně boží. Budu je trávit s celou svou rodinou ( protože už všichni covid měli) a rodinu přítele vůbec neuvidím ( protože covid ještě neměli).Ano vím..jsem mrcha
Tak nevím, pobavilo mě to, nebo je to stížnost? Uvažovala jsem o koupi poměrně drahé mikiny. Dnes se na ni dívám, a co nevidím - mají ji v povánočním výprodeji. Jenže je o 200 Kč dražší než předtím.
Edit: můj původní příspěvek jsem smazala, protože by mohl slabší povahy polekat, což nechci. Ale nějak mi tam vpadlo zadávání hlasem, jen anglicky
Příspěvek upraven 30.12.20 v 14:36
@bao-baba - no, máte asi smolu. Je to klasický trik obchodných reťazcov. Veééélká zľava, namiesto 5 € dnes iba 4,50 €! - veď kto si už bude pamäť, že minulý týždeň ten istý tovar, tento istý obchod ponúkal za 4,30? Teraz záleží od toho, ako veľmi tú knihu chcete…