@999 proste pekna je…uzkostlive dodrzovani poslednich modnich vykriku vam pritazlivost holt nezaruci
De-erotizující módní styl
@999 Jestli má dobrou postavu a hezké rysy, tak se může pořád líbit.
edit: zatímco třeba ta Madonna je ošklivá v každé dekádě
přibližně stejně, ať se namachlí jak chce
@jdisepřevlíct
Madonna bylo pouze ilustrační foto . Já jsem si spíš uvědomila, jak chlapi
myslí. Ona jim v podstatě zabrnkala na první signální. Vypadala lacině,
ale v jejich očích byla pořád hvězda
. My bychom viděly černé odrosty, hnědou
konturku s růžovou rtěnkou, umělé drápy…
To se těžko hodnotí, když jsme ji neviděly. Možná zabrnkala na pudy, možná prostě měla sex appeal, těžko soudit. A to, že vypadala jako z osmdesátek, to chlapi neřeší. Pěkná figura, pěkný kukuč, vlasy, a je vymalováno. To jen my vyšilujeme s posledními trendy. Vsadím se, že většina mužů, co zůstali zírat na Esmée v těch červených šatech, vůbec nepostřehla, že je oblečená retro. Prostě krásná ženská!
Názorně pro srovnání
http://im41.com/…o-Makeup.jpg
http://i1061.photobucket.com/…92CBC313.jpg
@Go-lightly
Přesně ten pocit jsem jsem měla . My tady řešíme detaily a chlapi to mají:
líbí- nelíbí
@999 Jasně. Fígl je v tom, že některé ty detaily nám můžou ke kráse pomoct - a pánové samozřejmě nevidí, že je to zásluha detailů, pokládají to za náš přirozený půvab.
@999 No asi je čas si připustit, že oblečení a makeup nemá se sexappealem nic moc společného. Buď to je a nebo není. Pokud to není, tak to nebude ani v sebelepším a vystajlovanějším oblečení…
@999 Ještě mě napadlo: pokud ta dotyčná bývala kočka, a přítomní pánové pamětníci, nikoliv noví známí, hraje tam podstatnou roli nostalgie. Oni si do té udržované ruiny promítli nový domek, kterým bývala - a zastaralý účes pomohl vzpomínkám. Jako když se v jednom Inspektoru Lewisovi na sídle šedesátileté rockové hvězdy objeví jeho dávná partnerka, pokládaná za mrtvou. Je už babička, taky kolem šedesátky, ale má dlouhé blond vlasy, obleč i chování rockerky, a všichni ti dědkové jsou z ní auf. Přitom je to vykopávka - oni vidí ty vzpomínky.
@jdisepřevlíct
No jo, ale zaseknout se v období první republiky je ùžasné, zatímco
v osmdesátkách katastrofa
@Oveeec píše:
Tak jsem náhodou narazila na tuhle diskuzi, a i když nejspíš nemá smysl reagovat na příspěvek, který někdo vyplodil před víc než dvěma lety, nedá mi to. Viděla jsem včera dokument „Larry z naší ulice“. Je to o člověku s mentální retardací. Nedokázal vysvětlit, co znamená slovo „včera“, nepoznal, že člověku na obrázku chybí nos, ale věděl, co znamená slovo „soucit“. Jeho hlavní časovou náplní je vybírání peněz na charitu. IQ 62. A tady si člověk čte diskuze o výšce IQ a etiketě a nářky nad buranstvím a nedostatkem úrovně, ze zásady se tu vyká a děkuje za vtipné příspěvky, a najednou bác, a máme tady hnědokožce a tlustokožce a nepřizpůsobivé. Zelených ramínek to má až znepokojivě moc, a jediná kritika je ve stylu „Ale tak snad tedy, taková ostrá slova, že…“. Že vám není hanba, DÁMY.
Je fakt, že jsem se nedávno díky našim aktivitám na facebooku podívala do soukromí několika cikánských rodin, které si nás daly do oblíbených a normálně mě to dojalo. Naživo bych s nimi nic mít nechtěla, ale vypíglované kuchyně, usměvavé a čisté děti, rodinné vazby, to vše z toho dýchalo. 2 vypadali už vážně retardovaně a byly to přesně ty typy, kterých bych se na ulici bála, ale takhle náhodně při pohledu z druhé strany člověk snadno pochopí i jejich frustrace.
@999 Proč by to měla být katastrofa? Fakt nejsem milovník 80. Ale doba se mění a za pár desítek let se bude stejně zamilovaně koukat na 80., jako dneska koukáme na dobu první republiky (resp. se kouká na dobu první republiky tady na pekle). Uteče rok-dva a všechno může být jinak.
@blacken Tedy, máte pravdu, ony ty osmdesátky mají něco ze čtyřicátých: vycpávky, načechrané účesy, ta linie je přinejmenším inspirovaná.
@Go-lightly Hlavně
většina si osmdesátky ještě pamatuje a je to něco, na co si člověk
vzpomene ve stylu „proboha co jsem to nosila“. Ale až uteče x let, tak to
začne být stejně vzdálené jako pro nás to, co dneska obdivujeme coby
retro… a pak to pojede
@jdisepřevlíct
Není to fotka Zity Kabátové z nějakého filmu? (Hrála hraběnku
v Zapomenutém světle). Já určitě nejsem zaseknutá v módě svého
mládí (hlavně první polovina 80.let), ale například některé typy
oblečení dnešních mladých mě naprosto míjí. Ale ani na své oblečení
z osmdesátek nevzpomínám jen „proboha co jsem to nosila“. Třeba mému
mládí přesně odpovídají filmy o „Básnících“, Vesnička… a nic tak