Gurmánské vlákno

Fotoalbum tématu (912) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
marikahr
874 příspěvků 01.05.18 13:07

A jedna slana verzia

Uživatel je onlineporjk
2650 příspěvků 02.05.18 18:32

@marikahr Ta sladká je výstavní, hmmm!

marikahr
874 příspěvků 02.05.18 21:25

@porjk dakujem, slana verzia sice neposobi tak lakavo ako sladka, ale je to velmi „jedle“ na posedenie k vinu, pivu..
toto bola verzia s kyslou smotanou, bryndzou, slaninkou a pazitkou :-), da sa aj cisto s kyslou smotanou, posolit a posypat rascou…

benyka
7061 příspěvků 08.05.18 18:53

První letošní grilování venku.

giuliettka
3428 příspěvků 08.05.18 19:52

@benyka Ja niečo nezdravé. :-D

benyka
7061 příspěvků 09.05.18 01:48

@giuliettka Pěkný kvantlík. Taky jste zaznamenala, že čím větší je dort, tím větší porce se krájejí?

Tanini
20 příspěvků 15.07.18 13:35

Dnes k obědu plněné cannelloni ricottou a parmezánem, prokládané rajčatovou omáčkou a čerstvými rajčaty, celé zapečené.

Příspěvek upraven 17.07.18 v 08:27

Tanini
20 příspěvků 15.07.18 20:59

A k večeři falafel pečený v troubě, petrželovo-citronový a česnekový dip, zelenina, arabský chléb - servírování ledabylé neboli rustikální - prostě na chalupě.

Brep
690 příspěvků 25.07.18 21:49

Nevíte proč se z marmelád má sbírat při vaření pěna?

benyka
7061 příspěvků 25.07.18 23:07

@Brep Já tam nikdy žádnou nemám. Asi to dělám blbě. :-)

Brep
690 příspěvků 26.07.18 10:55

@benyka Nam se vytvori a pak se zase vstreba. Ale marmelady mame dobre, tak to snad velka chyba nebude. :D

Uživatel je onlinexSx
585 příspěvků 26.07.18 11:19

@Brep Většinou to jsou sražené proteiny, které mohou ovlivňovat negativně chuť (nevím, jestli přesně u marmelád, ale tohle bývá důvod, proč se pěna sbírá u lecčeho).
edit - nicméně nemyslím, že by to mělo až tak vleký vliv.

marikahr
874 příspěvků 26.07.18 17:43

@Brep mne sa zvykne pana vytvoriť na jahodovo- ríbezľovom džeme, ale nijako to neriešim

Brep
690 příspěvků 26.07.18 21:16

Děkuji za objasnění :)

Atlacoya
2667 příspěvků 17.08.18 11:19

Prosím o radu. Potřebuju pánev na přípravu steaků a prý aby měla silné dno a neměla teflon (ten se prý odře). Nemáte tip na obchod? Nebo vůbec, jaká značka nádobí je kvalitní? Jednu dobu jsme kupovali tescoma, ale ta mi v poslední době přijde drahá a nekvalitní.

Díky.

Oldyn
6081 příspěvků 17.08.18 11:34

@Atlacoya
Já mám litinovou Skeppshut, litina mi vyhovuje i na hrncích, mám plyn.

if5
223 příspěvků 17.08.18 13:02

@Atlacoya
A na jaký sporák? Plyn - sklokeramika - indukce - sporák na uhlí ;-)

Atlacoya
2667 příspěvků 17.08.18 13:05

@if5 plyn.

Dogmeat
154 příspěvků 17.08.18 13:32

@Atlacoya používám “kamennou” pánev a jsem s ní absolutně spokojená, bohužel je to teda Tescoma. Ale uděláte na tom i volské oko na sucho, aniž by se přilepilo, stejky se na tom dělají perfektně, má to tlusté dno a nic se z toho neodlupuje

if5
223 příspěvků 17.08.18 13:47

Na plyn bych taky hlasovala pro litinu - čím těžší, tím lepší. Výhodné potom je malé „ucho“ proti dlouhé rukojeti, aby se s pánví dalo manipulovat oběma rukama.

macko.pu
791 příspěvků 17.08.18 16:54
@Atlacoya píše:
Prosím o radu. Potřebuju pánev na přípravu steaků a prý aby měla silné dno a neměla teflon (ten se prý odře). Nemáte tip na obchod? Nebo vůbec, jaká značka nádobí je kvalitní? Jednu dobu jsme kupovali tescoma, ale ta mi v poslední době přijde drahá a nekvalitní.Díky.
… ja sa takisto prikláňam na stranu liatinových panvíc, alebo ocelových, v ich prípade ani nemusíš moc pozerať na značku, tu je celkom dobrý článok na toto téma
https://stejky.sk/…a-na-steaky/
P.S. pri steakoch vidím skôr problém kde zohnať dobré kvalitné vyzreté mäso ako na čom to urobiť ;) 

P.S.2 mňam :)

Tanini
20 příspěvků 26.08.18 17:58

Na zahradě to sice vypadá jako na Sahaře, ale něco se sem tam utrhnout dá. Potřebovala jsem spotřebovat v posledních dnech nějakou úrodu.
Cukety a rajčata: rychlý slaný koláč ze zakysané smetany, zelenina a zbytky šunky a sýrů po víkendu. Švestky: makové muffiny. Hrušky: hruškový křehký koláč s tvarohem.

VeronikK
1002 příspěvků 26.08.18 18:26

@barvinok já dětem celkem poctivě přiznám, že maso je z kuřátka, kravičky… Oni to ale nesli špatně, měli taky několik takových maso nejedících období. Už si zvykli. Já s tím jako dítě neměla problém, jen jednou, když jsme měli u babičky (jako obvykle) králíka, mi řekl brácha, že je to Bělinka (asi byla), tak to jsem nejedla. Jinak jsme dědovi občas pomáhali stahovat. Dnes k tomu děti tak často nepřijdou, pak se to hůř vysvětluje, než když to znají na vlastní oči.
Něco menšího bych asi za účelem konzumace zvládla zahubit, rybu třeba…

VeronikK
1002 příspěvků 26.08.18 18:36

@Tanini dala byste prosím recept na cannelloni? Děti je mají rády a zkusila bych nějakou obměnu.
@Tanini prosím o recept na hruškový koláč. Nikdy nemůžu takový lákavý najít. Klidně i na makové muffiny, ale ty bych snad nějak vymyslela :-)

Stránka:  « Předchozí 1 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 Další »
Váš příspěvek

Před šesti lety se zřítila textilka Rana Plaza

Módní svět si připomíná šest let od zřícení textilní továrny Rana... Celý článek

Články z Expres.cz

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Poslední článek:
Jak vypadá módní deziluze

Autor: Kamila

Spousta lidí by vraždila za práci u předních značek haute couture.... Celý článek