Gurmánské vlákno

Fotoalbum tématu (894) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
 
marikahr
686 příspěvků 01.05.18 13:07

A jedna slana verzia

 
porjk
2471 příspěvků 02.05.18 18:32

@marikahr Ta sladká je výstavní, hmmm!

 
marikahr
686 příspěvků 02.05.18 21:25

@porjk dakujem, slana verzia sice neposobi tak lakavo ako sladka, ale je to velmi „jedle“ na posedenie k vinu, pivu..
toto bola verzia s kyslou smotanou, bryndzou, slaninkou a pazitkou :-), da sa aj cisto s kyslou smotanou, posolit a posypat rascou…

 
benyka
6505 příspěvků 08.05.18 18:53

První letošní grilování venku.

 
giuliettka
2254 příspěvků 08.05.18 19:52

@benyka Ja niečo nezdravé. :-D

 
benyka
6505 příspěvků 09.05.18 01:48

@giuliettka Pěkný kvantlík. Taky jste zaznamenala, že čím větší je dort, tím větší porce se krájejí?

 
Tanini
20 příspěvků 15.07.18 13:35

Dnes k obědu plněné cannelloni ricottou a parmezánem, prokládané rajčatovou omáčkou a čerstvými rajčaty, celé zapečené.

Příspěvek upraven 17.07.18 v 08:27

 
Tanini
20 příspěvků 15.07.18 20:59

A k večeři falafel pečený v troubě, petrželovo-citronový a česnekový dip, zelenina, arabský chléb - servírování ledabylé neboli rustikální - prostě na chalupě.

 
Brep
677 příspěvků 25.07.18 21:49

Nevíte proč se z marmelád má sbírat při vaření pěna?

 
benyka
6505 příspěvků 25.07.18 23:07

@Brep Já tam nikdy žádnou nemám. Asi to dělám blbě. :-)

 
Brep
677 příspěvků 26.07.18 10:55

@benyka Nam se vytvori a pak se zase vstreba. Ale marmelady mame dobre, tak to snad velka chyba nebude. :D

 
xSx
434 příspěvků 26.07.18 11:19

@Brep Většinou to jsou sražené proteiny, které mohou ovlivňovat negativně chuť (nevím, jestli přesně u marmelád, ale tohle bývá důvod, proč se pěna sbírá u lecčeho).
edit - nicméně nemyslím, že by to mělo až tak vleký vliv.

 
 
marikahr
686 příspěvků 26.07.18 17:43

@Brep mne sa zvykne pana vytvoriť na jahodovo- ríbezľovom džeme, ale nijako to neriešim

 
Brep
677 příspěvků 26.07.18 21:16

Děkuji za objasnění :)

 
Atlacoya
2585 příspěvků 17.08.18 11:19

Prosím o radu. Potřebuju pánev na přípravu steaků a prý aby měla silné dno a neměla teflon (ten se prý odře). Nemáte tip na obchod? Nebo vůbec, jaká značka nádobí je kvalitní? Jednu dobu jsme kupovali tescoma, ale ta mi v poslední době přijde drahá a nekvalitní.

Díky.

 
Oldyn
5977 příspěvků 17.08.18 11:34

@Atlacoya
Já mám litinovou Skeppshut, litina mi vyhovuje i na hrncích, mám plyn.

 
if5
182 příspěvků 17.08.18 13:02

@Atlacoya
A na jaký sporák? Plyn - sklokeramika - indukce - sporák na uhlí ;-)

 
Atlacoya
2585 příspěvků 17.08.18 13:05

@if5 plyn.

 
Dogmeat
34 příspěvků 17.08.18 13:32

@Atlacoya používám “kamennou” pánev a jsem s ní absolutně spokojená, bohužel je to teda Tescoma. Ale uděláte na tom i volské oko na sucho, aniž by se přilepilo, stejky se na tom dělají perfektně, má to tlusté dno a nic se z toho neodlupuje

 
if5
182 příspěvků 17.08.18 13:47

Na plyn bych taky hlasovala pro litinu - čím těžší, tím lepší. Výhodné potom je malé „ucho“ proti dlouhé rukojeti, aby se s pánví dalo manipulovat oběma rukama.

 
macko.pu
790 příspěvků 17.08.18 16:54
@Atlacoya píše:
Prosím o radu. Potřebuju pánev na přípravu steaků a prý aby měla silné dno a neměla teflon (ten se prý odře). Nemáte tip na obchod? Nebo vůbec, jaká značka nádobí je kvalitní? Jednu dobu jsme kupovali tescoma, ale ta mi v poslední době přijde drahá a nekvalitní.Díky.
… ja sa takisto prikláňam na stranu liatinových panvíc, alebo ocelových, v ich prípade ani nemusíš moc pozerať na značku, tu je celkom dobrý článok na toto téma
https://stejky.sk/…a-na-steaky/
P.S. pri steakoch vidím skôr problém kde zohnať dobré kvalitné vyzreté mäso ako na čom to urobiť ;) 

P.S.2 mňam :)

 
Tanini
20 příspěvků 26.08.18 17:58

Na zahradě to sice vypadá jako na Sahaře, ale něco se sem tam utrhnout dá. Potřebovala jsem spotřebovat v posledních dnech nějakou úrodu.
Cukety a rajčata: rychlý slaný koláč ze zakysané smetany, zelenina a zbytky šunky a sýrů po víkendu. Švestky: makové muffiny. Hrušky: hruškový křehký koláč s tvarohem.

 
VeronikK
757 příspěvků 26.08.18 18:26

@barvinok já dětem celkem poctivě přiznám, že maso je z kuřátka, kravičky… Oni to ale nesli špatně, měli taky několik takových maso nejedících období. Už si zvykli. Já s tím jako dítě neměla problém, jen jednou, když jsme měli u babičky (jako obvykle) králíka, mi řekl brácha, že je to Bělinka (asi byla), tak to jsem nejedla. Jinak jsme dědovi občas pomáhali stahovat. Dnes k tomu děti tak často nepřijdou, pak se to hůř vysvětluje, než když to znají na vlastní oči.
Něco menšího bych asi za účelem konzumace zvládla zahubit, rybu třeba…

 
VeronikK
757 příspěvků 26.08.18 18:36

@Tanini dala byste prosím recept na cannelloni? Děti je mají rády a zkusila bych nějakou obměnu.
@Tanini prosím o recept na hruškový koláč. Nikdy nemůžu takový lákavý najít. Klidně i na makové muffiny, ale ty bych snad nějak vymyslela :-)

Stránka:  « Předchozí 1 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 Další »
 Váš příspěvek

Ralph Lauren je rytíř! Získává britský šlechtický titul

Americký módní návrhář Ralph Lauren získává britský rytířský titul,... Celý článek

Články z Expres.cz

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Poslední článek:
Mami, fakt dík aneb Pekla dětských šatníků

Autor: Janča

Říká se, že maminka má vždycky pravdu. Před pár dekádami let jsem o... Celý článek