Gurmánské vlákno

Fotoalbum tématu (930) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
Vinca_minor
1010 příspěvků 12.3.19 09:27

@Moir Díky za doplnění info, já jen vím, že výrobce uvádí, že Gran Moravia je bezlaktózová, jinak se o to naštěstí zajímat nemusím.

mood
5 příspěvků 29.3.19 17:06

Velikonoce se blíží… První várku perníčků mám už nazdobenou. Pokud je někdo zkoušíte letos poprvé a chcete se naučit, jak je zdobit, koukněte ke mně na blog www.podkuzi.cz

Brep
700 příspěvků 5.4.19 12:42

Milé dámy, máte tipy, jak naložit s čekankou? :)

DanielaS
4938 příspěvků 5.4.19 14:32

Jako s cekankou takovouhle

nebo s cekankou takovouhle?

Brep
700 příspěvků 5.4.19 16:01

@DanielaS S tou první.

Vinca_minor
1010 příspěvků 5.4.19 16:27

@Brep Mně je vždycky líto čekanku upravovat tepelně, takže ji jím jen tak nebo v salátech. Dobře si rozumí se sýry a s ovocem. A už se nějakou dobu chystám ji zapéct s blaťáckým zlatem. Každopádně ji kupuji jen zakrytou papírem, na světle hořkne.

sjuuu
19 příspěvků 9.4.19 11:19

U nás frčí nakrájená podélně na čtvrtky, zabalená do sušené šunky, pocákaná olivovým olejem, opepřená, upečená v troubě, zajídaná bagetou nebo ciabattou. Nebo jako salát, nakrájená napříč se sladším jablkem, rukolou a třeba sekanými mandlemi nebo ořechy.

Judy24
951 příspěvků 23.4.19 13:28

Nemáte prosím někdo zkušenosti s temperováním (mléčné) čokolády v domácích podmínkách? Lindt přestal vyrábět oblíbenou čokoládu mé mámy, kterou jí ještě babička kupovala za bony v Tuzexu k narozeninám, tak jsem si říkala, že bych ji zkusila zreplikovat. Ale mám pocit, že čím víc čtu návody, že to „doma rozhodně jde“, tím víc mám z toho dojem, že nejde…
Mramorovou desku samozřejmě nemám.
Děkuju. : )

Birdonawire
120 příspěvků 11.7.19 19:02

V troubě koláč s vlašskými ořechy a javorovým sirupem. Recept tady: https://www.davidlebovitz.com/…hanksgiving/
Bez bourbonu, čerstvého a kandovaného zázvoru a s polovinou cukru.

Demode
1951 příspěvků 24.7.19 12:23

Co s troškou rybízu? No přece linecký koláč.

Demode
1951 příspěvků 24.7.19 13:00

Hotovo. Teď nechat vychladnout a pocukrovat. Hosté už jedou. Jedna dáma ze zámoří byla před časem u nás na návštěvě a hrozně se divila, co se u nás běžně peče doma, jaké omáčky děláme, co za všelijaká jídla běžně vaříme. Že prý je to hrozně pracné a taky drahé. Tak nevím.

benyka
7473 příspěvků 24.7.19 13:24

@Demode Vždycky se pobavím u seriálu, jak cizincům chutnají typická česká jídla. Třeba koprovka: https://www.televizeseznam.cz/…rovka-285722

Temperance
1886 příspěvků 24.7.19 14:45

@benyka Ten seriál mám ráda, nejlepší je Chris z Mauricia :-D

Moir
2262 příspěvků 24.7.19 16:08

@Temperance tuhle jsem zachytila akci „kterého z našich cizinců pozveme do Česka a zaplatíme mu pobyt“ a Chris je jednoznačný vítěz :D

benyka
7473 příspěvků 24.7.19 16:39

@Temperance Ten je bezvadný. Takovému člověku musí být radost podstrojovat. A nejvíc mě štve ten Ind (tuším), který má vždycky starost, jestli to není jedovaté a nelegální. :-)

Temperance
1886 příspěvků 24.7.19 17:13

@Moir Jestli přijede, chci se s ním potkat ;-)

Demode
1951 příspěvků 24.7.19 18:47

@Temperance Chrise si zamlouvám já :-)) Uvařila bych mu svíčkovou, borůvkové knedlíky, bramborák, česnečku, lívance, upekla bábovku a vanilkové rohlíčky a na co by si jen pomyslel. Je to sympaťák. Nejméně sympatičtí mi jsou většinou Australané.

Vinca_minor
1010 příspěvků 24.7.19 19:50

@benyka Manish je Ind, ale já se mu nedivím. První dvě jídla, která chudák dostal, byly makové koláčky a prdelačka :D

Temperance
1886 příspěvků 25.7.19 07:35

@Demode Večer mi ho půjčte, vezmu ho na pivo ;-)

Moir
2262 příspěvků 25.7.19 09:54

Já chci Chrise taky provést, třeba do hospody, kde mají na čepu přes 30 různých piv malých pivovarů a nevaří vůbec špatně.
@Demode Australani jsou tam fakt divní. Nafoukaní, hloupí a nic jim nechutná.

Oldyn
6156 příspěvků 25.7.19 14:30

@Demode
Prosím, co je to bílé? Tento koláč neznám, v této úpravě dělám pouze mřížkovec s domácí malinovou marmeládou.

Vinca_minor
1010 příspěvků 25.7.19 15:25

@Oldyn Předpokládám, že tvaroh. Moje máma dělá skvělý rybízový koláč podle Alberta. Z poloviční dávky těsta, ale z plné dávky tvarohu:) Jen nahoře je jen drobenka, bez mřížky.

dagino
786 příspěvků 25.7.19 16:54
/demode/ Australani jsou tam fakt divní. Nafoukaní, hloupí a nic jim nechutná.

Som sa musel zasmiať, to si hovoríme s manželkou, keď zoberieme našich priateľov zo slovenska, alebo z česka na skvelú grécku večeru. Jahňacinka, rybyčky, plody mora…

Příspěvek upraven 26.07.19 v 12:21

Paris1789
3960 příspěvků 25.7.19 17:51

Mně se teda chování Australanů v pořadu taky docela dotýká, na druhou stranu neříkají nic, co by nebyla pravda. Akorát ten arogantně asertivní způsob, no. Vrchol byl ten bledý přestárlý rocker, co vypadal, že každou chvíli usne, a co by ke všemu dal kečup a hranolky. Dali mi podnět k zamyšlení, nešlo přehlédnout, že Australani jsou dost hrdí na svou zemi a nic nad ní pro ně není, včetně kuchyně. Kde se to tam vzalo? Učí se to ve škole?

giuliettka
4470 příspěvků 25.7.19 18:09

A ja sa priznám, že keď chválili koprovú omáčku, tak som nechápala a ich reakcie ma prekvapili. Ja som ju jedla prvýkrát až ako dospelá, tu v cz a z tých „chlpov“ z toho kopru sa mi navaľovalo. Fakt mi tá omáčka na prvú dobrú prišla odporná, a aj chuťovo to nie je nič moc.

Stránka:  « Předchozí 1 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 440 Další »
Váš příspěvek

Před šesti lety se zřítila textilka Rana Plaza

Módní svět si připomíná šest let od zřícení textilní továrny Rana... Celý článek

Články z Expres.cz

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Poslední článek:
Módní nákupčí: Povolání snů, nebo hrůzy?

Autor: Kamila

Svět skloňuje velká jména návrhářů, přitom o našem šatníku... Celý článek