Gurmánské vlákno

Fotoalbum tématu (949) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
Judy24
980 příspěvků 24.9.19 13:31

Jak prosím chutná špičaté zelí oproti „normálnímu“? Viděla jsem ho párkrát v obchodech, ale nikdy jsem ho nezkoušela.

BeKaa
448 příspěvků 24.9.19 13:40

@Judy24 Chutná jako velmi rané zelí, je hodně šťavnaté a křehké. Ráda z něj dělám i Coleslaw, nemusí se tolik mačkat a šťávu pustí hodně rychle.

lorens
2172 příspěvků 24.9.19 16:46

Tím jak jsou tady lidé skutečně z celého světa, je tady spousta zeleniny, o existenci které jsem neměla ani tušení, ale špičaté zelí jen zřídka a spíš na farmářských trzích než v asijských prodejnách. Nevím, proč se nepěstuje víc, protože hned zmizí.

Normální zelí je levné asi jako v Itálii, ale kysané je taky běžně k mání. Jinak bych zkusila udělat.

Judy24
980 příspěvků 24.9.19 16:57

@BeKaa Hm, výborně, tak teď taky potřebuji sehnat špičaté zelí. :D Děkuju.

Birdonawire
250 příspěvků 24.9.19 17:44

@Judy24 Pokud se Vám ho povede sehnat, za vytvořenou závislost se předem omlouvám.

VeronikK
1162 příspěvků 24.9.19 19:04
@benyka píše:
@isko Já jsem ji používala, když ještě nebyla retro. :-) Metly fungovaly přiměřeně, ale ten válec s pístem byl geniální, bylo to ušlehané raz dva. Jestli ho ještě někde najdu, tak to někdy pro zajímavost vyzkouším.

To se jmenuje rychlošlehač. měli jsme to doma a ji já ho mám. Šlehám buď tím nebo elektrickým. Šlehačka mi tedy drží, ale často ji vlastně nedělám, tedy ne samotnou, dělám z ní krém. No a nebo pařížskou :-)

Temperance
2027 příspěvků 28.9.19 22:24

@Porkpiehat Včera v jednom řetězci zelí za 24,90/kg. Nekoupila jsem, už tak jsem toho měla dost a tento víkend bych se k tomu stejně nedostala. Podle rady @Veronika P ještě počkám.

Temperance
2027 příspěvků 2.10.19 21:35

@Porkpiehat Zmiňovaný nejmenovaný řetězec má nově „zelí na krouhání“ za cca 10 Kč/kg, ale musí se vzít celé 15kg balení. Volné hlávky za cca 20 Kč/kg.

Porkpiehat
1632 příspěvků 2.10.19 21:48

@Temperance Za těch 150 Kč pytel bych si vzala rovnou dva, i kdybych měla to zelí krájet celou noc :-) Proti cenám tady je to úplně směšná cena.

Temperance
2027 příspěvků 2.10.19 22:56

@Porkpiehat Tak přijeďte ;-)

if5
246 příspěvků 8.10.19 11:00

V Tuřanech v zelárně i v některých velkých zahradnictvích v okolí prodávají zelí rovnou nakrouhané, cca 14 Kč za kilo.

Vinca_minor
1141 příspěvků 8.10.19 14:54

@if5 To je běžné i v menších obchodech ovoce-zelenina, u nás ho mají za 17,50/kg.

Temperance
2027 příspěvků 15.10.19 13:36
@Birdonawire píše:
Děkuji moc za tip, vypadá to dobře. Využiju, ale budu pátrat dál. Jde mi o možnost založit diskusi na moje téma, plus o trošku pokročilejší úroveň.

Už to vím, ono tam původně diskusní fórum bylo, ale pak ho autorka zrušila, protože se diskuse přesunuly na jejich FB, fórum skomíralo a bylo na něm víc práce než užitku.

Kalouže
82 příspěvků 18.10.19 14:02

Po dočtení vlákna jsem dostala chuť bábovku upéct a navíc mírně experimentovat s vysypáním formy, takže u mě to byly mleté mandle. :-)
(extra krásná ta forma není, já vím)

Temperance
2027 příspěvků 18.10.19 14:35

@Kalouže Hlavně, že se povedla ;-)

Kalouže
82 příspěvků 18.10.19 14:45

@Temperance U nás byla taková rodinná konstelace, že jsem šťastná, že jsem vůbec měla po letech příležitost bábovku upéct! (byl to samej vegan, nebo diabetik)

Birdonawire
250 příspěvků 19.10.19 13:26

Mne tahle diskuse taky inspirovala.

Birdonawire
250 příspěvků 19.10.19 13:27
Birdonawire
250 příspěvků 19.10.19 13:32

Vlastně ta diskuse byla v jiném vlákně… no nic. Ale povedlo se mi poprvé sem dát fotku z mého mobilu. Aspoň nějaký úspěch.

porjk
2852 příspěvků 19.10.19 14:13

@Birdonawire A vypadá dobře.

Birdonawire
250 příspěvků 19.10.19 15:20

@porjk Děkuji! Vyfotila jsem ji rychle, než kolegové sežrali. Ptala jsem se, které národnosti ten tvar znají, podle všeho něco podobného pečou i v Litvě. V Polsku je to (pokud se nepletu) „babka“.
V Paříži ta forma nešla koupit, teda nešlo si moc vybírat, tak jsem využila výletu minulý víkend do Bruselu.

porjk
2852 příspěvků 19.10.19 18:12

@Birdonawire To mě nikdy nenapadlo, že tvar formy muže mít původ v některé zemi. Forem je spousta, vlastně by se mohly volit podle receptu. Některé se daji vyklidit lehce a tak snesou i komplikovanější tvar a naopak.

Birdonawire
250 příspěvků 19.10.19 18:21

Bábovka (tedy kulatá forma s dírou uprostřed, na zdobení nesejde) je podle mých výzkumů, které nemusí být správné a úplné, specialita Německa, ČR a dál na východ. A pak teda firma Nordic Ware, která to vyrábí v USA. Moji kolegové to neznali.

mimi
181 příspěvků 19.10.19 20:23

Tarte tatin, v bezlaktozovej verzii, aby mohla aj mamka.

Porkpiehat
1632 příspěvků 19.10.19 20:51

@mimi
Přijde Dark Vador do pekařství

  • Tři chleby (pain) a dva tarte tatin jako obvykle?
  • Dobrá paměť
  • Jednoduché, pane Vador: Pán - pán - pán - tart tatán - tart tatán

Pro ty, co je to v tomhle překladu těžké pochopit, vysvětlení po přetažení myší: Seznam nákupu Dark Vadora je po přeříkání hudební motiv z Hvězdných válek.

Stránka:  « Předchozí 1 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 Další »
Váš příspěvek

Dárek, který ocení? Tričko pod košili, které nepropotí

Pokud nevíte, čím obdarovat vašeho muže, napovíme – tričko pod... Celý článek

Články z Expres.cz

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Poslední článek:
Módní nákupčí: Povolání snů, nebo hrůzy?

Autor: Kamila

Svět skloňuje velká jména návrhářů, přitom o našem šatníku... Celý článek