Gurmánské vlákno

Fotoalbum tématu (963) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
lorens
2195 příspěvků 22.10.19 18:35

@Vinca_minor Potřebuji načíst nechutné množství odborného textu a každá jiná činnost mi přijde nadmíru lákavá, nevím, jestli nebudeme mít domácí makový k zítřejší snídani.

@Kalouže Jak to děláte, nasypete do přiložené nádoby nebo jak? Mixer mám v šupleti, pro mlýnek musím lézt vysoko do horních polic a ještě nutit muže nebo chlapečka, protože mě z toho bolí ruka. Anebo se to na mě nachytalo doma, u nás vždy mlel táta nebo brácha.

LorelaiH.
3311 příspěvků 22.10.19 18:35

@Vinca_minor Hehe, to my si takto vozíme makový závin do Švýcarska - většinou se po něm zapráší, ještě než přejedeme hranice :D

LorelaiH.
3311 příspěvků 22.10.19 18:37

@Birdonawire tak aspoň prosím dejte vědět, jestli se @Jordaan trefila ;)

Kalouže
82 příspěvků 22.10.19 18:41

@lorens @lorens Ano, v té úzké vyšší nádobce. A přidám trochu cukru-krystal/krupice, mák se potom tolik nelepí.
Ruka z toho nebolí, ale trochu trpělivosti to taky chce, tak snad mě nebudete proklínat :-)

lorens
2195 příspěvků 22.10.19 19:00

@Kalouže Určitě ne, druhá možnost - nahnat chlapy, zůstává. :)

Birdonawire
317 příspěvků 22.10.19 21:42
@Temperance píše:
@Birdonawire Asi nemáte přístup k mléku přímo od krav. Z dětství si pamatuju, že nejlepší tvaroh byl doma vysrážený z kyselého mléka (které taky nemělo chybu… ach! Dalo se krájet lžičkou, a ta vrstva smetany na něm! A to prosím z mléka kupovaného normálně v obchodě ve skleněných lahvích, které jsme si nechali zkysnout…).

Za mých vdaných let (jsem šťastně rozvedená) jsem vyráběla s mojí tehdejší příbuznou domácí tvaroh, sýry, máslo z mléka od domácí krávy a kozy. Bavilo mne to. :-)

Birdonawire
317 příspěvků 22.10.19 21:49
@LorelaiH. píše:
@Birdonawire tak aspoň prosím dejte vědět, jestli se @Jordaan trefila ;)

Napíšu. Moc si nemyslím, že by to bylo možné, ale uvidíme. Sama jsem zvědavá.

Veronika P
576 příspěvků 23.10.19 13:31

@Vinca_minor Omlouvám se za pozdní reakci, člověk tu chvilku není a je z něj nezdvořák :) Je to semínkový chleba:
80g lněného semínka
50g směs ořechů a semínek
20g vlákniny (psyllia)
150g bílý jogurt
5g prášku do pečiva
4ks vajec
lžička soli

pavka_l
1044 příspěvků 23.10.19 14:48

@Veronika P to nezní špatně

Vinca_minor
1233 příspěvků 23.10.19 17:14

@Veronika P Díky, to zní dobře :) Mám recept na celosemínkový chleba, ráda vyzkouším i ten váš. Jen se mi zdá, že má na pevné složky příliš mnoho tekutin, ale psyllium a len z těch tekutin asi udělají držící gel, že?

xSx
726 příspěvků 23.10.19 21:01

Total podzimni kolac z jablek a dynoveho pyre

Birdonawire
317 příspěvků 23.10.19 21:28
@LorelaiH. píše:
@Birdonawire tak aspoň prosím dejte vědět, jestli se @Jordaan trefila ;)

Netrefila se. :-)

LorelaiH.
3311 příspěvků 23.10.19 22:57

@Birdonawire díky, tak dneska můžu klidně spát ;)

lorens
2195 příspěvků 23.10.19 23:17

@xSx To s dovolením vyzkouším. Tradiční pumpkin pie nemám moc ráda, ale jablka by to mohla vylepšit.

xSx
726 příspěvků 23.10.19 23:25

@lorens je moc dobrej :) akorat tam je teda jeste trochu hacek v tom dynovem pyre, delala jsem ho z kompotovane dyne (to dela moje sestra a je to bomba). Mozna by stacilo tu dyni svarit s hrebickem, ten je tam zasadni a k tem jabkam sedi.

lorens
2195 příspěvků 24.10.19 01:15

@xSx K hřebíčku dávám i skořici a muškátový oříšek a kapku nového koření. To je klasika do dýňového koláče a doma budou tu chuť čekat. Tak jim to tam napoprvé dám, abych je nevyplašila. :)

Porkpiehat
1747 příspěvků 24.10.19 08:00
@Birdonawire píše:
Děkuji za zábavu pro tento den. Přeposlala jsem lidem, co to jazykově mohou pochopit, reakce byly rozmanité. Pobavila jsem se. :-D

Já jsem si vědoma, že to není asi nejlepší vtip roku, zaradila bych ho do kategorie detskych vtipů, ale sedl sem jako pr*el na hrnec :blush:

Birdonawire
317 příspěvků 24.10.19 14:41

Dneska vecer upecu tohle:
http://www.chezlucie.cz/…ramelem.html
Jen trosku zvazuji, ze pâte sablée osvindluji a koupim hotove v bioprodejne. Pokud bude vysledek fotogenicky, dodam fotku.

Birdonawire
317 příspěvků 25.10.19 10:47

Vysledek je velmi jedly, ale nafotit mi to moc neslo. Karamelu 1,5 davky, osolit a na nej lehce oprazene orechy (ja dala pekanove).

Vinca_minor
1233 příspěvků 26.10.19 21:28

@Porkpiehat Mám jako kulisu Stardance a najednou slyším - Pain! Pain! Pain! Tarte tatin! Tarte tatin! A celou dobu jsem si to do toho zpívala :D

Kajuli
556 příspěvků 26.10.19 23:38
@Vinca_minor píše:
@Porkpiehat Mám jako kulisu Stardance a najednou slyším - Pain! Pain! Pain! Tarte tatin! Tarte tatin! A celou dobu jsem si to do toho zpívala :D

Ano, jakmile to jednou člověk přečte, už to z té znělky neodpáře :)

Vinca_minor
1233 příspěvků 27.10.19 11:26

Další slané pečení na oslavu, tentokrát velmi oblíbené nivové šnečky.

Veronika P
576 příspěvků 30.10.19 16:12

@Vinca_minor To nevypadá jako z listového těsta… z čeho je to?

Moudd
111 příspěvků 30.10.19 17:22

@Vinca_minor Prosím,dejte recept…

Vinca_minor
1233 příspěvků 30.10.19 19:20

@Veronika P @Moudd Recept začíná - vezmi kostku másla, půlku dej do těsta a půlku do náplně :D Není to složité, ale docela časově náročné.
Sýrové šnečky
Těsto: 300 g polohrubé mouky, 125 g povoleného másla, 100 ml mléka, rovná lžička soli, půl lžičky cukru, půl prášku do pečiva
Náplň: 100 g strouhané nivy, 100 g strouhané goudy či eidamu, 125 g másla
Nahoru: vejce a libovolný posyp, doporučuju sekané ořechy/mandle
Smíchat těsto, rozdělit na poloviny a z každé vyválet tenký obdélník. Jde to dobře, těsto se ani nelepí, ani netrhá. Potřít náplní a zarolovat dvě roládky. Nezapomeňte si kraj těsta nechat nepotřený, ať se vám roládky nerozlepují. Zabalit do alobalu či fólie a nechat v lednici aspoň 6 hodin/přes noc ztuhnout. Nakrájet na kolečka (rychle, dřív, než máslo povolí), potřít vejcem, posypat a péct na 180 stupňů cca 15 minut do růžova. Šnečky mírně nabydou, nechte jim na plechu místo. Během pečení máslo pění a střed šnečků poskakuje :D A bacha, jsou děsně návykové.

Stránka:  « Předchozí 1 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 Další »
Váš příspěvek

Dárek, který ocení? Tričko pod košili, které nepropotí

Pokud nevíte, čím obdarovat vašeho muže, napovíme – tričko pod... Celý článek

Články z Expres.cz

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Poslední článek:
Módní nákupčí: Povolání snů, nebo hrůzy?

Autor: Kamila

Svět skloňuje velká jména návrhářů, přitom o našem šatníku... Celý článek