Gurmánské vlákno

Fotoalbum tématu (1020) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
marikahr
1049 příspěvků 13.4.20 12:12

A niečo na tému droždie ;-)
Keďže mi muž kúpil 4 ks tak usilovne pečiem.
Skúšala som praclíky, aké poznám z lidla, toto je môj 2 pokus. No zatiaľ to nie je ono

porjk
3214 příspěvků 13.4.20 13:35

@marikahr Precliky vypadají lákavé a ještě se mi líbí miska :)

giuliettka
8141 příspěvků 13.4.20 13:37

@porjk Emitná. :-D

marikahr
1049 příspěvků 13.4.20 14:34

@porjk @giuliettka miska je prezent z Fínska :-) (tvar mapy fínska ;-) )

vlm
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.4.20 14:37

@marikahr myslela jsem, že je to nějaká velikonoční forma:-) divnej zajíc :-),a ona mapa

marikahr
1049 příspěvků 13.4.20 15:29

@vlm ona tam papierová mapa bola vložená, preto som to pochopila :-P

ertz
840 příspěvků 13.4.20 15:33

@marikahr Já jsem myslela, že je to ryba- nahoře ploutvičku, dole má tlamičku.

Femur
649 příspěvků 13.4.20 17:48

@marikahr Kdyby ten vršek byl naopak nakloněný doprava a dalo se to na šířku, vzdáleně to připomíná Československo. To bylo první, co jsem zkoumala. (Až po preclících, samozřejmě)

Birdonawire
634 příspěvků 13.4.20 19:14

Došlo nám ranní krmení pro malé žrouty (poslední dávka jogurtů nevyšla), tak jsem odpoledne vařila mléčnou rýži. Po létech troška nostalgie, jinak samozřejmě žádné umění.

Temperance
3040 příspěvků 13.4.20 23:51
@ertz píše:
@marikahr Já jsem myslela, že je to ryba- nahoře ploutvičku, dole má tlamičku.

Přesně, ryba :-)

Atlacoya
2790 příspěvků 14.4.20 11:17

Já se na kopřivy vždycky těším, ale děláme z nich jen polévku - osmažit cibulku, zaprášit moukou, zalít vývarem, přidat brambory, osolit. Když jsou brambory uvařené tak stáhnou z plotýnky, přidat kopřivové listy a rozmixovat. Podle chuti pepř, muškátový oříšek a smetana nebo mléko.

Anwen
704 příspěvků 14.4.20 16:06

@marikahr Nemají v Lidlu spíše louhované rohlíky, tzn. vařené v louhu před pečením? To by mohl být důvod, proč vám nechutnají stejně.
http://www.maskrtnica.cz/precliky/

marikahr
1049 příspěvků 15.4.20 12:29

@Anwen
Podľa tohto receptu som piekla včera vrátane lúhovania ;-)

No ešte stále to nie je ono, ale dnes pečiem novú dávku ;-)

Vinca_minor
2367 příspěvků 15.4.20 14:53

@marikahr Ochotně vám budu dělat pokusného králíka - ochutnávače.

if5
444 příspěvků 16.4.20 12:20

My se na kopřivy taky každý rok těšíme. Děláme je jako normální špenát - cibule, špetka mouky na zásmažku, aby to vonělo, na závěr pepř, česnek, majoránka. Mléko se dávat může a nemusí - kopřivy na rozdíl od špenátu neobsahují šťavelany.

EmilyG.
2149 příspěvků 16.4.20 13:03

@if5 to mate jako s koprem nebo fenyklem, nekomu to voni, nekomu ne.
Me kopr voni, koprivy ne.

pavka_l
1253 příspěvků 16.4.20 13:06

@vlm taky jsem v tom viděla zajíce

pavka_l
1253 příspěvků 16.4.20 13:09

@marikahr fakt louh? toho bych se bála

marikahr
1049 příspěvků 16.4.20 14:57

@pavka_l luh, (NaOH) pozor si treba dať len pri manipulácii, pečením zreaguje takže ne vyslednom produkte sa už nevyskytuje :-)
Včera som to vyskúšala so sodou, ktorú som vopred upiekla
Postup tu https://www.smoliak.sk/…liky-recept/

EmilyG.
2149 příspěvků 16.4.20 15:08

@marikahr mate to krasne! Ale taky jsem myslela ze miska je zajic:smiley:

Birdonawire
634 příspěvků 4.5.20 17:05

Prosím máte někdo zkušenost s dorty z brněnské cukrárny „Sorry - pečeme jinak“? Četla jsem o jejich dortech, se špenátem, s koprem a podobně, reálně teď ochutnat nemůžu, tak mne aspoň zajímá osobní zkušenost, třeba jak jsou ty nezvyklé chuti výrazné.
Příklady dortů: https://docs.google.com/…GpQ/viewform

EmilyG.
2149 příspěvků 4.5.20 17:21

@Birdonawire to vypada krasne!

porjk
3214 příspěvků 4.5.20 21:10

@Birdonawire Škoda, že mám do Brna tak daleko, vypadá to všecko hrozné lákavě

Temperance
3040 příspěvků 4.5.20 21:48

Já chci slanej dort! Takovej, jakej jsem kdysi dávno vyrobila kamarádovi diabetikovi k narozeninám. Nejhorší bylo (v 80. letech) sehnat kulatý bochník chleba, pak už to šlo dobře: okrájet kůrky, rozříznout na vrstvy, upatlat několik různých pomazánek, slepit vrstvy a celé to pomazat tvarohovou pomazánkou a ozdobit vlašskými ořechy a svíčkami. Ze začátku z toho byl rozpačitej, ale sfoukl svíčky, zakrojil, bezděčně si olízl prst… a rozzářil se :-D

Mohito
669 příspěvků 4.5.20 21:50

@Birdonawire Měla jsem Cherry, Bestii i Red Velvet (první ochutnávka Red Velvet ještě v době, kdy nebyla cukrárna tak slavná a drahá). Byly dobré, všechny tři. Nejlepší Red Velvet. Ale že bych si z toho sedla úplně na zadek a musela mít každý týden kousek, to ne.

Stránka:  « Předchozí 1 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 461 Další »
Váš příspěvek

Dárek, který ocení? Tričko pod košili, které nepropotí

Pokud nevíte, čím obdarovat vašeho muže, napovíme – tričko pod... Celý článek

Články z Expres.cz

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Poslední článek:
10 módních specialit českých mužů

Autor: Matouš

Máme několik ryze českých skvostů... čím perlí pánská móda a „vkus“? Celý článek