A niečo na tému droždie
Keďže mi muž kúpil 4 ks tak usilovne pečiem.
Skúšala som praclíky, aké poznám z lidla, toto je môj 2 pokus. No
zatiaľ to nie je ono
Gurmánské vlákno
@marikahr myslela
jsem, že je to nějaká velikonoční forma:-) divnej zajíc ,a ona mapa
@marikahr Kdyby ten vršek byl naopak nakloněný doprava a dalo se to na šířku, vzdáleně to připomíná Československo. To bylo první, co jsem zkoumala. (Až po preclících, samozřejmě)
Došlo nám ranní krmení pro malé žrouty (poslední dávka jogurtů nevyšla), tak jsem odpoledne vařila mléčnou rýži. Po létech troška nostalgie, jinak samozřejmě žádné umění.
Já se na kopřivy vždycky těším, ale děláme z nich jen polévku - osmažit cibulku, zaprášit moukou, zalít vývarem, přidat brambory, osolit. Když jsou brambory uvařené tak stáhnou z plotýnky, přidat kopřivové listy a rozmixovat. Podle chuti pepř, muškátový oříšek a smetana nebo mléko.
@marikahr Nemají
v Lidlu spíše louhované rohlíky, tzn. vařené v louhu před pečením? To
by mohl být důvod, proč vám nechutnají stejně.
http://www.maskrtnica.cz/precliky/
@Anwen
Podľa tohto receptu som piekla včera vrátane lúhovania
No ešte stále to nie je ono, ale dnes pečiem novú dávku
My se na kopřivy taky každý rok těšíme. Děláme je jako normální špenát - cibule, špetka mouky na zásmažku, aby to vonělo, na závěr pepř, česnek, majoránka. Mléko se dávat může a nemusí - kopřivy na rozdíl od špenátu neobsahují šťavelany.
@if5 to mate jako
s koprem nebo fenyklem, nekomu to voni, nekomu ne.
Me kopr voni, koprivy ne.
@pavka_l luh, (NaOH)
pozor si treba dať len pri manipulácii, pečením zreaguje takže ne vyslednom
produkte sa už nevyskytuje
Včera som to vyskúšala so sodou, ktorú som vopred upiekla
Postup tu https://www.smoliak.sk/…liky-recept/
Prosím máte někdo zkušenost s dorty z brněnské cukrárny „Sorry -
pečeme jinak“? Četla jsem o jejich dortech, se špenátem, s koprem a
podobně, reálně teď ochutnat nemůžu, tak mne aspoň zajímá osobní
zkušenost, třeba jak jsou ty nezvyklé chuti výrazné.
Příklady dortů: https://docs.google.com/…GpQ/viewform
Já chci slanej dort! Takovej, jakej jsem kdysi dávno vyrobila kamarádovi
diabetikovi k narozeninám. Nejhorší bylo (v 80. letech) sehnat kulatý
bochník chleba, pak už to šlo dobře: okrájet kůrky, rozříznout na
vrstvy, upatlat několik různých pomazánek, slepit vrstvy a celé to pomazat
tvarohovou pomazánkou a ozdobit vlašskými ořechy a svíčkami. Ze začátku
z toho byl rozpačitej, ale sfoukl svíčky, zakrojil, bezděčně si olízl
prst… a rozzářil se
@Birdonawire Měla jsem Cherry, Bestii i Red Velvet (první ochutnávka Red Velvet ještě v době, kdy nebyla cukrárna tak slavná a drahá). Byly dobré, všechny tři. Nejlepší Red Velvet. Ale že bych si z toho sedla úplně na zadek a musela mít každý týden kousek, to ne.