Gurmánské vlákno

Fotoalbum tématu (986) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
EmilyG.
2149 příspěvků 4.5.20 22:08

@Temperance chci byt vas kamarad! Ja, ktera bych v mladi snedla cukrarnu i s nabytkem a prodavackama, jsem vekem ztratila chut na sladke. Me je to primo odporne, uz jen predstava te sladke chuti.
Ale slany dortik, nejaka lehka syrovotvarohova napln, bych se uzrala!
Z meho Pohledu, kdyz vam nechutna sladke, to neni zadna prednost, clovek je proste ochuzeny o jeden pozitek. Ja pecu stylem “ pocem a rekni mi jaky to je, jato nepoznam “, coz je docela blby.

Temperance
2883 příspěvků 4.5.20 22:46

@EmilyG. Tak jo, založíme spolu slanou mlsárnu :-D

Birdonawire
571 příspěvků 5.5.20 09:12
@Mohito píše:
@Birdonawire Měla jsem Cherry, Bestii i Red Velvet (první ochutnávka Red Velvet ještě v době, kdy nebyla cukrárna tak slavná a drahá). Byly dobré, všechny tři. Nejlepší Red Velvet. Ale že bych si z toho sedla úplně na zadek a musela mít každý týden kousek, to ne.

Děkuji za reakci. Na sladké moc nejsem, takže bych ty dorty někdy ráda zkusila hlavně ze zvědavosti. Na zadek si z nich asi taky nesednu, už jsem toho ochutnala dost, ale zvědavá jsem.
Tady (v Paříži) mám jen pár cukráren, kam bych někoho poslala, že opravdu mohu doporučit, protože mají zajímavé nepřeslazené deserty. Pro zájemce o pokochání se aspoň obrázky přes Google, třeba Sadaharu Aoki nebo L’Eclair de Génie.

EmilyG.
2149 příspěvků 5.5.20 09:20

@Birdonawire jaký byl váš pocit když jste se přestěhovala do Paříže, i co se týče jídla?

Birdonawire
571 příspěvků 5.5.20 12:58

@EmilyG. Já už jsem dřív žila v cizině, takže pro mne to až tak velká změna nebyla. Paříž je trošku komplikovaná (ceny bydlení, jeho kvalita, loni žluté vesty, stávka MHD, stávka popelářů), ale pokud jde o jídlo, výrazně lepší než Praha. Výběr, kvalita (ovoce, zelenina, ryby…), pokud někdo preferuje bio, síť obchodů je větší a dostupnější. Samozřejmě, protože je tady vyšší kupní síla a víc lidí na jednom místě, celá Paříž má přibližně tolik obyvatel jako Česká republika. Z toho vyplývají i problémy s dopravou a tak dále. Nic není černobílé.

Birdonawire
571 příspěvků 5.5.20 17:19
@Temperance píše:
@EmilyG. Tak jo, založíme spolu slanou mlsárnu :-D

Kdyby to mělo smysl, sepíšu petici „Vraťte nám původní chlebíčky z Bistra Sisters“. Ty chlebíčky chci zpátky! :-)

EmilyG.
2149 příspěvků 5.5.20 19:07

@Birdonawire jake to byly chlebicky?

giuliettka
7680 příspěvků 5.5.20 19:41

@Birdonawire A ja chcem chlebíčky zo železničnej stanice Turnov.
Sú obyčajné šunkové, ale sú vždy čestvé a mňam. :-)

Birdonawire
571 příspěvků 6.5.20 10:32

@EmilyG. Asi 12 druhů, šunkové, s celerovou remuládou, s vajíčkem, s pomazánkou z červené řepy, s lososem… Všechny chlebíčky byly na jejich speciálním chlebu. Mám doma kuchařku od původní majitelky, co už bistro prodala. Nový majitel byl děsně kreativní a vytvářel blbosti, co mne nebaví, typu „před podáváním chlebíček poprášit popelem z…“. Koukla jsem teď na jejich web (pro jistotu, nebyla jsem tam půl roku), zčásti se vrátili k původní nabídce, ale ne plně, a ještě jsem neochutnala.
Při poslední návštěvě jsem si se slečnami, co tam prodávají, povídala, neuznávám drbat podnik někde na webu a neříct názor na místě, byly moc milé. Asi jsem nebyla sama, kdo ze změny nejásal.

giuliettka
7680 příspěvků 6.5.20 10:33
@Birdonawire píše:
@EmilyG. „před podáváním chlebíček poprášit popelem z…“
…Koho preboha? Babičky? Dedka? Svokry?
Birdonawire
571 příspěvků 6.5.20 11:12
@giuliettka píše: …Koho preboha? Babičky? Dedka? Svokry?

Neděste. Tuším z nějaké zeleniny? dřeva ovocného stromu? něco takového

MarryJu
503 příspěvků 6.5.20 11:41
@giuliettka píše: …Koho preboha? Babičky? Dedka? Svokry?

Tak to už by byl takový lehčí kanibalismus

EmilyG.
2149 příspěvků 6.5.20 15:32

Edit dvakrat

Příspěvek upraven 06.05.20 v 15:36

EmilyG.
2149 příspěvků 6.5.20 15:33

@Birdonawire mate pravdu, nebylo to bistro v Karline, provozovala Hana Michopulu se sestrou?
Ani jsem nevedela ze v puvodni podobe uz to neexistuje…skoda.
Jak tady kdysi davno nekdo tvrdil, ze v Eska serviruji jidlo na polamanem nadobi, nikdy jsem tam na necem takovem jidlo nedostala. Vzdy na normalnim taliri.

Birdonawire
571 příspěvků 6.5.20 17:11

@EmilyG. Ano, Bistro Sisters patřilo Hance Michopulu, je pořád v Dlouhé, teda skoro na začátku, bráno od Revoluční. Jen nový majitel.
Eska už před nějakou dobou slevila z počátečních super cool hipster začátků, kdy skoro všechno muselo být fermentované, na talíři po prababičce a tak dále. Ale už jsem tam dlouho nebyla, nějak to nebyl můj nej podnik v Praze, takže jen z doslechu.

lorens
2508 příspěvků 6.5.20 17:37

Muž i já jsme nezávisle koupili tvaroh, tady věc vzácná a drahá. Dá se zmrazit? Teda je mi jasné, že dá, spíš mě trápí, jaký bude rozmrazený. Z rozmrazeného bych jenom pekla, na pomazánky už bych to nepoužila.

Stále častěji se v obchodech objevují kachní vejce. Četla jsem někde, že do pečení jsou lepší než slepičí. Prý je těsto nadýchanější a kdo neví, podle chuti rozdíl nepozná. Má někdo zkušenost?

porjk
3167 příspěvků 6.5.20 19:54

@lorens Dá, normálně ho mrazim.

EmilyG.
2149 příspěvků 6.5.20 20:54

@Birdonawire parkrat jsem mela neco vedle v Butterfly, proto ta Eska.
Ty chlebicky jsem si spletla s necim jinym(.

Kdysi jsem cetla vedle chvalozpevy na chlebicky Trzesniewski co se prodavaji ve Vidni.
No…ja si v tu chvili rikala ze bych v tu chvili dala celej pult, celej kram chlebicku Trzesniewski za dva prave ceske sunkove chlebicky s bramborovym salatem! Ty jsou totiz uplne nejlepsi!

if5
349 příspěvků 7.5.20 08:59

@lorens Tvaroh mrazím běžně, je potřeba ho dobře zabalit /uzavřít, aby v mrazničce nenačichl.
Kamarád choval kachny - indické běžce a jejich vajíčka si chválil, používali je do pečení i na smaženici apod.

Moir
2442 příspěvků 7.5.20 13:16

@EmilyG. Polámané nádobí ne, ale šutry ano.
A nejsem cílovka, polévka za 185, chleba s vajíčkovou pomazánkou 180, čočkový salát na dvě polévkové lžíce skoro 300…servis strašlivě pomalý.
Chleba je výborný, to jo.
Byla jsem tam 2×, protože si to sestra přála a víckrát mne tam neuvidí.
To raději půjdu Na kopec, kde se za stejné ceny najím líp a nesedím u školní lavice.
Ale někomu to prostě vyhovuje a proč ne.

EmilyG.
2149 příspěvků 7.5.20 13:23

@Moir sutry mi taky nedali! Normalne to v mem pripade odflakli!
A
Jinak naprosto souhlasim, tem cenam jsem se podivila, vajickova pomazanka, cockovy salat, pritom takova blbost za par korun.
Chleba mi chutnal ten mensi kulaty, ten velky bocnnim uz nebyl tak dobry, ale ktery je 33 a ktery 66 uz nevim.
Byla jsem asi 3× na pozdni obed, bylo to dobry, proste drahy bistro.
Ja to neodsuzuju, jen ze pomlaceny talir jsem nikdy nedostala.
To jako ve Varech je jedna dobra restaurace, jako jedina skutecne dobra, kde je jidlo vzdy dobre.
Sice jidelni listek 20 let stejny, amuse bouche lzicka ( opravdu jedna lzicka, v tech to serviruji ) cockoveho salatu s kari za 180 Kc. Dzban kohoutkove vody k jidlu 70 kc,
Palacinky s pomerancovou stavou pred vami sice oflambuji, ale jsou 2 malinky za 350Kc.
Je to ale opravdu jediny podnik ve Varech kde je jidlo vzdy dobre, jen ty ceny jsou strasne.

Birdonawire
571 příspěvků 7.5.20 14:22

@Moir Souhlasím, Na kopci mi taky chutná, jen možná dříve o něco víc než teď, nebo jsem rozmazlená.
Pak mám ráda Next Door, Nejen Bistro, dříve Grand Cru (po změně šéfkuchaře jsem ještě nezkusila, nejsem v Praze tak často), Kastrol (tam jsou ceny velmi rozumné, taky to je trošku stranou)…

lorens
2508 příspěvků 7.5.20 16:07

Všechno zavřené a vy mi děláte takové chutě. V Eska jsem byla, protože mě tam někdo vzal. Ne že by mi nechutnalo, ale to prostředí pro mne není. Velké holé místnosti, nepohodlné sezení nemusím a ubírá to pro mne i z chuti jídla. Talíře měly nakřáplé okraje a hrníček byl taky vyštíplý, musela jsem si dávat pozor, jak piju. Doma jsme takové vyhazovali. Chtěla jsem to reklamovat, ale bylo mi vysvětleno, že to patří k půvabům toho místa. :)

@if5 Zamrazila jsem a uvidíme. Tady stojí necelého půl kila tvarohu asi $ 10 a až teprve teď se začal objevovat v naší nejbližší sámošce. Jenže lidi nevědí, co ním, neznají to a obávám se, že za ty peníze nebudou riskovat a ani nevyzkouší.

Kachní vejce koupím, jsem zvědavá, jestli jsou na pečení skutečně tak dobrá. Smaženici bych asi nedala.

EmilyG.
2149 příspěvků 7.5.20 17:34

Tak jsem diky MP upekla manzelovi plech tvarohovych kolacku a sobe nachystala par chlebicku.
Strasna jsem.

Birdonawire
571 příspěvků 7.5.20 18:31

@lorens Kachní vejce jsem měla vařená, byla skvělá, ale je to na uvážení: prý je tam větší riziko salmonely.

Stránka:  « Předchozí 1 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 Další »
Váš příspěvek

Dárek, který ocení? Tričko pod košili, které nepropotí

Pokud nevíte, čím obdarovat vašeho muže, napovíme – tričko pod... Celý článek

Články z Expres.cz

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Poslední článek:
10 módních specialit českých mužů

Autor: Matouš

Máme několik ryze českých skvostů... čím perlí pánská móda a „vkus“? Celý článek