Další oběd do práce - krůtí stehna (která oberu od šlach), brambory, kapustičky, pod masem jsou stroužky česneku a v alobalu červená řepa. A pak už jen sůl, pepř, mámin tymián a máslo. Mám ráda, když mají potraviny přirozenou chuť. Sobě bych dala ještě kmín, ale muž ho nemá rád.
Gurmánské vlákno
@if5 Jo. Koupila jsem si rošt, ale je moc nízký, tak používám podložku pod hrnce. Pečené maso by se nemělo koupat ve výpeku, pak se spíš vaří, než peče. Jen přelévat opatrně vypečeným tukem. Tak se toho držím a rozdíl je znát.
A maso jsem pekla napřed mírněji s brambory na straně a s řepou. A česnek a kapustu jsem přidala na poslední půlhodinu na 200 stupňů (dle teploměru, trouba byla nastavená na 230, peče míň). Moc dobré to bylo.
@Vinca_minor No právě, můj muž v poslední době maso neraději peče, jenže ho vždycky beznadějně utopí ve výpeku a já mám raději „s kůrčičkou“. Musím se podívat, jestli jsou někde otevřené domácí potřeby.
@if5 U nás funguje Tescoma, Orion i no name. Tenhle stojánek mám z Orionu myslím za stovku, mají i dvě velikosti obdélníkových roštů a drátěný stojánek na kuře.
Tak dnes chlubení cizím peřím - bratránci vyráběli jemný salám a klobásky ze skopového. Ovce bratranec osobně chová na Vysočině, na maso se poráží mladí beránci. Je to naprosto luxusní, mlsám to jen tak samotné k vínu.
A dárek od strýčka - nejhezčí fazole, jaké jsem kdy viděla. Při
sklizni jsou slávisticky červeno-bílé