@Vinca_minor Taky
jsem se jednou zapomněla, když jsem dělala risotto z černé rýže…a byl
z toho černý rýžový popcorn
Gurmánské vlákno
@kalivrata Já jsem
nezapomněla, jen jsem zkusila aplikovat metodu „čím víc pruhů, tím víc
adidas“. No, taky jsem podle toho dopadla
Vám ta rýže začala střílet?! Ta moje jen voněla.
A mimochodem, dejte recept, dostala jsem od Ježíška černou rýži a
popcorn-poprise v plánu není
@Vinca_minor No,
jak to pufování proráželo tu tvrdou slupku, tak to střílelo
Ale jinak je to moje oblíbená ryže na risotto, kupuju ji po velkých pytlích na asijské tržnici. Hezky se doplňuje s malými chobotničkami.
Edit: Receptu neřeba, je hodně škrobová, takže ji stačí připravovat jako každé jiné risotto: osmahnout na olivovém oleji, zalít vínem a horkým vývarem, nechat vstřebat a dohustit máslem a případně parmezánem. Pro případný poprice: osmahnout na olivovém oleji a do něčeho se začíst.
@kalivrata Toho
jsem se obávala. Risotto úplně nevyhledávám a mořské potvory též ne.
Teda s výjimkou francouzských čerstvých slávek a ústřic… Ale něco
vymyslím.
PS: Mně se na tom mém poprice hned něco nelíbilo! Asi jsem se inspirovala
risottem
@giuliettka
myslím, že vo Vlkolinci ešte niekoľko pôvodných obyvateľov žije, ale
nezávidím im, ak sa im denne snažia nakúkať do dvorov a domov turisti.
Pre mňa bolo sklamaním, keď som sa tam išla prejsť a pýtali odomňa
vstupné! Vstupné do dediny, kde som ako dieťa „behávala“
@Temperance
minimálne 99% „zaručene domácich bryndzových pirohov od babičky“
v ponukách liptovských kolíb je z polotovaru
@marikahr Já vím,
proto jsem se zaradovala, když jsem je před časem v Lidlu objevila
zmražené - dobroty babičky Kláry
@giuliettka
motivovala ste me a upekla jsem taky. je to hybrid mezi misa rezy a sachrem,
bezlepkovy. pekla jsem asi po desate v zivote tak prosim moc neodsuzujte, neni
to uplne gurmanske
peceni neni moje parketa ale uz se fakt nudim. priste premyslim nad bzlp
raviolami. nemate nekdo recept na testo ktere se da vyvalet dotenka?
Můj první roastbeef podle Kuchařky pro dceru. Koupila jsem květovou špičku z mladého býčka, tak jsem přemýšlela, co s tím. Štěstí začátečníka - roastbeef jsem upekla akorát, pomalu, je růžový, ale upečený, šťavnatý, křehký, luxusní.
@Temperance Tak si
kupte kus hezkého hovězího, nalistujte Florentýnu a šup s tím do trouby!
Příprava jednoduchá, krom masa stačí jen provázek, trocha oleje, sůl,
pepř, hořčice a cca 3 hodiny času, kdy se to bude samo dělat