Mazlíček Ethana Hawkea se má jako v bavlnce. Jeho blaženého výraz vám
vykouzlí úsměv na rtech…mně taky
Hezky česky
Aj slovenské perly sa dajú nájsť :
Muž chcel vykradnúť pobočku pošty s fingovanou zbraňou. Po kriku poštárky sa zľakol a rozutekal
@mikrob V tomhle případě to zní vtipně, ale je to správně. Ženská příjmení končící na krátké „a“ by měla být nesklonná, i když spousta lidí to skloňuje jako ženu. Takže s Emmou Smetana, o Veronice Arichteva apod.
@mikrob Ono to je bohužel správně. Když u žen nepřechýlíme příjmení, tak se neskloňuje. Takže můžem vést debatu s Barackem Obamou a popovídáme si s Michelle Obama. Osobně se mi to nelíbí, ale možná to má nějaký důvod, který mi uniká.
@Bystromila Klíšťová To dává smysl - jak byste skloňovala třeba paní, která se jmenuje Jana Novotný?
@Temperance To je zajímavý příklad. Tak mě napadlo, že kdyby se pan Jiří Kovář jmenoval Jiří Kovářovic a jeho paní Jiřina Kovářovic, tak by bylo po problému. (nebo Jana Novotných, Michal Novotných, Petr Janů, Pavla Janů, Jan Kovářů, Eva Kovářů).
@mikrob mně taky.
Mimochodem ve mně váš nick asociuje téma (ne)životnosti u mužského rodu,
to jsou ti báječní mikrobi, báječné mikroby:o), ti/ty mě vždycky
narozdíl od ledoborců bavili/bavily.
@Ophelie Jsem životná žena, ale máte pravdu, mikrobi
jsou báječní. Ale koni, ti jsou fakt divní. U nás je (nebo aspoň byla) na
cyklostezce cedule „Zákaz vstupu s koni“
Stejně jako skloňujeme Tolstého a Chomského (Tolstoj, Chomski), tak nevidím důvod, proč stejně neskloňovat i paní Novotnou, i když v prvním pádě bude pořád Novotny.
@Vinca_minor píše:
@mikrob V tomhle případě to zní vtipně, ale je to správně. Ženská příjmení končící na krátké „a“ by měla být nesklonná, i když spousta lidí to skloňuje jako ženu. Takže s Emmou Smetana, o Veronice Arichteva apod.
To bych si radši ověřila u Giny Lollobrigida, ale nechci ji rušit od četby Anny Karenina.
„Přesto se i tak někomu může dostat požehnání v podobě tří
písmen K + M + B 2021.“
Nemůžou si ti novináři konečně zjistit, že tam nejsou pluska, ale za
každým slovem má být křížek, jelikož je to požehnání Christus
Mansionem Benedicat?
Nemohu se nepodělit:o)
Liv Tyler měla jako malá do sněhurkovského vzhledu daleko. Její fotografie
z dětství vámi otřásne
Dnešní titulek: „Počet nově nakažených klesl na téměř 15 tisíc.“ „Logicky“ doplňuje častou informaci typu „Celkem je zemřelých necelých 12 tisíc.“