Měla bych dotaz ohledně plstěných klobouků. Mám jich několik, ale bojím se je nosit když prší nebo sněží, protože jsou zatím tak, jak jsem je koupila. Většinou se jedná o značky M&S, HM, Mango, atd. Používáte jenom spreje na boty nebo něco extra? Chtěla bych si je letos opravdu užít.
Impregnování klobuků - klobouky do deště...
Já četla impregnování kloubů… To bych v posledku dost možná využila.
Jinak bych vyzkoušela nějaký sprej na obuv, nejdřív na lacinějším tovaru nebo zevnitř klobouku.
Já nosím klobouky často a používám běžné impregnační spreje. Vše naprosto bez problémů. Žádný se mi nikdy nepromáchal ani nijak nepoškodil. Některé kousky mám už hooodně dlouho.
@Evilcat Děkuju moc, právě jsem si koupila jeden opravdu krásně petrolejový a šíleně nerada bych ho zničila, málokterý mi sedí.
Je pravda, že plstěné klobouky mám 2 velmi letité. Nosívala jsem je i do silného deště bez impregnace a byly v pohodě. Impregnuji je poslední 2-3 zimy a k žádné změně vlastností nedošlo. Co udělají moderní materiály může být ještě otázkou.
Tato otázka je zbytečná, klobouky nepřízeň počasí vydrží bez obtíží, a to i tahle nejlacinější sorta. Když zmokne, nechte ho vyschnout nepomačkaný, to je celé.