Indukční varná deska

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Evikk
39 příspěvků 8.10.13 09:50
Indukční varná deska

Sice toto není téma o módě, ale snad mi to prominete.
Mám takový problém… měla jsem kombinovanou varnou desku Fagor (indukce a normální sklokeramika) a po 4 letech, kdy se na ní stále něco opravovalo, ta indukční část „bouchla“ úplně, oprava by prý stála 7 tisíc Kč, což se nevyplatí.

A teď k jádru pudla: manžel píská, že už indukci znovu kupovat nebudeme, že jsou s ní problémy, že v minulém bytě nám normální sklokeramická fungovala 15 let bez problémů atd. atd.
Já si ale indukci prosazuji, protože se na ní vaří mnohem lépe a radostněji, a tvrdím, že jsme měli jen smůlu na vadný kus.

Takže můj dotaz zní: jakou máte zkušenost s poruchovostí indukčních varných desek vy? Je to běžný jev nebo opravdu jen náhoda?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:
bertulka
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.10.13 09:58

Mám indukci asi 6 let, zatím bez poruchy. Měla jsem i klasickou sklokeramiku a už bych indukci nevyměnila. Pokud vaříte jen vy, tak ať do toho manžel nekecá. Sorry, ale štvou mě chlapi, co si ke sporáku nestoupnou, ale budou kecat do toho, jak má vypadat kuchyň. Já mu taky neříkám, jak má mít poskládané šroubováky v dílně. Pokud vaří i manžel, tak už je to na domluvě, no..

Jordaan
9231 příspěvků 8.10.13 10:05

@Evikk
mozna to bylo tou kombinaci, pripada mi, ze kombinovane veci jsou trochu ani ryba ani rak a snadneji se pokazi. Sama mam indukcni desku asi 3 roky, zatim bez poruch.

RenaLange
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.10.13 10:06

V ČR mám indukční desku už druhou, první jsem vyměnila po deseti letech protože jsem měnila celou kuchyň a šla sloužit jinam. Druhou mám už sedm let.
První byla tuším taky Fagor nebo nějaká levná značka, ale nic se s ní nikdy nestalo, druhá je Miele a taky v pohodě.

goldfischlein
49 příspěvků 8.10.13 10:06

Určitě berte indukci. Ta pohoda při vaření se nedá s normální sklokeramikou srovnat. A poruchovost si myslím, že je tak nastejno. Ve starém bytě, kde teď bydlí moje sestra, jsme měli sklokeramiku a sestra teď tu desku musí vyměnit, protože už blbne - takže vydržela asi 7let, ale s tím, že 5 let se na ní vařilo minimálně.

Evikk
39 příspěvků 8.10.13 10:08

@bertulka:-) přesně to jsem mu právě taky říkala a on se celý naježil :-) Že prý taky vaří… jo, on uvaří jednou za 14 dětem v neděli hemenex a má pocit, že je odborník na varné desky :-)… ale to je na jinou diskusi :-)

Jordaan
9231 příspěvků 8.10.13 10:11

@Evikk
zrovna v pripade indukcni desky bych trvala na svem a nenechala se presvedcit. Preju pevne nervy!

Lola
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.10.13 10:13

Volila bych indukci, bez debat. Mám Fagor IF-ZONE40HAS, zkušenosti výborné. Doporučuji vybrat ten typ desky, který nemá dokola ten „rámeček“, bez rámečku se to mnohem líp čistí a udržuje. Mám ji 2,5 roku a vypadá a funguje jako nová.

Edit: jeden zajímavý postřeh od hochů z kuchyňského studia - když mi navrhli Fagor, pokrčila jsem nos, že je to krám. Jenže to prý bejvávalo, když zde v ČR začínali, hrnuli sem šmejdy a pokazili si pověst. Fagor je prý jednoznačně jedničkou v tepelné technice, jako Miele ve „vodní“ technice a Liebherr v ledničkách. Takže mám chladničku a mrazák Liebherr, myčku + pračku + sušičku Miele, inteligentní troubu a indukci Fagor, designovou digestoř Sirius a skutečně se mi tato kombinace osvědčuje. Jen mikrovlnku jsme vybírali čistě podle toho, aby designově ladila s kuchyní, protože pochopitelně není vestavěná, ale na tu kladu minimální nároky stran funkcí, takže je designové hledisko jednoznačně zvítězilo.

Příspěvek upraven 08.10.13 v 10:19

Evikk
39 příspěvků 8.10.13 10:16
@Jordaan píše:
@Evikk
zrovna v pripade indukcni desky bych trvala na svem a nenechala se presvedcit. Preju pevne nervy!

Však to já se nebojím, že bych to nevyhrála :-) Chtěla bych ale argumentovat tak, aby nakonec měl sám pocit, že to tak má být :-) Abych to pak v případě nějakých komplikací neměla stále na talíři :-)

Evikk
39 příspěvků 8.10.13 10:18
@Lola píše:
Volila bych indukci, bez debat. Mám Fagor IF-ZONE40HAS, zkušenosti výborné. Doporučuji vybrat ten typ desky, který nemá dokola ten „rámeček“, bez rámečku se to mnohem líp čistí a udržuje. Mám ji 2,5 roku a vypadá a funguje jako nová.

Myslíte rámeček kolem jednotlivých varných oblastí?

Jordaan
9231 příspěvků 8.10.13 10:19

@Evikk
mozna zkuste najit nejake recenze na spotrebitelskych forech nebo tak neco. Urcite taky existuji nejake testy nebo zebricky atd. Na chlapy tyhle „vedecke“ argumenty dost pusobi, aspon teda podle me zkusenosti.

Lola
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.10.13 10:19
@Evikk píše:
Myslíte rámeček kolem jednotlivých varných oblastí?

Ne, ten rámeček kolem dokola celé varné desky.

continuity
5853 příspěvků 8.10.13 10:21

@Evikk jestli on neni problem spis se znackou nez s indukcii. mela jsem fagor klasickou a po par letech (4 nebo 5) se taky poroucela elektronika. a co koupit indukci tak, aby se dala doplatit ta dodatecna zaruka? problem to sice nevyresi, ale alespon nebudete platit jak mourovati, kdyz se manza boji.

Mohučanka
243 příspěvků 8.10.13 11:08

Zrovna včera jsem se o
varných deskách bavila s kamarádkou, která zařizuje zcela novou kuchyň. Prý jí tu kombinaci přímo nedoporučili, neboť je poruchová :-) Já vyzkoušela sklokeramiku, plyn a teď mám indukci a neměnila bych.

Mylady2
12413 příspěvků 8.10.13 11:10

Doporučuju též indukci! Sklokeramika je už dávno za zenitem :-)
Už i v moderních gastroprovozech používají indukci.

bertulka
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.10.13 11:11

A co na něj jít přes úspory? Vaření na indukční desce je ekonomičtější, protože se lépe reguluje. Na to chlapi většinou slyší. A nebo, proč jezdit ve škodovce, když můžu mít mercedes( nebo jaká je jeho oblíbená značka..)?

bestia
2300 příspěvků 8.10.13 11:27

Ja mam tiez kombinovanu, sluzi bez poruchy siedmy rok. Znacka elektrolux, bez ramecku. Ak by sa jej cosi stalo, sla by som znova do kombinovanej, vyhovuje mi to najviac a mam odskusane dlhodobo aj cisto sklokeramiku aj cisto indukcnu dosku.

Evikk
39 příspěvků 8.10.13 11:39
@bertulka píše:
A co na něj jít přes úspory? Vaření na indukční desce je ekonomičtější, protože se lépe reguluje. Na to chlapi většinou slyší. A nebo, proč jezdit ve škodovce, když můžu mít mercedes( nebo jaká je jeho oblíbená značka..)?

Já si nejsem úplně jistá, že indukcí se uspoří… ona ta indukce zase „žere“ podstatně více elektřiny. A co se týče aut, tak on bude klidně jezdit Škodovkou :-)
Já mu nepotřebuju argumentovat, jestli je indukce lepší nebo ne, on ví, že se na ní lépe vaří, jen má prostě dojem, že je poruchovější, a proto bychom měli jít do jistější varianty i za cenu menšího pohodlí při vaření.

Moir
2459 příspěvků 8.10.13 11:42

Určitě čistou indukci. Typ vybrat podle uživatelských recenzí. Na kombinaci se vykašlat, spojení funkcí opravdu většinou dobře nedělá.

Jetthro
1130 příspěvků 8.10.13 11:44

Ja polozim asi trochu blby dotaz - na indukci musi byt nejaky specialni nadobi ne? Vim ze u nas na chate mame nejakou takovou varnou desku a na tu prave musi byt nadobi s nejakym specialnim povrchem a je to vsechno hrozne tezky :)

Mylady2
12413 příspěvků 8.10.13 11:52

@Jetthro to je minulost :-) teď už téměr vše nádobí co koupíte může na indukci :-)

Lola
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.10.13 11:57

@Jetthro Tak jak píše @Mylady2, dnes již si žádný výrobce nádobí nedovolí hodit na trh něco, co by nebrala i indukce. V případě pochybností stačí jednoduchá zkouška magnetkou - co chytá magnet, funguje i na indukci. Mimochodem, je to i obyč smalt, nechala jsem si takto ze starého nádobí dva smaltované kastrůlky, ve kterých se mi dobře vaří vajíčka a spařují mandle :)
Ale je lepší si koupit nové nádobí určené na indukci, odolné proti připalováni.

Sekhmet
1918 příspěvků 8.10.13 12:07
@Lola píše:
Tak jak píše @Mylady2, dnes již si žádný výrobce nádobí nedovolí hodit na trh něco, co by nebrala i indukce.

To bohužel nemáte pravdu. Pořád je nutný pečlivě koukat a případně se ptát. Spousta (i značkového) nádobí na indukci prostě není.

Lola
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.10.13 12:08

@Sekhmet Takže nejlépe magnetku s sebou :)

bertulka
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.10.13 12:10
@Sekhmet píše:
To bohužel nemáte pravdu. Pořád je nutný pečlivě koukat a případně se ptát. Spousta (i značkového) nádobí na indukci prostě není.

Ano, také chodím nakupovat hrnce a pánvičky s magnetkou -)

Stránka:  1 2 Další »

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další podobná témata podle názvu

Dárek, který ocení? Tričko pod košili, které nepropotí

Pokud nevíte, čím obdarovat vašeho muže, napovíme – tričko pod... Celý článek

Články z Expres.cz

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Poslední článek:
10 módních specialit českých mužů

Autor: Matouš

Máme několik ryze českých skvostů... čím perlí pánská móda a „vkus“? Celý článek