Zatím si vlním vlasy na papilotách, ale moc se mi líbí vlny vytvořené kulmou, nebo žehličkou. S čím se pracuje lépe? Co je pro vlasy lepší varianta? A konečně: s jakým modelem máte dobrou zkušenost? Zn. inspirace na Vánoce…
Jak na vlny - kulmou, nebo žehličkou? A jakou nejlépe?
Občas mi vlasy zvlní kadeřnice kulmou. Pokud chci ty dráty zpracovat já,
natočím si je na papiloty a schnu přes noc.
Na papiloty přes noc právě natáčím, ale říkala jsem si, že by neškodila inovace…
Čelenku jsem jednou zkoušela, ale na mě to moc dobře nevypadalo, na videích to ale vypadá krásně.
Koupila jsem nedávno kulmu Ricci and Curl Bellisima od zn. Imetec. Sama
navinuje vlasy a pípne, když je to hotové. Rychlé a snadné.¨
https://www.youtube.com/watch?…
@ještěřička díky za tip. Včera jsem se chvíli dívala na babyliss, netušila jsem, že existuje několik druhů. Dá se u té vaší regulovat velikost loken?
Docela by mě zajímalo, co je pro vlasy „zdravější“ varianta - žehlička, nebo kulma?
@Ophelie Velikost loken - platí, že čím větší teplota, tím větší lokny, čím déle to necháte natočené, tím větší lokny.
Hlasuju pro žehličku. Vlny jsou měkčí, můžou být lehce nepravidelné, více sexy. Kulma mi evokuje princezny z pohádek.
@ještěřička
chcete naspat spíš déletrvajíci, ne? Velikost loken ovlivní velikost kulmy.
Úzká kulma-drobné lokny, široká kulma-vetší lokny.
Pravě ta žehlička je lrpší v tom, že smět tahu určuje velikost.
@catherinne, díky
za názor odborníka. Je mezi žehličkou a kulmou nějaký rozdíl v míře
poškození vlasů? Nejsem moc zručná v úpravě svých vlasů a mám trochu
obavy, jestli bych to žehličkou zvládla sama.
Mám rovné vlasy, množství nic moc a natáčení používám k vytvoření
objemu.
@catherinne Při menší teplotě se udělají lokny, při větší takové jakoby široké, nedbalé vlny.
@Ophelie podle mě je
žehlička šetrnější, protože to teplo působí kratší dobu. Prostě ty
vlasy projedete. Ale chce to grif, i mně trvalo se to naučit na sobě a pak
na ostatních.
Než to na kulmu namotáte a pak to ještě chvilku necháte…
Nejčastěji si lehce vlhké vlasy namotám na papiloty a nechám přes noc. Když není čas, používám kulmu. Z výsledku jsem vždy spokojená. Žehličkou jsem zatím nezkoušela.