@llolla Ano. Zní to zajimavě. Já bych to asi jedla tak jak to je. I když těžko rict, chce to vyzkoušet.
Je oblečení muže vizitkou ženy?
@lorens píše:
@Diankenstein nasla jsem recept na raw pizzu a zeleninova placka se tam susi z kazde strany 6 hodin a ma se v prubehu suseni kontrolovat. Priznam se, ze bych to nedokazala. Zvlast, kdyz vsechny ingredience na placku davam bezne do salatu.
Dělala jsem tuhle, rozhodně se nesušila 6 hodin:) raw pizza
@123l ten recept, co zminuje lorens neznám, takže nemůžu říct, jaké to je. Ale většinou se věci přes noc máčejí(ořechy, hřiby i syrová zelenina) - aby změkly. Jako, mě to chutnalo.
@Mischura píše:Áno a máte ma na svedomí. Doteraz som obdivovala kone a po Vašom odhalení, že je na súťaž predpísaný odev som sa zaoberala oblečením.
Svetove jezdecke hry v normandii?

@Diankenstein na me jako prvni vyskocilo toto Slecna nebo pani se domniva, ze prevazne seminkova „testa“ vedou k jejich prehnane konzumaci.
Nikomu samozrejme nechci ani nemam proc mluvit do stravovani. Jen proste nechapu potrebu vizualni podoby s jidlem varenym, ktere ten clovek konzumovat nechce. Dosahnout toho je casto dost pracne. Ja jim hodne syrove stravy a chutna mi, ale jsem lina. Mne by se okurkove , cukinove spagety jednoduse delat nechtelo. Snedla bych nakrajenou okurku s omackou jako salat s dresingem.
A u nás doma se to tradovalo co mi paměť sahá, a že mi v mém věku
sahá daleko do historie:)))
Proto se v současné době těžko smiřuji se situací, která u nás
nastala poté, kdy můj partner odešel do důchodu. Z vytíženého
„kravaťáka“ se stal free chlapíkem se spoustou času na koníčky. Pokud
bych mu popustila uzdu, zcela by se vymkl mé kontrole a stal se „přírodním
mužem“,protože oblečení je limitováno pohodlím, počtem kapes, může
být i trochu špinavé, protože špína z lezení po skalách je čistá
špína, pokud je něco otřepené, natržené „to prostě nevadí, protože
příště to roztrhám úplně a pak to půjde do koše, kdybys viděla, jak
chotí Ten a Onen, manželka mu taky nadává“.Samozřejmě peru, žehlím a
občas, pokud odjede na delší výpravu, ty nejhorší kousky (po sezoně)
vyhodím. Docela těžce tenhle stav „chroupu“ a přiznám bez mučení, že
když pro mne někdy přijede do práce tak upaluju do auta a z auta, protože
jsem si vědoma toho, jaký nesourodý pár tvoříme…Někdy je u nás dusno,
které pomůže na pár dní, ale začínám se smiřovat s tím, že už to
jiné nebude, a děkuji Bohu, že na osobní hygienu nerezignoval:(
@Fejgele Na lezení po skalách bych to otřepané a natržené nechala na něm, ale asi bych chtěla, když jde někam se mnou nebo pro mě do práce, aby si vzal alespoň slušné kalhoty a tričko. Být s mužem, za kterého se stydím, bych asi nechtěla. Ani ne tak proto, „co tomu řeknou lidi“, spíš by mě mrzelo, že kvůli mně nechce něco udělat, aby vypadal slušně.
@Fejgele já bych naopak byla docela ráda. Pořád lepší, dkyž leze po skalách a trhá oblečení, než aby seděl v saku na lavičce a užíral se, že už nemá jak se realizovat. To by byl problém, ne triko na vyhození.
@Fejgele
Pokud je aktivní a spokojený člověk i v důchodu, tak je to patrně víc
jak dobrý.
@Fejgele to se spraví
. Věřím že se kvůli Vám rád hezky obleče
a pozve Vás na večeři, vím že mu to vysvětlíte.
Ten můj člověk se občas obleče do montérkové kombinézy ( sám si
koupil), ač jeho činnost na zahradě praktického významu nemá, dokáže se
zaprasit že bezdomovci by jej z fleku vzali mezi sebe. Hlavně že je
šťastnej.
@coralline píše:
To dělá můj otec, máma ho za to tituluje kuchař teoretik. Sám umí asi 3 jídla, ale teoreticky ví všechno nejlíp. Proto já jsem se doma kuchyni vyhýbala, neb bych nejspíš spáchala otcovraždu pánvíVařit jsem začala, až když jsem bydlela samostatně, střídám recepty rodinné a internetové, baví mě zkoušet nová jídla.
ehm, môj otec veľmi rád sledoval všetky tie kuchárske programy a
zapisoval recepty a potom vŕtal do mamy, aby uvarila niečo špeciálne z
„jeho“ receptov… mama vždy odolávala tak po roka a potom niečo uvarila,
za jeho masívneho kibicovania - a skončilo to slovami: radšej si mala urobiť
vyprážaný rezeň, toto je zbytočne pokazené mäso… mama vedela, prečo
tak dlho odolávala - otec mal rád nové recepty, ale v závere malo všetko
jedlo vyzerať ako vyprážaný rezeň, kurací perkelt s haluškami alebo
pečená kačka, kapusta a knedle…
@lorens píše:
@Diankenstein na me jako prvni vyskocilo toto Slecna nebo pani se domniva, ze prevazne seminkova „testa“ vedou k jejich prehnane konzumaci.Nikomu samozrejme nechci ani nemam proc mluvit do stravovani. Jen proste nechapu potrebu vizualni podoby s jidlem varenym, ktere ten clovek konzumovat nechce. Dosahnout toho je casto dost pracne. Ja jim hodne syrove stravy a chutna mi, ale jsem lina. Mne by se okurkove , cukinove spagety jednoduse delat nechtelo. Snedla bych nakrajenou okurku s omackou jako salat s dresingem.
naprosto souhlasím, me ta vizualní podoba s,,normálním,,jídlem připomíná- sojové maso, sojové párky, soja ve tvaru salámu…když nejím maso tak proč proboha se to jmenuje a vypadá jaho maso…takhle dost ženských soju chkapům znechutilo…,,udělám ti řízek(nebo guláš) aninepoznáš že to není maso, ale on to poznal…:-D Tahle modní vlna se přehnala, a sojové kostky už ji jen ti co jim to fakt chutná a tak je to dobře, at jí každý co chce
Mně to nijak nevadí. Ostatně spousta lidí takhle jí prostě proto, že to považují za zdravější - z nějakého důvodu jinak jíst nemohou/nechtějí. To ještě neznamená, že neměli rádi nějaká jídla z dřívějška a nechtějí si je takhle aspoň trochu napodobit. Můj bratr například přestal jíst maso. A protože celý život miloval párky v rohlíku, klidně si ten sojový hot dog dá.
@shanimplavkynahrocha hele, to je na zamyšlení. Proc se to jmenuje párek, proto, že je to z masa, nebo kvůli tomu tvaru? Protože jestli kvůli masu, tak ani ve většině bister, kde se hotdogy prodávají vlastně taky nemaj párky.
@Diankenstein no
přece protože párek má správně vypadat takhle
http://www.astrazmz.cz/…d7dff_XL.jpg
jedna nožička je jen půlka párku
@Diankenstein Mne
uz placani te placky prijde zbytecne. To je to, co me prekvapuje.
@shanimplavkynahrocha Ja chapu, ze kdyz je nekdo na diete vynucene zdravotnim stavem, nerad a nedobrovolne, snazi se aspon o to, aby mu to pripominalo to, co mel rad a ted nemuze. Jenze jist jen syrovou stravu a jen rostlinnou je podle me v drtive vetsine pripadu dobrovolna volba a ti lidi se prezentuji jako svym zivotnim stylem nadseni. Ocekavala bych uplne nove nazvoslovi a kreativitu v uprave. Ne, urputnou snahu udelat z orechu, mrkve a cibule masove kulicky. Myslela bych, ze raw food nadsenec nebude mit ani vzdalenou potrebu masovych kulicek.
@lorens
Napadají mne následující důvody:
1.jíme očima
2.asi i ten nejpřesvědčenější nadšenec raw food (či čehokoli jiného)
potřebuje občas změnu alespoň vizuální, proto jednou koulí kuličky, po
druhé plácá placku
3.zpracování má vliv na chuť- jinak chutná zelenina na kostičky,
nudličky, nastrouhaná
4.lákavější prezentace, jakási reklama pro zastánce „tradiční“
kuchyně. Řekla bych, že takový raději ochutná „pizzu“, než cosi
beztvarého, neurčitého v misce (viz bod 1)
@SweetPotato jako reklama mi to prijde kontraproduktivni, protoze, kdyz nekdo ochutna raw masovou kulicku, muze chutnat jak chce dobre, jako maso to nechutna a okamzite podvedome vyskoci nahrazka a ty byvaji povazovany za menecenne.
Mozna je chyba ve mne. Nemam rada kure ala bazant, tiramisu z pomazankoveho
„masla“ a podobne. I vizualne mi to prijde casto neprilis lakave, protoze
se to lisi barvou, texturou, proste uz od pohledu je to neco jineho. Spis bych
po tom sahla, kdyby mi to bylo nabidnuto jako neco noveho. Ale kvuli mne se
predelavat nebudou, ze?
To jsem potřebovala slyšet, protože já a moji přátelé víme, že mám
pod tou někdy ošuntělou slupkou chlapa, na kterého se můžu já, a
všichni, kterým významně vstoupil do života, spolehnout.
Slibuji při ohni pekelném, že se příště kousnu do jazyka než mu začnu
vyčítat jeho outdoorový outfit:)))
@lorens
Já „cokoli jako cokoli“ taky zrovna nemusím.
Ale skoro se mi nechce věřit, že by raw jedlík, vegan, vitarián…něco
nazval masovou kuličkou?
Nekterejm bezmasejm jidlum rikam „masovejma“ terminama proto, aby bylo jasny, co od toho cekat- tvarem a konzistenci (typicky karbenatky, sekana, i ten sojovej salam- ten posledni termin mi sice nesedi, ale je to tak na obalu, tak je to jednodussi, jeste pastika me napadla). Nemam potrebu predstirat, ze je v tom maso nebo ze to chutna jako maso. Navic neznam vegetariana, kterej by takovy ty ruzny „kureci palicky“ ze soji jedl…
Příspěvek upraven 01.09.14 v 16:36