Mám poměrně komplikovanou situaci:
Potřebuju nakoupit několik celých outfitů do práce, ale zdá se mi, že se jednotlivé mé požadavky nedají sloučit:
1. Potřebuji kvalitní formální bussines oblečení - ne polyesterový kostýmek z katalogu, vhodný pro sekretářku. Něco, co by nosila vedoucí odboru na ministerstvu, ekonomická ředitelka středně velké firmy, notářka atp.
2. Mám velikost 46, postava hruška, krátký trup - nejužší místo trupu těsně pod žebry - což je problém, sukně buď plandá okolo pasu a otáčí se, anebo leze nahoru. Nahoře nosím i 44, dole i 48.
3. Jsem přecitlivělá na kousané materiály a nepohodlí (mám pocit, že
je to aspergrovský rys a nemůžu to potlačit - aspoň ne na dlouho:-)).
Pokud nemusím, nenosím ve volném čase nic muchlavého a umělého,
klouzavého, zařízlého v pase a obtaženého, přeferuji třeba pletené
šaty a huňaté hebké materiály.
4. Mám skoliózu (křivou páteř a nestejnoměrná záda hlavně v bederní oblasti) - viditelnou přes obepnutější oblečení. Cítím se lépe, pokud to není na první pohled vidět.
5. Nedávno jsem si přestala barvit vlasy a ostříhala ty obarvené, jsem aktuálně tak z 50% šedá, nakrátko ostříhaná. Původně jsem byla barevný typ tmavá zima, teď se to nějak změnilo a některé barvy dřív slušící nesluší (teplé mi neslušely nikdy). Dobře se cítím v černé a tmavošedé, tmavomodré.
6. Oblečení potřebuji vyzkoušet před koupí, konfekce mi často nesedí a potřebuju se rozhodnout, zda jsou ev. úpravy proveditelné. A taky zda oblečení „nekouše“. Proto zatím zavrhuji koupi po internetu.
7. Hubnu, ráda bych zpět na velikost 42. Tedy počítám, že jde o oblečení na půl roku, třeba - nechci investovat víc, než je nutné. Ale zase chápu, že má-li to vypadat dobře, nemůže to být úplně levné.
8. Potřebovala bych tip na konkrétní obchody v Praze, které obejít, kde by tyhle velikosti vedli, ve víc variantách a velikostech, aby byla šance, že něco vyberu.
Vygooglila jsem Violeta by Mango, ale nejsem si jistá kvalitou a taky formálností. Mají nějaký dobře zásobený obchod z těch v Praze?
Někde někdo psal o Ulla Popken - ale taky se mi nezdá, že by měli moc bussines formal věcí.
V Pietro Filipi neobleču spodní díly.
Svět oblečení a módy není moje hobby - za tipy budu velmi ráda.