@bao-baba říkám tomu někdy huběnka.
Mluvení ve zdrobnělinách
Během dopoledne, vystupuju z auta…Paní šéfová, zapomněla jste si dát takový to na tlamu, teda na ksicht, víte co myslím, já vám donesu od vás jestli nemáte!
Teď jdu od své zubařky a to jsem dostala nálož:smile:. Doktorka oslovuje sestry asi 100× třeba Kaji, dnes tam byla Daši ( odkud to je, Brno nebo Morava?). Daši měla podat klíneček, matričku, protézku, spravovaly mi zoubky, pokousejte zoubečky, mám tam cementík, protože tam byl kazík :smile: Bylo toho víc, snažila jsem se zapamatovat, ale nebylo v mých silách.
@JarkaJ Brno nebo
Morava? Brno je taky na Moravě Oslovení končící „i“ je typické pro
Olomouc, ale vaše doktorka má očividně úchylku na zdrobnělinečky, takže
kdo ví.
@Vinca_minor Myslela jsem to jestli přímo Brno nebo odjinud z Moravy :slight_smile:. Fakturka na par korunek už ale nebyla. Dodatecne mě napadlo, jestli ty zdrobneliny nejsou na místě, protože zoubecky jsou malé, tak musí být i klinecek a protezka. Kdyby vyžádala klín a protezu, asi bych se začala bát :rofl:
@JarkaJ A dostala
jste nějaký obrázek za statečnost? Třeba samolepku s krtečkem. To by se
k těm zoubečkům hodilo.
„Aňa Geislerová je pověstná tím, že nikdy nešlápne vedle a nyní to opět potvrdila. Herečka zvolila dlouhé bílé šaty, slůňátkové doplňky a moc jí to slušelo.“ WTF?
(Zdroj: https://www.extra.cz/…a-geislerova)
Můj příspěvek patří zároveň do stížností a nejspíš i do
přiznání. Momentálně pracuji v laboratoři, kde se vyšetřuje mimo jiné
mateřské mléko a výtěry od novorozenců. Když mi laborantka hlásí
několikáté mlíčko, krčíček nebo nosánek, mám chuť vzít první tupý
předmět a rozmlátit ty hromady misek na úplně malilinkatý sračky
@JarkaJ píše:
Teď jdu od své zubařky a to jsem dostala nálož:smile:. Doktorka oslovuje sestry asi 100× třeba Kaji, dnes tam byla Daši ( odkud to je, Brno nebo Morava?). Daši měla podat klíneček, matričku, protézku, spravovaly mi zoubky, pokousejte zoubečky, mám tam cementík, protože tam byl kazík :smile: Bylo toho víc, snažila jsem se zapamatovat, ale nebylo v mých silách.
I v Ostravě používáme oslovení končící na -i.
@bao-baba Možno
doplnia, ak objavia túto novinku v sortimente - azda bude ibalGiník alebo
ibalGinček
(Ozaj to nie je fotomontáž, videla som dnes v potravinách…)
@vaanavi píše:
Dáte si prosečko?
Než jsem si tu fotku rozklikla, tak jsem dole četla „este WC“. :joy: