Mňamky z mimibazaru!

Fotoalbum tématu (6) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 16 Další »
real.blond
6690 příspěvků 29.4.13 23:31

Aha.. asi neco jako lunchmeat?

Příspěvek upraven 23.06.15 v 20:14

Bugatti
4086 příspěvků 29.4.13 23:32

@Dahllie Vím, tchán to někde objevil a kvalita prý byla dobrá.

Bugatti
4086 příspěvků 29.4.13 23:36

@real.blond Luncheonmeat je něco trošku jiného. Tohle je kus masa (nebo tlusté flaxy) ve spoustě sádla. Dřív se z toho dělalo výše zmíněné rizoto, omáčka na špagety a kdeco. No ale já ještě pamatuji příslovečné fronty na maso, v pátek jsem tam někdy musela stát než jsem šla do školy a před osmou mne máma přišla vystřídat.
Když už jsme u těch masových fujtajblů… pamatujete někdo remo plátky?

Kokoska1
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.4.13 23:39

Vepřovou konzervu jsem naposled viděla zevnitř někdy před 20 lety. Ten den byl k obědu chleba s chlebem, protože to, co ta hmota udělala po zahřátí na pánvi, nebylo k jídlu. Tuk se rozlil do světle hnědé břečky, „maso“ do tmavě hnědé kaše s hrudkama, čichová vzpomínka mi ještě teď zvedá kufr. Od té doby jsem si vždycky na výlety zasterilovala doma pečené maso nebo vařené uzené.

CarmenZ
77 příspěvků 29.4.13 23:41

@Bugatti Pro mě to je nouzovka, protože se k tomu většinou přikláním v obligátním případě „co dům dal“. Ale zmíněná varianta s nějakým aromatickým sýrem a hruškami mě nalákala.

CarmenZ
77 příspěvků 29.4.13 23:49

@Mylady2 No právě, na vsi, ono sádlíčko ani vepřové není nic špatného, ale ta konzerva se s ničím doma zavařeným nedala srovnat. Nebo možná jak říká @Bugatti, kdysi tam nějaké maso bylo, ale já pamatuji jen flaxoidní separát v chemický smrdutém sádle.

radussskaaa
106 příspěvků 29.4.13 23:50

Asi bych měla poděkovat mamince, že mě nikdy ničím takovým nekrmila. Ne že by se u nás doma vždycky jedlo zdravě, ale malá lahev kečupu v chladničce vydří půl roku, kabanos a podobné věci jsem nikdy nejedla. Maggi, vegetu a ruzne podravky a eckova glutamatova dochucovadla taky nemáme a nikdy mít nebudeme. Díky tomu mám čuch citlivý a jídlo s podobnými přísadami sním jen, když je opravdu hlad.
Opravdu mě dostaly ty párky pro miláčka :D :D :D to je bomba :D :D
Nerozumím tomu, jak někdo v dnešní době může takhle vařit. Vždyť je mnoho levných receptů chutných a zdravých.
Chudák dětičky maminek z mimibazaru, pak nemají být obézní

Bugatti
4086 příspěvků 29.4.13 23:56

@CarmenZ Za mého dětství tam bývalo docela slušné maso, ale taky hodně sádla, to maminka z velké části odstranila a použila jinak. Asi před dvaceti lety se kvalita zvrtla a už se to nedalo jíst. Když byly děti malé, sterilovala jsem si maso před dovolenou, abychom vůbec mohli někam vyrazit, v restauracích se s dítětem najíst moc nedalo.

radussskaaa
106 příspěvků 30.4.13 00:01

Proc skoro vsechna jidla vypadaji jakoby je uz nekdo jedl??http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=98141
Tady je hardcore panacek z parku :D :D http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
A prošpikovany chleba? http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

WTF??? Na čem ty maminky proboha jedou? To si tu vegetu pichaji do zily, nebo ji snupou :o

Bugatti
4086 příspěvků 30.4.13 00:02

@radussskaaa Já to docela chápu… je to lenost; nejen lenost fyzická, ale také neochota myslet, použít při vaření i mozek (if applicable). ;-)
Jinak na mimibazaru je určitě i spousta dobrých receptů, to jen my jsme odtam vytáhly ty nejhorší fujtajbly.

CarmenZ
77 příspěvků 30.4.13 00:19

Dámy, buďme nakonec rády, že se máme kde sejít a doporučuji shlédnout minimálně první polovinu filmu klasického - Grand restaurant pana Septima, nejen kvůli gastronomii, ale i kvůli chování a módě.

http://www.youtube.com/watch?…

A kvůli tomu, že je to taková p*del! :-)

Zebra33
2038 příspěvků 30.4.13 09:10

Ty veprovky byly mam pocit pred par mesici v Pekle na taliri a vysledek byl ten, ze je v tech konzervach minimalni podil masa.
Jinak souhlasim s @Bugatti, ze za pouzivanim tech ruznych nahrazek stoji lenost a pridala bych mozna i celkove se zrychlujici zivotni tempo. Nevim, jak vy, ale ja jako korporatni zamestnanec si rozhodne muzu nechat zdat o tom, ze bych z prace odesla po osmi hodinach, v klidu si dosla na koupit cerstvou zeleninu a uvarila tak, abychom vecereli pred 21. hodinou. Resim to tak, ze navarim treba vic o vikendu nebo pozde vecer nejakou hustou polevku, kterou jime az druhy (a treti :) ) den, ale chapu, ze to nekdo radsi poresi platkem masa na panev, zalitym nejakou omackou z pytliku.

Kokoska1
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.4.13 09:14

@Bugatti Já jsem líná vařit, takže než bych se špikovala s chlebem, hodím na pekáč pstruha a na pařák zeleninu :D

Bugatti
4086 příspěvků 30.4.13 09:26

@Zebra33 Já jako osvč, který musí být k dispozici kdykoliv si ho zákazník žádá, na tom s časem nejsem o moc líp. Hlavně nikdy nevím, co bude odpoledne, natož plánovat něco dva dny předem. Na druhé straně pracuji z větší části z domu, tak v rámci protažení po hodinách u Pc zajdu do kuchyně, strčím pekáč do trouby a za půl hodiny mohu servírovat. Ty fujtajbly myslím vaří hlavně věčné stěžovatelky, které tvrdí, že mají málo peněz. Pak je vidíte v obchodě s košíkem plným limonád a taky polotovarů, které vždycky přijdou v konečném výsledku dráž.

arpa
1250 příspěvků 30.4.13 09:34

A není to spíš o tom, že někteří lidi zkrátka neumějí vařit, ale myslí si, že jo? Ne, že bych nechápala potřebu ušetřit na jídle (on člověk na rodičáku opravdu ty prachy netiskne), ale přesně, jak tu zaznělo od @Bugatti, někdy je ta úspora minimálně sporná. Je to kolikrát spíš o životním stylu a o prioritách.

Mě ta myšlenky o prostém nedostatku umu napadla proto, že znám i pár takových jedinců, co vaří ze zdravých a/nebo kolikrát i dražších surovin, a stejně se to nedá žrát :-), s prominutím. Netuším, kolik z nich ty své výtvory strká na mimibazar, tipuju, že minimum, pokud něco někam vkládají, využívají asi jiné servery.
Tak například když někdo vaří polévku stylem, že nasype mraženou (anebo třeba i čerstvou zeleninu) do vody a pak to servíruje jako polévku, tak to možná bude zdravé a dost možná i levné, ale dobré (pro mě) určitě ne. Než takovou polévku, tak raději ten chleba ve vajíčku.

MP Edina
139 příspěvků 30.4.13 09:35
@Bugatti píše:
@Borůvka19 Jejda, tak já jsem právě ta babička, co dětem vaří zeleninu, na obložené chleby vytváří klauny a ze špenátu na talíři dělá vodníka, aby dětem lépe chutnalo.

Dceři bude letos 17 let, a dělám to také, někdy papírkem prostrčím špejli a na papírek napíšu „restaurace u maminky“…když jí miluješ není co řešit…

Bugatti
4086 příspěvků 30.4.13 09:37

@MP Edina Díky za nápad! Právě plánuji zítřejší piknik!

TinkaH
920 příspěvků 30.4.13 09:46

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
určitě to doma vyzkouším, ale uvítala bych podrobnější návod… snad se to povede, mám trochu obavu, přeci jen je to složitější pokrm. Nejspíš to připravím až příjde tchýně na návštěvu, aby viděla, že si syn vybral dobře.
edit:, a chudák děda http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

Zebra33
2038 příspěvků 30.4.13 11:19

@TinkaH - ze to nekdo vari je vec jedna, ale co koho vede k tomu, postovat verejne „recept“ na chleba ve vajicku? Asi zkusim sve stesti, jestli nenajdu i recept na chleba s maslem :D

zelena
157 příspěvků 30.4.13 11:32
@MP Edina píše:
Dceři bude letos 17 let, a dělám to také, někdy papírkem prostrčím špejli a na papírek napíšu „restaurace u maminky“…když jí miluješ není co řešit…

Takto sme sa hrávali ako deti, vždy keď sme boli na prázdninách u babky :D vyrobili sme si z matracov na chodbe parádne fáro, z papiera nastrihali a vyrobili peniaze a chodili sme na obed aj na olovrant, aj večer na kakauko do reštaurácie „U Babky“ :D

Campanelle
1991 příspěvků 30.4.13 12:47

Velmi rychlý recept na přípravu sunaru:
Vezmu flašku a odšoubuji uzávěr.
Nasypu dovnitř přiměřené množství sunaru.
Zaliju teplou vodou rovnou z kohoutku.
Zašroubuji uzávěr, pořádně protřepu a mám hotovo.

Viděno na vlastní oči!

Bugatti
4086 příspěvků 30.4.13 12:54

@Campanelle Smím se zeptat, jak velké bylo dítě?

Campanelle
1991 příspěvků 30.4.13 13:01

@Bugatti Už je to docela dlouho, a utkvěla mi v paměti jen ta kohoutková scéna, ale myslím tak do dvou let.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 16 Další »
Váš příspěvek

Dárek, který ocení? Tričko pod košili, které nepropotí

Pokud nevíte, čím obdarovat vašeho muže, napovíme – tričko pod... Celý článek

Články z Expres.cz

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Poslední článek:
10 módních specialit českých mužů

Autor: Matouš

Máme několik ryze českých skvostů... čím perlí pánská móda a „vkus“? Celý článek