Asi už tu toto téma bylo, ale kdyžtak tam můj příspěvek admini šoupnou. Co jezdíte kam do zahraničí nakupovat a proč? Já se letos chystám už po několikáté do Livigna, kosmetika tam vyjde tak na polovinu. Máte jiné typy?
Nákupy v zahraničí
Do Londýna a okolí pro oblečení i doplňky. Kvůli výběru, kvalitě i cenám. A pro jídlo jezdíme do Německa, protože to máme kousek a kvalita některých potravin je opravdu úplně někde jinde.
Londýn na oblečení…byla jsem nakupovat v Miláně i Paříži, ale
pořád vyhrává Londýn - hlavně obrovským výběrem a tím, že je tam
spoustu značek, které u nás nejdou sehnat. A taky že je to relativně
blízko (narozdíl třeba od NY) a mají velmi pozitivní přístup
k zákazníkům
Londyn, zrovna za tyden jedu na darky. Uplne mi vyhovuje. Daji se tam nakoupit drobnosti za par supu, stejne tak jako kvalitni znacky, ktere tady bohuzel porad nejsou. Nikde jinde me to nezaujalo natolik, abych se tam vracela
@Ceresa co myslíte konkrétně tím - kvalitní značky které u nás nejsou?
Já ráda nakupuji v Miláně, Řím, Londýn a US…nejlepší výběr všeho je asi v Miláně;-)
@Mylady2 treba french connection, lepsi kolekce M&S, ben sherman…Rim vam zavidim, celkove se do Italie malo dostanu:(
Ja chci taky na nakupy do Italie!:) bohuzel za nakupy do ciziny nejezdime, v CR je nabidka.. No takova jako poptavka:) letos jsme v ramci dovolene neco pokoupili v SAE, ale uz to neni co to byvalo.. Je to tam daleko drazsi nez u nas v CR a to uz je co rict. Ovsem jinak je tomu na letisti, tam se to stale (trochu) vyplati..
Taky se pripadam k propagatorum londyna. krome bezne znamych znacek tam jsou moji top 3: celkove camden, sekac beyond retro a outlet burberry
No nevím, já z toho mám pořád smíšené pocity hlavně co jsem se teď
vrátila z Vídně. Výběr je tam sice mnohem větší, ceny normální, nic
z čeho bych si sedla na zadek nebo bych tam musela chodit nakupovat
pravidelné zásoby. Vídeň asi mezi levná města zrovna nepatří, no. Co mě
ale zarazilo, vešla jsem do drogérie a za krém, který jsem nedávno koupila
doma za cca 160 kaček (a to nebyl v akci), chtěli 14,45 euro Tak jsem se tomu zasmála. Všechno, co
potřebuji, zatím naštěstí seženu doma.
@Ceresa to faakt? ja v Londyne byvam a nejak ma to tu neohuruje, niezeby tu nebol vyber ale zase aj ceny maju „dobre“ a je ina vec ak setrite nejaky cas na nakup a potom sa pridete rozohnit (alebo mate taky prijem ze nemusite setrit) ale ja ako student s part time-om si tu moc oblecenia (kvalitneho) neuzijem
@Dorenika píše:
@Ceresa to faakt? ja v Londyne byvam a nejak ma to tu neohuruje, niezeby tu nebol vyber ale zase aj ceny maju „dobre“ a je ina vec ak setrite nejaky cas na nakup a potom sa pridete rozohnit (alebo mate taky prijem ze nemusite setrit) ale ja ako student s part time-om si tu moc oblecenia (kvalitneho) neuzijem
V Harrods nebo v Selfridges také zrovna často nenakupuju. Dost jsem si oblíbila Outlet centrum v Hatfieldu půl hodiny nad Londýnem. A obecně TK Maxx nebo i Primark. Jezdím často v době slev, takže to se pak dají v Debenhams, BHS či M&S sehnat věci za pár liber.
@Dahllie no TK Maxx je
100× lepsi ako primark ale mam to hrozne daleko, dobre je ze sa tam skoro za
rovnake ceny daju kupit veci neporovnatelnej kvality. A celkom ma pobavilo ze
ste spomenula prave Harrods, viete ja tam pracujem ako asistenka v klenotnictve
a mam 35% zlavu na vsetko vo vsetkych obchodch, za tych 7 mesiacov som si este
nenasetrila na nic
@Dorenika : jezdim do Londyna v ramci pracovnich cest, na „rozohneni“ mam tak 4 hodiny, takze dokud nemam mdloby z hladu, tak nakupuju jak silena. Vzdy je to neco jineho, kdyz tam zijete, tak nemate takovou potrebu se vyradit a vite, kdy jsou kde slevy atd…;)
@Dorenika oooo to je
super sleva;-)
To tady v CZ prodavačky v palladiu asi nemají;-)
@kiwi ze sa tam len obsmietam, usmievam a rozpravam sa so zakaznikmy, poukazujem im ale ak chcu nieco kupit tak musi pri tom byt moja „sefka“ ja nemozem vydavat ziadne sperky ani chodit do trezoru
@ionicera píše:
Asi už tu toto téma bylo, ale kdyžtak tam můj příspěvek admini šoupnou. Co jezdíte kam do zahraničí nakupovat a proč? Já se letos chystám už po několikáté do Livigna, kosmetika tam vyjde tak na polovinu. Máte jiné typy?
Já určitě nemam typy, ale jen tipy Katowice, Bielsko Biala
Musím souhlasit s většinou a napsat Londýn, pak jsem často dobře
pokoupila i v Drážďanech a Římě, ale musím si pochválit i pár
obchodů v Praze
Zakladatelka ma za to nema rada, ale kozene vyrobky do Polska
sperky, hlavne striebro v Bulharsku, mali vyrazne nizsie ceny, tiez v Grecku,
ceny sice nizsie neboli, ale na vypracovanie a originalne kusy som mala
stasie.
bezne oblecene kupujem na Slovensku, v Cechach sa mi zda byt o nieco malo
drahsie. a par kuskov mam z Talianska, hladanie tych „peknych a za rozumnu
cenu“ bol sice boj, ale uspesny.
co sa tyka Londyna - Oxford street som navstivila raz, bola som sklamana, nocne
mory, kde sa ludia trhaju o handru na podlahu za 1 libru vo vybrakovanom
obchode ma mataju doteraz pravdepodobne som vsak mala iba smolu.
Ahoj,
chci se zeptat, zda se vyplatí jet do Londýna nebo raději letět do USA.
I když je to dražší, tak to bihužel nejsem schopen dost dobře plánovat a
tak bych tam jel autem a cesta ve dvou mě vyjde na 13 tis se všemi poplatky a
ubytováním na 3 dny nákupů. Výhodou cesty autem je téměř neomezený
zavazadlový prostor. Nekontroluje to někdo na hranicích? Jsou slevy po
Vánocích? Vadí, když tam pojedu na konci října. Koupim na konci října
vše od kabátu až po šortky, nebo na jarní a letní oblečení mám
zapomenout? Zatím to vidím na Oxford street a https://www.bicestervillage.com.
Případně si rád nechám poradit. Tři celé dny jsou dostačující. Kde
nejlépe nakupovat Guess, Tommy Hilfiger a ze sportovních O neill Mystic ale
i ty klasické jako Puma, Nike atd. Když tam pojedu, chci nás obléknout
komplet Sobě kromě těch ležérních věcí i oblek a pár kvalitních
košil, dětem spíš ty Nike apod. Přítelkyně Guess atd.
Díky za všechny rady.
PS: Mám čekat spíše nižší ceny, nebo kvalitnější a novější oblečení? Někdo mi říkal, že v outletech v ČR jsou věci i 4 roky staré a v Londýně či UK jsou věci z minulé sezony.