Ahojky, chci se vás zeptat, kde bych mohla najít tmavě modrou mašli na jedny šaty, které chci ušít.
Nemohu najít mašli k těmto šatům
V místních galanterkách jste nebyla? I když nevím, jestli se budete chtít štvát s mašlí, když budete šít takhle náročné šaty.
Tam jsem ještě nebyla, děkuji vám za radu.
já nejdříve musím koupit látku a krajku na tyto šaty ale chci vše
obstarat co nejdříve abych na to později nazepomněla.
Napřed si sežeňte základní látku a mašle kupujte až podle ní, aby k sobě odstíny ladily. V galantérii. Hodně štěstí!
To jsou ale krásné šaty. A evidentně to má být nějaký kostým, tak proč ne, a jestli to slečna zvládne ušít, tak je dobrá.
@Miluna Mia píše:
Mohu vědět, kam to budeš nosit? Na výroční sjezd „dcer konfederace“?
Vzhledem k nápisům v pozadí „Hellocosplay“ tipuju, že to bude na cosplay.
Ale jako pokud je slečna na základce a dokáže sama ušít tuty šaty, tak
klobouk dolů.
Jen bych teda raději vynechala ten károvanej vzor (je to káro?) a zvolila
takovej materiál a vzor, kde si nemusí hlídat návaznost vzorů na sebe. Ale
na to se slečna neptala.
Tak pokud jsi schopná si takové šaty sama ušít, klobouk dolů. Ale, že nevíš kde sehnat mašli, naznačuje, že sis dala asi větší cíl než jsi schopna zvládnout.
Ale přeci jen k dotazu. Pokud nemáš látku, nekupuj mašli ani krajku. To se kupuje až po výběru látky, jestli máš strach, že je zapomeneš koupit, nekupuj ani tu látku a počkéj až z tebe bude velká holka
Pokud to má být na cosplay srazy a pikniky ve stylu těch dcer kofederace,
tak bych nakoupila kdekoliv tam je to jedno. A dál tenhle příspěvek vůbec
nečti.:)
Jestli to má být pokus o rekonstrukci, tak bych nejprve vyměnila tenhle
obrázek a našla solidnější základ. Podle obrázku se mi zdá, že šaty na
obrázku nemají tvarovaná záda a rukávy taky vypadají divně.
Základní střih by se dal vzít z nějakého Simplicity - třeba tady http://www.simplicity.com/…ostumes.aspx.
nebo http://i. ebayimg.
com/t/OOP-MISS-CIVIL-WAR-ERA-DAY-DRESS-COSTUME-SEWING-PATTERN-8-14-Simplicity-4400-/00/s/MTMwMFgxMDg4/$(KGrHqRHJ!4E7)tv7I4zBPEfyPKOhQ~~60_12.JPG.
ebayimg.
com/t/OOP-MISS-CIVIL-WAR-ERA-DAY-DRESS-COSTUME-SEWING-PATTERN-8-14-Simplicity-4400-/00/s/MTMwMFgxMDg4/$(KGrHqRHJ!4E7)tv7I4zBPEfyPKOhQ~~60_12.JPG
http://media-cache-ec3.pinterest.com/…LitaoE_c.jpg
Nabízí hodně variant a oproti investici do látky ten střih už není tak
šílená položka.
Jinak k tomuhle bude potřeba vyrobit spoodní košilku, korzet, krinolínu,
spodničku a až nakonec svršek. Střih na spodní prádlo se dá opět koupit
a vyjít z něj, pokud nechceš hledat jiné zdroje a nemáš zkušenosti
s konstrukcí.
Spoustu „solidnějšího“ materiálu můžeš najít na pinterest.com pod
heslem „civil war costume“. Když si na obrázky klikneš, dovede tě to na
stránky zdroje, takže je to téměř nekonečný zdroj inspirace.
S materiálem to pak nebude problém, prostě koukej po bavlněných krajkách
a látkách. Bohužel jsou tohle dost obecné rady, ale s rekonstrukcí téhle
doby, nemám pražádnou zkušenost.
Docela povedeně vypadají tyhle šaty, není to úplná rekonstrukce, ale počet součástí je ok a je tam i vyčíslená cena takového doma vyrobeného modelu http://www.timetravelcostumes.com/…-muslin.html
@seznam.mih píše:
Vzhledem k nápisům v pozadí „Hellocosplay“ tipuju, že to bude na cosplay.Ale jako pokud je slečna na základce a dokáže sama ušít tuty šaty, tak klobouk dolů.
Jen bych teda raději vynechala ten károvanej vzor (je to káro?) a zvolila takovej materiál a vzor, kde si nemusí hlídat návaznost vzorů na sebe. Ale na to se slečna neptala.
A co je co „hellocosplay“? Vůbec netuším, v životě jsem tento termín neslyšela ani nikde nečetla. Děkuji.
@Gugman2 O něčem, co jste ještě nezačala hledat, rozhodně neříkejte, že to nemůžete najít.
seznam.mih: sice neptala, ale tato informace je celkem užitečná a ano jsem
na základce, ale vybrala jsem si jinou látku a jiný vzor Použiji jen barvu z těchto šatů tedy
modrou.
@Chari : Tak k těm šatům na které už mám potřebnou látku sehnanou a také krajku a podobně si korzet opravdu pořizovati nebudu bohužel.
@TinkaH Také celkem užitečná rada ale já jsem si popravdě dala se sestrou sázku a prohrála jsem takže musím do roka ušít tyto šaty.
@TinkaH Pokud se při
tomto projektu slečna naučí aspoň základy šití, tak to vyhozené peníze
nebudou
@TinkaH Sice souhlasím, ale na druhé straně je asi větší zábava i motivace šít takovéto šaty než „něco jednoduššího“. Jestli je slečna šikovná, tak to nakonec zvládne, a i kdyby ne, tak je to lepší, než jen tak sedět a nedělat nic.
@Pavučinec plyšový píše:
@TinkaH Sice souhlasím, ale na druhé straně je asi větší zábava i motivace šít takovéto šaty než „něco jednoduššího“. Jestli je slečna šikovná, tak to nakonec zvládne, a i kdyby ne, tak je to lepší, než jen tak sedět a nedělat nic.
Děkuji a šikovná celkem jsem jednou jsem kámošce ušila 2 sukně a jedny šaty a hodně se povedli a nebylo na nich nic zkaženého
- Jakou barvu košile ke svatebním šatům “Nude”
- Jaké vybrat doplňky k šatům na svatbu?
- Jaké boty ke starorůžovým šatům na ples?
- Doplňky k šatům jako host na svatbu
- Jaké boty k šatům? Viz. foto
- Jaké doplňky k těmto šatům - svatba?
- Jakou barvu lodicek si mam pořídit k těmto satum
- Doplňky k černým krajkovým šatům na ples