@Potrefenáhusa píše:
@Morže Vadí mi skoro všechny klasické prášky, vůní i citlivostí kůže. Asi nejvíc se mi na kůži osvědčil mýdlový sliz z pravého marseilleského mýdla (prý je na praní lepší to bílé z palmového oleje), ale musí se opravdu velmi důsledně používat místo aviváže trochu octa kvůli odstranění případných zbytků mýdla jak z prádla, tak z pračky. A jednou za čas celou pračku projet naprázdno s flaškou octa. Ale prádlo úžasně voní takovou tou starosvětskou čistotou (ne jako obyč mýdlo s jelenem)
Z komerčně vyráběných prášků mi vyhovuje Frosch, spokojená jsem byla i s práškem na bílé prádlo z DM a s Formilem z Lidlu (takřka žádná parfemace) nebo na bílé i barevné s Qaltem Excel (to je myslím jediný český výrobek s ekologickým certifikátem). Naopak Ecover mi přišel, že vůbec nepere.Gely speciálně na černé prádlo nepoužívám, protože mi všechny strašně smrdí. Z černého Perwollu se mi dělá skoro fyzicky špatně a cítím ho z lidí i na několik metrů.
Na aviváže moc nejsem, ale voní mi mandlový Frosch a naprosto nekriticky zbožňuju levandulovou Škrobenku Z.
A viete, že časté používanie octa Vám postupne zpuchří gumené časti pračky? A inak mýdlový sliz rovná sa miesto bieleho prádla šedé. Inak je samozrejme dobrým riešením pre atopikov a podobne.
Ja používam od roku 2007 Euronu a NEDEALUJEM ani nestaviam siete, nikdy som nič nedealovala, predstavte si. Mám pre svoju potrebu. Prišla som k nej v momente, keď sa mojmu prvému synovi prejavil atopický ekzém. Odvtedy používam len to. Finančne to vobec z dlhodobého hľadiska nezaťažuje.
Našla som si to v tej dobe z vlastnej iniciatívy na netu, nikto ma k Eurone „neprekecával“.
Vadia mi tie šumy a predsudky „rádobydám“, ktoré sa vyjadrujú so značným opovrhovaním o niečom, čo vlastne vobec nepoznajú a vadí mi aj pohrdanie prácou iných (byť dealerov - neverím, že Vám lezú domov, už tu nie sú devaťdesiate roky dávno).