Reklamace jídla

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další »
Caralina
916 příspěvků 28.3.13 11:25

Většinou nemám k reklamaci důvod, pouze jednou jsem vrátila nakládaný hermelín, který byl podle mě shnilý, no jíst se to nedalo s tím, že tohle nechci a nehodlám za to ani platit. Obsluha byla velmi nepříjemná, skončilo to hádkou, mým okamžitým opuštěním daného podniku, kam jsem se již nikdy nevrátila.

Mylady2
12413 příspěvků 28.3.13 11:31

@Caralina to je hrozný ;-( nechcete tady uvádět i konkrétní restaurace? Ať si lidi dávají pozor…čím víc osvěty tady těmto šmejdům dáme tím rychleji opustí od svého podnikatelského zájmu.

Příspěvek upraven 28.03.13 v 12:02

AniMoo
41 příspěvků 28.3.13 11:41

.

Bez výhrady ovšem souhlasím s názorem, že tyhle věci si objednávají lidé, kteří kafi nerozumí a nemají v něm žádné zalíbení - ze své pozice se ale snažím zákazníkům dávat to nejlepší, bez ohledu na to, jestli to dostatečně ocení, nebo ne.

Příspěvek upraven 28.03.13 v 15:50

666mahu
1490 příspěvků 28.3.13 12:22

@AniMoo, v lístku by mělo být množství kávy v jednotlivých druzích napsané, a kdo jde po této velké kávě, tak ví, jak má vypadat.
Máte pravdu v tom, že by se příprava měla dělat správně. Jedna věc je ovšem teorie a druhá je praxe. Baristu nemá zdaleka každá kavárna a tam, kde ho mají, poslouchá své nadřízené, a to v každé kavárně nejsou odborníci nebo lidé s vysokými nároky. Ke kvalitě přispívá dobrý barista spolu s dobrým vedením, protože mu musí zajistit podmínky. Oběma článkům musí záležet na co nejlepším výsledku.

AniMoo
41 příspěvků 28.3.13 12:34

@666mahu S tím nemůžu než souhlasit. Uznávám, že jsem možná zhýčkaná prostředím, ve kterém pracuji - majitelé jsou velmi otevření čemukoliv novému, jedna naše kolegyně je (i nás) naučila poměrně důležité věci o přípravě kávy, neustále se učíme a zlepšujeme. Snažíme se všichni jako kolektiv poslouchat naše zákazníky a udělat je co nejspokojenějšími. Totéž očekávám od ostatních podniků - občas poměrně tvrdě narazím. Čímž podle mě můžeme uzavřít OT o kávě a vrátit se k tomu, jak to vypadat nemá :)

real.blond
6688 příspěvků 28.3.13 12:40
@Pirek píše:
@Mylady2
Ale simvás, tak jsou na světě i lidi, kteří se neznají rozdíl mezi ristrettem a piccolem (ale u cappuccina už ano) ani nevyžadují steak rare nebo medium, protože jim je to prostě šumák. Ale zase se vyznají a zajímají o věci, které zase ostatním jsou šumák. Takoví lidé třeba nejsou snobi (viz jiná diskuze). Občas byste si tu hlavu mohla na krk nasadit.

Ooo zde se clovek dozvi veci.. takze kdyz jako vim, jaky je rozdil medium, rare nedej boze jeste medium-rare, ale nerozumim co ja vim, znamkam nebo kytickam, tak to ma nejakou vypovidajici hodnotu, zda jsem snob nebo ne?

Caralina
916 příspěvků 28.3.13 12:47

Mylady - no klidně, už je to tedy dost dávno a nevím jestli tam ta hospoda ještě je. Ale bylo to v ulici Na Hutích v Dejvicích a jmenovalo se to tuším U Pavouka, žádný luxus, celkem pajzlík, ale shnilý hermelín nebudu jíst ani v pajzlíku.

Kay_Adams
1614 příspěvků 28.3.13 12:47

@real.blond
Isteže.
Svet je totiž čierno-biely.
Buďto vidíte a oceníte rozdiel v úprave steaku, či príprave kávy, alebo zachraňujete deti v Afrike a pomáhate opusteným šteniatkam a mačiatkam.
Nič medzitým.
A teda, to prvé z Vás samozrejme robí zlého materialistického konzumného egoistického človeka.

Nie je ten svet krásne a jednoduché miesto?

kiwi
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.3.13 13:13

A zelené ramínko (XXL!) získává @Maravelo za jazykově-kulturní zásluhy. Polibte mi ristretto vejde po zásluze do zlatého fondu :-)

DonChichot
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.3.13 13:20

@kiwi
Ano, jsem ohromena slovem „nekosmopolitní“.

Maravelo
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.3.13 13:42

@DonChichot Prosím, můžete mi k tomu tedy říct český ekvivalent? :D To myslím vážně, bez ironie nebo jakéhokoliv špatného pocitu, protože mě opravdu nenapadl:) Význam slova kosmopolitní chápu jako „světa zběhlý“, že ten daný člověk je prostě „světák“ (ač chápu že původní význam mohl být jiný). Jaká je tedy verze k tomu „nebýt světový“. :D

tv
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.3.13 13:44
@DonChichot píše:
Jednou jsem takhle dostala výklad k vaření opravdického rizota. Z toho všeho si pamatuju jen, že správně udělané rizoto musí mít takovou tu omáčku, která připomíná „výtok zdravé ženy“. A pak už si nic nepamatuju a nevařím to. Ufff.

Vždy jsem chtěla ochutnat „to pravé rizoto“, ale teď už si ho nikdy nedám. Fakt díky! :D

DonChichot
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.3.13 13:55

@Maravelo
Já žádnej ekvivalent nechci, slovo „nekosmopolitní“ považuji za zcela vyhovující a tak se ani vymýšlením náhražek nezabývám. Prostě se mi líbí.
Trochu mne mrzí, že jste to z mého příspěvku nepochopil.

Maravelo
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.3.13 14:01

@DonChichot to se omlouvam :D já mam dneska trochu náročnej den, od rána čumim do písmenek, oči mam jak rajčata a hlavu jako meloun :D vydlabanej :D

Wangwei
121 příspěvků 28.3.13 14:11

No to se nám ta diskuze o reklamaci jídla zase zvrhla v osočování, kdo je a kdo není odborníkem na kávu a jiné pochutiny a proč by jím měl/neměl být… No, řekla bych, že to berete příliš vážně.;-)

bailarina
50 příspěvků 28.3.13 14:33

Znalci kávy si mohou své odborné znalosti otestovat na ihned. tak schválně - skořice nebo kakao :) http://life.ihned.cz/…-malem-testu

666mahu
1490 příspěvků 28.3.13 14:51

@Wangwei, tak já odorník nejsem, když dostanu ve slušně vypadající kavárně hnusnou culifindu místo aspoň průměrné kávy, tak se u toho neválím smíchy. Neberu to tragicky, ale vážně ano. Třeba proto, že zrovna reklamování u kávy, jestli opravdu vypadá, jak má, bývá možná ještě spornější než u jídla, a tam, jak je na zdejších příspěvcích vidět (zkažený hermelín, já jsem psala o nevyvedeném jídle v jiné zdejší diskusi, proto už těch mých několik málo špatných zkušeností znovu nepopisuji), bývá situace u zdánlivě jasných situací, dost sporná.
Ale vy se klidně smějte, když dostanete zkažené maso či červy v jídle, vesele se tím bavte. ;-)

bailarina, cappuccino bez, ale je to otázka vkusu, někdo má posypy, polevy a příchutě rád, tak proč by si je nedal.

Rosalyn
925 příspěvků 28.3.13 15:00

@bailarina Jen 50 %, ale já jsem kávový barbar, teď tu zrovna piju instantní kávu s normálním mlékem. :-)

corleone
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.3.13 15:01

Diky @666mahu za doplneni.

Ani ja se nepovazuji za odbornika na kavu. Nicmene zakladni informace zde podane beru jako soucast vseobecneho rozhledu. Pokud nechci byt za burana, mel bych vedet co mam dostat, kdyz si neco objednavam. Minimalne u tak bezne veci, jako je kava.

(Ted prijde ta faze o vseobecnem rozhledu snobu a elitaru atd.)

Wangwei
121 příspěvků 28.3.13 15:16

@666mahu Promiňte, ale neříkala jsem nic o tom, že nemáte reklamovat to, co je dle vašeho měřítka špatně. A v této diskuzi jsem narážela spíše na vzájemné útoky, že když se vyznáte v kávě, jste automaticky snob, a když ne, tak jste automaticky buran.
Samozřejmě se ráda poučím od zkušenějších, jak má dobrá káva vypadat!

bailarina
50 příspěvků 28.3.13 15:27

@Rosalyn já měla 60%, ale spíš jsem tipovala, než bez zaváhání označovala správnou odpověď. Nejsem zanícený kávař, když už si objednávám kávu, tak ristretto, kvůli chuti. Zatím je můj favorit Filicori Zecchini.

@corleone - souhlas, všeobecný přehled i na gastronomickém poli je důležitý. A se snobstvím nemá společného vůbec nic

Rosalyn
925 příspěvků 28.3.13 15:30

@bailarina Já taky jen tipovala. :-) Asi si o kávě něco přečtu, abych byla v obraze.

666mahu
1490 příspěvků 28.3.13 15:30

@Wangwei, omlouvám se, nepochopila jsem (asi jsem nečetla předchozí tak pečlivě, jsem truhlík :D ), vyvodila jsem si mylně, že reagujete na mé příspěvky a diskusi s @AniMoo;-)

Wangwei
121 příspěvků 28.3.13 15:36

@666mahu Nene, to byl spíše obecný povzdech.:D Úplně jsem se lekla, že vyzněl úplně jinak, než jsem ho zamýšlela..:D

MPSkrolew
1850 příspěvků 28.3.13 15:39
@corleone píše:
Diky @666mahu za doplneni.

Ani ja se nepovazuji za odbornika na kavu. Nicmene zakladni informace zde podane beru jako soucast vseobecneho rozhledu. Pokud nechci byt za burana, mel bych vedet co mam dostat, kdyz si neco objednavam. Minimalne u tak bezne veci, jako je kava.

(Ted prijde ta faze o vseobecnem rozhledu snobu a elitaru atd.)

Ano, ERGO kladívko, pokud někdo v kávě zkrátka nejede a nepije ji, pak si ji neobjednává a pak nepotřebuje vědět, co má dostat, a v tomto případě tedy není za burana, pokud o tom nic neví.
Vyplývá to z toho, co jste napsal, nebo ne?

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další »
Váš příspěvek

Dárek, který ocení? Tričko pod košili, které nepropotí

Pokud nevíte, čím obdarovat vašeho muže, napovíme – tričko pod... Celý článek

Články z Expres.cz

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Poslední článek:
10 módních specialit českých mužů

Autor: Matouš

Máme několik ryze českých skvostů... čím perlí pánská móda a „vkus“? Celý článek