Rekonstrukce kuchyně - rady a postřehy

Fotoalbum tématu (46) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu

Reklama


Reklama

 
catherinne
13328 příspěvků 05.10.16 14:23

@Grossularia děkuji

 
moora
946 příspěvků 05.10.16 15:02

@catherinne upřímně závidím hladký rovný neprosklený dvířka skříněk.

jsem je tuhle chtěla povyměňovat u svý linky a zjistila, že ikea přešla z kuchyní faktum na kuchyně metod, který maj samozřejmě jiný rozměry :-(

 
moninika
1964 příspěvků 05.10.16 20:31

@catherinne Fakt moc hezká. Pro mě osobně slabým místem je ta myčka, ale opravdu se povedla :-)

 
Janka_HK
32 příspěvků 05.10.16 20:58

@moora: Taky jsme poridili Ikea kuchyn tesne pred jejich oznamenim, ze prechazeji na nove… Jednim z hlavnich duvodu pro nas byla pritom moznost snadne vymeny dilu. Ale poridili jsme tedy par nahradnich a mozna jeste maji i ty vase, zeptejte se, slibovali dost velky casovy presah.

 
MP scully  05.10.16 21:06

@lorens Děkuji za upřímnou odpověď - taková částka za spotřebič na vaření je momentálně mimo naše finanční možnosti, ale zní to hezky a třeba během následujícíchc let půjdou ceny dolů, podobně jako se to stalo kdysi u mikrovlnek a LCD televizí :-) Moc vám přeji, ať se vám z tak senzačního sporáku daří jen samé dobroty!

@Hannnah Už jsem to tu psala, ale také nedám dopustit na vaření na kamnech…v zimě s nimi topíme stejně a není nic snazšího, než už odpoledne založit na večeři - jindy během roku se třeba vůbec nepouštím do vaření hovězího vývaru, stifada, guláše, vepřového kolene, bobů a vůbec čehokoliv, co se vaří déle, než nějaké 3 hodiny, protože elektriky mi je líto. V zimě jsem schopná nechat bublat hrnec s hovězím na víně na chladnější straně kamen i 6 hodin, pěkně pomalu, jak se to má správně dělat. Na chuti je to hrozně znát a „nic to nestojí“, protože kamna by u nás hořela tak jako tak. Rozhodně je do kuchyně doporučuji a i po dokončení rekonstrukce si je míním nechat, ať už se u běžného sporáku rozhodneme pro elektriku, plyn nebo podobojí.

 
Veselka10
126 příspěvků 20.11.16 05:32

@MaeGandal Pokud jste stále ještě v řešení, tak indukce je rozhodně nejlepší volba. Nicméně je důležité myslet na to, aby přípravu a montáž dělal ten kdo to opravdu umí. Tj. zejména odvětrávací otvory dostatečné a správně umístěné, správné připojení (někteří elektrikáři připojí desku špatně, což většinou vede k odpálení elektroniky).
No samozřejmě také vhodně vybrat indukci, protože není indukce jako indukce. Jednak jde o funkce a samozřejmě o kvalitu samotné desky a skla. Některé desky snesou jen nízkou zátěž, což znamená, že lze na vysoký výkon vařit např. jen na jedné plotýnce a na ostatních jen na nízkém. Obvykle to souvisí s levnými/méně kvalitními, odolnými materiály, což se týká např. i skla a sklo může pak celkem snadno prasknout - u kvalitních desek je sklo samozřejmě velmi odolné a testované na úder značnou vahou. Určitým vodítkem může extrémně nízká spotřeba, stejně tak jako nízká cena desky.

 
MaeGandal
767 příspěvků 20.11.16 10:27

@Veselka10 dekuju, stale jeste v reseni. Zatim mam vybranou nejakou siemens z te jejich flex-rady. Akorat ze plynova deska stoji pulku, takze taky bude zalezet na financich na konci. Ale elektrikare budu muset ohlidat

 
Veselka10
126 příspěvků 20.11.16 11:22

@MaeGandal Já bych se sice poohlédla po jiné značce než Siemens, ale tak třeba bude dobrá.


Reklama

 
Jordaan
7388 příspěvků 20.11.16 12:21
@Veselka10 píše:
@MaeGandal Já bych se sice poohlédla po jiné značce než Siemens, ale tak třeba bude dobrá.

Tohle je takova klasicka hlaska ceskych vsevedu chytrolinu. Tak akorat na pest.

 
Jiss
2 příspěvky 20.11.16 12:22

Dobrý den, měl by někdo zkušenosti s nelakovanou, pouze voskovanou parketovou/dřevěnou podlahou kolem a pod kuchyňskou linkou? Udržuje se to špatně, nechávají vylité tekutiny stopy, zapadají odřezky zeleniny do spár? :) Zřejmě budeme propojovat kuchyni s obývacím prostorem a já si přeji jednotnou podlahu po celé ploše. Vinyl a betonová stěrka se nehodí stylově, dlažky po celé místnosti jsou blbost, laminát duní… V aktuálním pronájmu máme staré masivní voskované podlahy, a když se něco vylije a do pár minut setře, žádná stopa se neudělá, ovšem to není kuchyňský provoz.
Masivní dřevo mi zatím vychází nejlépe, ale náš architekt se na mě kvůli tomu díval jako na blbce.

 
Linie
1865 příspěvků 20.11.16 12:50

@Jiss Po staletí byly v kuchyních prkenné podlahy. V sobotu se vydrhly se a jelo se dál. Můžete prkna/parkety před linkou natřít, jsou i matné laky, které nejsou moc znát.

 
chev
187 příspěvků 20.11.16 15:18
@Jiss píše:
Dobrý den, měl by někdo zkušenosti s nelakovanou, pouze voskovanou parketovou/dřevěnou podlahou kolem a pod kuchyňskou linkou? Udržuje se to špatně, nechávají vylité tekutiny stopy, zapadají odřezky zeleniny do spár? :) Zřejmě budeme propojovat kuchyni s obývacím prostorem a já si přeji jednotnou podlahu po celé ploše. Vinyl a betonová stěrka se nehodí stylově, dlažky po celé místnosti jsou blbost, laminát duní… V aktuálním pronájmu máme staré masivní voskované podlahy, a když se něco vylije a do pár minut setře, žádná stopa se neudělá, ovšem to není kuchyňský provoz.
Masivní dřevo mi zatím vychází nejlépe, ale náš architekt se na mě kvůli tomu díval jako na blbce.

Ten vinyl bych nezatracovala, nám architekt taky nutil do kuchyně masiv, ale máme malé dítě, kuchyň je propojená s halou a byla potřeba podlaha, co hodně snese. Vinyl máme v dekoru dřeva, pokládal se jako laminátová podlaha, takový ten click systém nebo co. Vypadá to dobře, není to hlučné a jelikož se to dá položit i do koupelny, není problém, když se někde něco vyleje.

 
chev
187 příspěvků 20.11.16 15:55

Ještě k té indukci - měla jsem plyn, elektrickou plotýnku a teď mám indukci a nic jiného bych už nechtěla. Plyn byl sice super, ale nebavilo mě po každé „nehodě“ sundávat ty kolečka a nedejbože když se dostala voda dovnitř a pak pořád lupalo to zapalování, než to vyschlo, děs běs. Indukci setřu a je uklizeno během 3 vteřin. Jde totiž o to, že nevařím jen já, ale i manžel a v budoucnu budou i děti, a tak těch nehod, kdy něco přeteče, upadne atd., bude víc. Nebaví mě po vaření uklízet celou kuchyň, proto mám ostrůvek s indukcí, kam si všechno naskládám, po akci setřu a je to. Už bych nic jiného nechtěla, jedině že by to uklízel někdo jiný.

 
vlm
3512 příspěvků 20.11.16 16:26
@Veselka10 píše:
@MaeGandal Já bych se sice poohlédla po jiné značce než Siemens, ale tak třeba bude dobrá.

máte špatnou zkušenost? a po jaké tedy?

 
Josefínaa
377 příspěvků 20.11.16 16:37

@Veselka10
To s nekvalitním sklem u indukcí jste slyšela nebo máte osobní zkušenosti? Já to slyším poprvé.

 
notna
72 příspěvků 20.11.16 17:46

@Jiss Dřevěnou podlahu napuštěnou voskem bych se dát do kuchyně nebála. Máme ji mimo jiné i v jídelně. Namáhaná je hodně. Chodíme tam často v botech, stolujeme s dětmi. Setřít nečistoty nejde tak snadno jako z dlažby, především když se stane, že tam nějaký cákanec nebo špína zaschne. Ale není to nijak dramatické. Musím na mop přitlačit a přejet místo několikrát. Po třech letech intenzivního používání je podlaha stále stejná. Renovovali jsem velmi starou podlahu, dřevo bylo hodně suché.

Na dřevě nezanechaly stopy ani vodovky a tempery. Z celé podlahy se nejvíce špína chytá na hmotu, kterou jsou vyplněné spáry mezi prkny. Nevím, co je to za materiál, už jsem to zapomněla. A bohužel s tím nejde nic dělat, protože ta výplň tam byla dána na náš požadavek na základě dobrých referencí.

 
Veselka10
126 příspěvků 20.11.16 20:24

@Jordaan @vlm Nejsem chytrolín, jen děláme servis spotřebičů, Siemens „pouze pozáruční“, uvozovky jsou záměrné, protože většinou není s ohledem na rentabilitu opravy, co opravovat. O záruky nestojíme, nevyplatí se nám.
Siemens prodává pod svou značkou spoustu spotřebičů, včetně těch domácích, které objednává, jako spousta jiných značek u několika málo výrobců a jde o to u koho si konkrétní řadu spotřebičů nechá vyrobit a za jakých podmínek. Což v případě většiny domácích/bílých spotřebičů nepatří v poměru cena vs. kvalita zrovna k uspokojivým.

Není jediný, kdo má stejnou politiku, vztahuje se to i na jiné značky samozřejmě…
vždy je předražený, zejména u levnějších výrobků jsou použity méně kvalitní materiály = vyšší náchylnost k poškození.
A zrovna u indukční varné desky bych volila značku obezřetně.

Vždy u koupě spotřebiče je vhodné myslet na to, že se může někdy porouchat. Jsou značky, které jsou svými neduhy profláklé a jsou takové, které tyto problémy obvykle nemají. Nicméně vždy platí, že každá i velmi dobrá značka má někdy svou špatnou sérii. Výroby se stěhují podle toho kde je to výhodnější a tak se ani nedá zcela nekompromisně říct, že jedna značka je top ve všech kategoriích spotřebičů.

Jsou však značky, které si hlídají mnohem pečlivěji kvalitu svých výrobků. Samozřejmě je zde také finanční stránka věci, která se na značce taktéž odráží. Většina spotřebičů má svého identického dvojníka u dalších značek, jen ceny jsou odlišné.

Dále se také mnohdy mění/obvykle klesá kvalita výroby s léty. To, co bylo dříve synonymem kvality a výdrže, je nyní spíš velké riziko poruch. Týká se např. domácích spotřebičů Bosch (stále mluvím o bílé elektronice typu pračky, myčky, trouby, varné desky atp.), Siemens v tomto oboru nikdy nepatřil ke špičce, i když měl přeci jen svá dobrá léta. Týká se to také např. značky Fagor. Ta ještě nedávno byla vlajkovou lodí mezi spotřebiči střední třídy. Dobrá cena, dobrá kvalita a navíc pro zákazníka velmi dobrý záruční i pozáruční servis. Bohužel už to plošně neplatí, kvalita servisu trvá, ale kvalita některých výrobků už je bohužel jinde.

Pokud někde mají ještě skladové starší skladové zásoby, koupila bych si právě Fagor, desku z nové série už ne.
Jinak podobně dobrý poměr kvalita vs. cena a ještě slušné záruční podmínky, stejně jako přijatelné ceny ND pro pozáruční servis má Mora-Gorenje a Whirpool. Samozřejmě už i zde platí vynechat ty nejlevnější.
V o něco vyšší cenové hladině je stále dobrou volbou Brandt a ve vyšší pak De Dietrich. Své občasné mouchy také někdy mají, ale není jich mnoho a stále si zatím drží vstřícný přístup k záručním opravám zákazníků.

Neznamená to, že nemůže člověk narazit u jiných značek na spotřebič, který bude spolehlivě a bezproblémově fungovat. Znamená to rizikovost takové koupě, protože u každého spotřebiče je zkrátka nutné počítat s tím, že se porouchat může. A v tomto kontextu stojí za úvahu jednak to, že porouchaný spotřebič moc k užitku není… spotřebiče u kterých je vyšší riziko poruchovosti mají smysl jen tehdy, je-li zajištěna okamžitá výměna nebo náhrada po dobu opravy spotřebiče, prodloužená záruka na celý spotřebič a také podle úrovně uznatelnosti reklamací.

Úrovní uznatelnosti reklamací nemám na mysli, počet reklamací jako takových, to není žádný ukazatel, protože valná část firem/značek filtruje jen uznané záruční opravy. Jde právě o to, jak prozákaznický záruční servis je a u pozáručního servisu je zase zejména důležité hledisko ceny náhradních dílů.

 
Veselka10
126 příspěvků 20.11.16 20:30
@Josefínaa píše:
@Veselka10
To s nekvalitním sklem u indukcí jste slyšela nebo máte osobní zkušenosti? Já to slyším poprvé.

Neslyšela, píši z osobní zkušenosti v servisu domácích spotřebičů. Ono se to nahlas moc neříká, ale bohužel spousta zákazníků se divilo, když jim sklo prasklo.
Naštěstí pro zákazníky, takové sklo se dá poznat pohledem a tak u záručních oprav s tím, alespoň u nás, nebývá problém. Ovšem zákazník opět většinou dostane od výrobce totéž sklo. Pokud jde o pozáruční opravu, je-li na daný typ kvalitnější alternativa, může si jí zákazník zakoupit, ale to obvykle stojí podstatnou část, někdy i více než stál samotný výrobek.

Příspěvek upraven 20.11.16 v 20:33

 
Jordaan
7388 příspěvků 20.11.16 20:31

@Veselka10

No tak nam sem uz hodte link na Vasi firmu, at to mane za sebou.

 
Veselka10
126 příspěvků 20.11.16 20:34

@Jordaan Tak to musím zklamat, link nehodím, protože nedělám reklamu, naštěstí máme práce víc než dost. Pouze jsem se snažila z praxe poradit, za což dostávám docela často vynadáno, neboť dobrá rada = možná nebude zákazník, ale jsem prostě taková. Pokud je to nevhod, omlouvám se.

 
Josefínaa
377 příspěvků 20.11.16 20:37

@Jordaan
No tak, nechte toho, mě to dost zajímá. Kvůli mě a mé domácnosti i mé práci.

 
Josefínaa
377 příspěvků 20.11.16 20:38

@Veselka10
A jak si stojí třeba Electrolux s Aeg nebo Miele?

 
Jordaan
7388 příspěvků 20.11.16 20:40

@Josefínaa

Mne to pripomina slovni prujem, ale kdyz Vas to bavi. Vsadim se, ze se za chvili nekdo zepta, jaka genialni firma ze to je a @Veselka10 rada odpovi.

 
Josefínaa
377 příspěvků 20.11.16 20:47

@Jordaan
Mě firma pro kterou pracuje @Veselka10 vůbec nezajímá. Některé informace, které zmiňuje znám, některé jsou pro mě nové a zajímavé.

 
Veselka10
126 příspěvků 20.11.16 20:48

@Josefínaa Ačkoliv Elektrolux a Aeg je na rozdíl od Miele v podstatě totéž, jsou na tom poměrně podobně, v celkovém poměru spíš průměr.

U EaA častěji odcházejí elektroniky, což patří právě mezi ty nejdražší části spotřebiče (v záruční době to zákazníka pochopitelně nemusí zajímat, ovšem standardní záruka se ne vždy stihne, častěji je to krátce po záruce) a většinou se špatně opravují, což také zákazníka nemusí zcela zajímat samozřejmě, avšak právě u pozáručních oprav je někdy pro opraváře výhodnější spotřebič odepsat, záleží na kvalitě a ochotě servisu.

U Miele citelně klesla kvalita výroby, je to takové hop nebo trop. To podstatné je za vše se platí značka, tedy i za náhradní díly.

Pokud jsou vám tyto značky sympatické, klidně si jednu z nich pořiďte, ale jak už jsem psala, uvažujte o prodloužené záruce, ať máte větší klid.

Stránka:  « Předchozí 1 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Kolekce Kanye Westa: Místo přehlídky paparazzi

Kanye West předvedl svou novou kolekci na paparazzi snímcích... Celý článek


Reklama

Poslední článek:
Módní divadlo v Miláně očima fashion blogerky

Autor: Admin Módnípeklo.cz

Domov módy ožívá dvakrát do roka - v únoru a v srpnu, kdy se koná... Celý článek


Reklama