@ertz já s ní osobně
nemluvila, krom velmi krátkého telefonátu, kdy jsem ji odkázala na
nadřízeného z důvodu toho, aby měl nadřízený přesně přehled (jeho
příkaz), co s ní za komunikaci proběhlo, tak pokud telefonuje, chce s ní
mluvit jen on, prý do telefonu i osobně to takhle příšerné není
paní není z Prahy, ale z Moravy, tak naštěstí přijela jen jednou,
neohlášená (už za nouzového stavu!) a zrovna jsem měla HO, protože se
střídám v kanceláři s kolegyní, tak jsem ji naživo ani neviděla, je
ročník 1960, tak se to nedá svést ani na stařeckou demenci
Stížnost na cokoliv
@giuliettka Ach
tá slovenčina! Chvíli jsem přemýšlela, proč vás zaujaly zubařovy
stoličky.
@if5 Byla jsem na tom stejně. U zubaře stoličky = zuby. Ale proč ji zaujaly ty zubařovy a jak se s nimi dalo fotit selfie… uh… úvaha to byla zajímavá.
@if5 @Vinca_minor No ale
predstava, ako zubárovi vravím, možem si odfotiť vaše stoličky ma
pobavila.
Včera jsem potkala paní, která měl šedivé odrosty tak bratru 8 cm. Na
její hlavě to zvláště vyniklo, protože zbytek vlasů byl až zářivě
medový a ty vlasy byly docela dlouhé. I díky tomu jsem si uvědomila, jak
dlouho už to tady trvá, patrně se paní nepodařilo procpat se ke
kadeřníkovi v době, kdy to ještě šlo a tak byla asi jako já naposledy
někdy v září.
V kontrastu s tím mají naše politické elity hlavičky jak ze žurnálu,
vede to paní ministryně financí, velice opečovávaná dáma, která se
o své snímky neváhá podělit s plebsem, který ty samé možnosti jaksi
nemá, pokud chce tedy dodržovat pravidla (hihi)
U toho mě pak napadlo, kolik hlasů by mohla nahnat ministryně nebo jakákoli
politička, kdyby se cíleně nechala zpustnout a vyrážela by denně do
kanceláří a sněmoven s odrosty, nenamalovaná, v teplákách dejme tomu.
Já bych to ocenila, jako vzkaz: Vím, jak vám je. Tohle je vyloženě
promarněná příležitost, možná bychom si jako stát nemuseli tolik
půjčovat, stačilo by prostě jen projevit účast.
A tak se do Německa nedostal ani náš ministr zahraničí, jedno, že měl
připravený jistě hezký oblek a čerstvý sestřih, nikoho to zřejmě
nezajímalo, nikdo to neuvidí.
Včerejší papalášské samozřejmé vysírání na tribuně Slavie mě nepřekvapilo, docela by mě ale zajímalo, kolik asi výjimek už ministerstvo udělilo, komu a proč. Protože jestli mě něco opravdu nebetyčně sere, je ta okolnost, že čutálisti dostali výjimku, zatímco děti musejí dřepět doma, kynout a lenivět, jejich rodiče se z ponorky můžou zbláznit, ale fotbal je nade všechno, na ten si sahat nedáme.
A co vy, už máte nakoupené zásoby respirátorů?
U toho mě pak napadlo, kolik hlasů by mohla nahnat ministryně nebo jakákoli politička, kdyby se cíleně nechala zpustnout a vyrážela by denně do kanceláří a sněmoven s odrosty, nenamalovaná, v teplákách dejme tomu. Já bych to ocenila, jako vzkaz: Vím, jak vám je. Tohle je vyloženě promarněná příležitost, možná bychom si jako stát nemuseli tolik půjčovat, stačilo by prostě jen projevit účast.
Myslím, že nie. Pri prvom zavretí kadernictiev som sa prefarbila sama doma. Vyzerala som príšerne. Pri otvorení kadernictiev som tam bola medzi prvými, aby mi to opravil. Teraz som sa po vzoru kráľovnej Letizie, princeznej Kate a ďalších celebrit, rozhodla, že sa na to vykašlem a počkám až tie kaderníctva otvoria. Vyzerám jak skunk, ale som v robote jediná. Všetky si pozývajú kaderníčku domov, alebo oni idú k nej na byt a ja som za exota." No čo si nedojdeš, si blbá, ako kráľovná aj tak nevyzeráš a nemáš jej príjem. "
Až se několik kadeřnic nakazí a nedopadne to dobře (nechci říct přímo fatálně), tak to přestane. Já jsem byla naposledy u kadeřnice v září. Barvu ještě zvládnu, střih ne. Klid v duši a zdraví je mi přednější než marnivost.
Včera v tv zprávách měla madam Schill. opět dokonalý účes - barva, střih i vyfoukání. Bohužel nejsem tak šikovná jako ona, tak to mám jako Giu a kašlu na to, co si kdo myslí.
Ja odrosty nemám, protože mi kadeřnice po předchozí domluvě připraví barvu, kterou mě normálně barví a já si to večer dám na vlasy. Odrosty jsem zkoušela na jaře a děkuji, stačilo. Bavila jsem vlasy i mamce a sestře, prostě ne každý, kdo nemá odrosty, chodí tajně ke kadeřnici.
@Adeena píše:
Bavila jsem vlasy i mamce a sestře, prostě ne každý, kdo nemá odrosty, chodí tajně ke kadeřnici.
Počkajte, to som predsa nikde nenapísala! Len že moje kolegyne chodia a
netaja sa tým, a že by teda u náš väčšina neocenila neupravenú
političku. Už aj tým, že my sme zvyknuté urob si sám.
@giuliettka Máte pravdu, nepsala jste to. Vztáhla jsem to zřejmě z té věty, že si všechny kolegyně zvou kadeřnici domů, zatím co vy máte odrosty. Omlouvám se.
@Paris1789 Protože ve fotbale jsou prachy. Člověku je z toho všeho normálně fyzicky zle. Já si říkám, že tohle už musí dělat schválně, protože to jinak není možné.
@Oveeec Jo, já si taky říkám, jestli je možné, že jsou tak blbí nebo arogantní a nebo je v tom něco chytrého a bohulibého, na co já jsem ještě nedošla.
@giuliettka
Právě něco takového jsem myslela Ta bohulibost už se tam asi nedá najít - nebo
že by jo?
Já už na naši vládu z vysoka kašlu. Asi na tom s koronou nejsme tak špatně jak tvrdí, když za rok nebyly schopní vymyslet žádné řešení, narozdíl od ostatních států, takže vidíme jak jim záleží na lidech a jak to tady je vážné. Doma mám jednu roušku, zbytek dojde z Aliexpressu a budu je prát, nechci ani zatěžovat planetu dalším zbytečným odpadem ani utrácet peníze za zbytečnosti, abychom se za půl roku dozvěděli, že respirátory nejsou účinné a máme si koupit skafandry.
Opravdu si myslím, že ta politička, která by na sobě měla známky zanedbání vlivem lockdownu, by hodně u voličů stoupla. U mě rozhodně. Dost se divím, že to ještě nikoho nenapadlo.
@krajta Aliexpress je z Číny, to ty roušky poplují a pojedou „ekologicky“ přes většinu zeměkoule. Jediné fungující řešení je karanténa, už od dob moru ( a tehdy to bylo 40 dní!)
@ertz píše:
@krajta Aliexpress je z Číny, to ty roušky poplují a pojedou „ekologicky“ přes většinu zeměkoule. Jediné fungující řešení je karanténa, už od dob moru ( a tehdy to bylo 40 dní!)
A odkud myslíš že jsou ostatní respirátory a roušky? Jenom proto že koupíš respirátor v lékárně desetkrát dráž a je na něm napsáno vyrobeno v ČR nebo EU, fakt je vyrobili v ČR?
@Paris1789 No, když vidím některé z těch žen, je celkem jedno, jestli mají odrosty nebo ne. Možná by i tepláková souprava vypadala lip, než ty halenky s potiskem levharta, hedvábné šátečky a značkové kabelky. Jen to umocní, jak z toho čouhá sláma.
@krajta Rozhodně je
kterákoliv země EU blíž než Čína I většina asijských zemí je blíž než
Čína. Hlavně teda, když jde o to zatěžování planety. Já proti
čínským pracovníkům nic nemám, ale ta ekologie…
Dnes jsem v 10 měla důležité online jednání s klientem z Francie.
A od 8 hodin začali nanašet k sousedovi nový nábytek. Hrozný rachot na
společné chodbičce. Říkám si OK snad to brzo skončí. No a chvilku po
10 začali delnici na te společně chodbě brousit kus skříně. Tak jsem na
ně vyběhla jestli jim to přijde normální at si to jdou dělat do bytu a ne
před moje dveře. Ze nic neslyším. Vrátila jsem se a bylo mi tak trapně ze
vlastně ani nevím jak to jednání dopadlo. :smile:
Pak jsem šla sousedům potom říct že chápu že renovuji ale že snad mohou
dopředu říct že budou něco montovat rezat vrtat asi 5 hodin v kuse. Ze to
považuji za slušnost. Nebo se pletu?
No tak nic jako bonus doprostřed chodby dali pytel s odpadkama. To jsme
řešili hned jak se nastěhovali ze nechávat pytle s plynkama přes noc na te
chodbě je hnus. Tak rok to vydrželi a teď to mám asi za trest.:smile:
Nechce někdo koupit byt…bezva sousedi included..
@Sisi82
chodba patří do společných prostor a není to dílna, pokud by si tam
teoreticky někdo chtěl něco dělat, museli byste mu to vy všichni ostatní
vlastníci dovolit. Ani to by ale nestačilo, protože chodba není kolaudovaná
jako dílna, navíc to odporuje protipožárním předpisům. Podívejte se do
stanov, jestli tam nemáte např. smluvní pokuty pro členy, my je tam
máme.
Taky se podívejte do domovního řádu, spousta lidí si myslí, že je to jen
takový cár papíru, tak není, už je judikatura, kde je ustanovení
domovního řádu závazné. Můžete taky tlačit společenství ke změně
domovního řádu a tyhle věci, co vám vadí, v tom explicitně zmínit.