Ahoj, hledám inspiraci pro svou svatbu. Kde se Vám nejvíc líbila svatební hostina, ať už vaše nebo na některé kde jste byli hosty. A co šaty, šperky, boty? Chtěla bych být krásná nevěsta a současně se odlišovat od těch klasických nevěst. Prostě mít krásnou a originální svatbu. Poradíte?
Svatba a vše kolem
Na internetu je spousta odkazů, dokonce můžete najít i video pana Špačka, jak má vypadat malá či velká svatba z pohledu etikety. a většinou má každá nevěsta svou představu.
Já být váma bych to hlavně moc nehrotila, protože to skončí: ještě tohle, ještě tohle, tohle je nezbytné, tamto musí být…a jste zcela zbytečně na neskutečné útratě…Osobně mi připadá zcela zcestné utrácet moc peněz za svatbu. Takže já doporučuju seznam a škrtat a škrtat. Jinak co se týká šatů- moje sestra přišla na to, že ji levněji vyjde nechat si šaty ušít, než si pujčovat. Po svatbě si šaty schovala a budou přešity na normální nošení.
@bestia píše:
„odporucam“ tzv. dennik nevesty. uvodzovky naschval. keby vam nahodou nejaka must have kravina vypadla, toto veldielo pripomenie
proč reagujete tak sarkasticky… Slečna chtěla jen poradit. Nepřispívejte, když máte problém s dotazem.
@Verys-ek
Na rady je poradna. Toto je diskuse a základem diskuse je většinou
rozdílný názor.
Zkuste tento web http://www.oncewed.com/ jsou tam alba z uskutečněných svateb, inspirace, DIY nápady, bazar použitých šatů…
@bestia Bohužel se
u nevěst snaží vydělat na všem…kdyby o tom věděl ženich, kolik to
stojí, hned by jí to zatrhl Podobný za 150kč dělá jedna pražská
agentura na svatby, prodávali je na Svatebních dnech.
Svatba je velký byznys a to se jich 40% stejně rozvede..
Z dotazu slečny se trochu ošívám, nějak „strádá povšechností“, tak jak byl ohodnocen můj historicky první elaborát na VŠ.
Nicméně, dámy! Nezáviďme!
@sarinka.v to je kvůli ekonomice, z rozvodů bývá taky dobrý byznys. Navíc pokud jsou dostatečně výživné, je to pro terapeuta zlatý důl na celý život
Pěknou svatbu jsem zažil v lapidáriu na Kuksu. Novomanželé poté odjeli
kočárem posledního sedláka v kraji.
A pokud jste z okolí Brna, mohu coby svatební fotografku vřele doporučit
Ateliér Doreen (kontakt např. via Facebook).
Pokiaľ sa chcete rozprávať o svadobnej móde tak ste správne. Pokiaľ
o svadbe ako takej, tak to chce iné fórum
Ahoj, je mi jasné, že teď budu na tomto fóru off topic, ale nemáte
někdo tip na svatební kapelu, která nehraje mašinku, kabáty a elány a
přesto si na ní s chutí zatancují i babičky? (pozn.: dechovku taky né)
Přijde mi to jako mission impossible a na beremese těžko najdu
pochopení…
@Merethe Letos jsme byli na plese, kde hrála tato kapela a i když stránky nevypadají, fakt byli skvělí. Hráli perfektně, cokoli si vzpomenete.
http://lovelydaybe.blogspot.be/
tenhle blog je překrásný, i když mám do svatby daleko, pravidelně tu
slintám je sice holandsky, ale určitě najdete
aspoň spoustu obrázků pro inspiraci
@Merethe: Zkuste mrknout sem, třeba Vás to zaujme. Hrajou opravdu moc pěkně.
Chtěla bych se zeptat jak je s oddávajícím, můžu mít svatbu Horní - dolní, ale chtít, aby nás tam oddal starosta z naší vesnice?? Když to bude na soukromém pozemku??
@TinkaH píše:
Chtěla bych se zeptat jak je s oddávajícím, můžu mít svatbu Horní - dolní, ale chtít, aby nás tam oddal starosta z naší vesnice?? Když to bude na soukromém pozemku??
To chce se domluvit na obci, jestli starosta bude ochoten na pozemek přijít.