The Food Trends

Fotoalbum tématu (9) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
lioncity
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 3.7.13 20:31

@Rosalyn, pssst. Uspesne abstinuju od haagen dasz lesni plody!

baltik
1706 příspěvků 3.7.13 20:31

Ja si zmrzlinu v posledni dobe delam sama doma :)
Kdyz kupuju domu, peclive studuju slozeni, aby tam nebyly rostlinne tuky a dalsi nahrazky
V Plzni jsem kdysi davno chodila do italske cukrarny (snad Venezia?) na zmrzlinove spagety, ty jsem milovala

Rosalyn
925 příspěvků 3.7.13 20:53

Výborná byla mangová zmrzlina od jedněch Italů v Německu. Domácí jsem ještě nezkoušela, ale chystám se na to. Od Carte d'Or mi chutnala příchuť „chocolate cherry“, Haagen Dasz jsem ještě neměla. Taky mám moc ráda ovocné dřeně.

Lim
323 příspěvků 3.7.13 22:43

Nejlepší zmrzlina v Praze, Angelato, roh Rytířské a Melantrichovi ulice. Doporučuju parmezánovou s vlašským ořechem, pistáciovou a bacio;)

Fuflík
251 příspěvků 4.7.13 11:38

Tenhle současný trend:.„hlavně si pochutnat, ať to je drahé jak chce, nebo se vyrábí jakkoli pracně, ale ať tam proboha není žádná odporná náhražka, nebo nějaké to fuj zabijácké ečko“, na mě začíná působit stejně vtipně, jako trend „ušetřit na jídle každý halíř a moc, nejlípe vůbec, se při přípravě nepředřít, hlavně ať toho žrasa z kečupu a taveňáku je co nejvíc“, nebo trendy před pár lety, kdy muselo být všechno light a tuk a cukr nepřítel lidstva, nebo později zas všechno s nápisem bio, který stejně jako fair trade, bývá často jen zneužíván. Moc bych nedala ani za to, že řada vyčuraných obchodníků začala už náhražky a éčka zatajovat a zboží, co je stejně plné náhražek jen předrážet a když na to náhodou při kontrole někdo někdy příjde, tak buď úplateček, nebo holt pokutička a jede se dál.

Zmrzlinu si dám tak třikrát za rok, protože to budou vždycky jen zbytečné kalorie a bez kravin typu parmezánová zmrzlina můj život ochuzen nebude. Nad tím, co jím, přemýšlím od dětství, stejně jako se snažím nacházet a utřídit si všemožné odborné informace, které se často dost rozchází. Od dvanácti jsem navzdory negativní reakci rodiny vegetarián, protože jíst hlavně maso velkých savců mi připadá neskonale sobecké a zbytečné.

Mylady2
12413 příspěvků 4.7.13 11:45
Ledvedka
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.7.13 11:52

@Fuflík Na Fair Trade a Bio taky nehraju. Ale kupovat náhražky místo potravin mi přijde hloupé. Minimálně proto, že ty náhražky a jídla obsahující milion éček jsou nakonec dražší než poctivé potraviny, nehledě na chuť a jejich vliv na zdraví. Jsem ráda že zavládla panika napříč republikou a začalo se mluvit o tom co za srágory lidi kupujou a jak draze za to platí. Co se týká gurmánských zážitků, ono samozřejmě můžete v klidu dožít bez parmazánový zmrzky, ale dožít taky můžete bez civilizačních vymožeností a výdobytků moderní doby a neuděláte to, tak proč cestou kolem cukrárny neochutnat i něco zvláštního :-)

Lim
323 příspěvků 4.7.13 15:53

@Fuflík Tak se tady zase rozpoutalo něco úplně mimo. Zvlášť když jí jíte 3× do roka. @Rosalyn se ptala, kam na zmrzlinu, já jsem doporučila svou oblíbenou zmrzlinárnu a vy z toho uděláte boj proti fair trade obchodu a bio. Bože, to co jste napsala ve svém příspěvku je tady všem jasné, jedná se o tip na dobrou zmrzlinu nic víc. Samozřejmě, že se každý bez ní obejde (jako bez spousty jiných věcí), ale proč ji neochutnat? A jak s dotazem na dobrou zmrzlinu souvisí Vaše vegetariánství?

Grossularia
3204 příspěvků 4.7.13 17:20

@Rosalyn Nejlepší 2AD v Tuchlovicích, už je dostupná i v několika kavárnách v Praze a sned ještě někde. V Praze pak Angelato.
Ještě bych chtěla zkusit Tři kopečky, ale zatím se mi nepoštěstilo, na Apetit pikniku měli už vyprodáno, když jsem tam byla.

A co mám zmrzlinovač, tak jedu zmrzku hlavně doma :)

Letefa
716 příspěvků 4.7.13 18:22

@Lim @Grossularia Za Angelato se taky přimlouvám, opravdová zmrzka.

666mahu
1490 příspěvků 4.7.13 22:38

Češi nejsou milovníky zmrzliny, lepší zmrzlinárny u nás krachují, protože nemají dost odbytu (Pařížská 20 - už ani nevím, jak se to jmenovalo, Ben & Jerrys na Můstku, další zrovna krachuje v Plzni Americké ul…).
Zmrzlináren, kde si vyrábí sami zmrzku je povícero. Samozřejmě zaleží, co do ní „nahází“ jako u všeho. Od Angelata jsem čekala mnohem víc, nevím, jestli všechno, ale mají suroviny od MEC3 jako mnoho dalších, takže jako s jinými potravinami - co člověk, to jiný názor.
Vlastní zmrzlinu má i Hájek a Frutisimo… Dobrou jsem jedla u Myšáka, v Brně v Olympii (myslím, že už neexistuje), v Budějkách v Mercury.
Myslím, že všechny Algida i Carte d or mají pouze rostlinné tuky.
Dobré sorbety má Fabri - jejich grepová je výborná.
Zná někdo sezónní zmrzlinárnu ve Stráži pod Ralskem, co vlastní nějaký Rakušák? - tam jsem ještě nebyla.

Karoleenah
2322 příspěvků 6.7.13 16:24

@Grossularia 2AD v Tuchlovicích! To je úplně neskutečná zmrzlina… Vím, že je k dostání kromě několika pražských kaváren ještě minimálně v Budějicích a Berouně, my se teda loni stavovali přímo v Tuchlovicích po cestě z výletu a odvezli si rovnou domů krabičku. Škoda, že to mám tak z ruky. :(
Od Angelata mi velmi chutnala hruškovicová, co měli loni na Prague Food Festivalu, škoda, že letos už tam stánek neměli, bylo to skvělé zpestření.

Btw, jaký máte zmrzlinovač? Já doma vyrábím jen sorbety a už tak je to promíchávání v hodinových intervalech na hlavu, tak si říkám, že by ten stroj nebyl úplně od věci…

yako
3225 příspěvků 6.7.13 16:34

@Fuflík to jste napsala s odpuštěním pěknou blbost. Tady nejde o to, jestli podléháte marketingu různých značek - eko, bio, regionální atd,,, ale o to, jetli si kupujete to co chcete koupit, nebo jestli se necháte podvézt. Od surovin se pak odvíjí všechno ostatní. Takže si srovnejte v hlavě vaše přehršle informací a začněte myslet sama za sebe.

edit: přidám ještě - jestli si ty suroviny upravíte jednoduše nebo složitě je už vaše věc.

Grossularia
3204 příspěvků 6.7.13 22:28

@Karoleenah 2AD si taky obvykle dávám v Tuchlovicích - „nenápadně“ plánuju tímto směrem rodinnné výlety :D Ale mají ji už i v Praze v pár kavárnách, a už i v jiných městech, mají myslím na webu seznam míst. Je fantastická.

Zmrzlinovač jsem dokoupila jako příslušenství k robotu BOSCH MUM, který už mám dlouho. V samostatných zmrzlinovačích se bohužel neorientuju. Je to fajn věc, zmrzlina trvá cca 10 - 15 minut. V podobných cenových realcích se pohybují ale myslím i ty ssamostatné zmrzlinovače s nádobou, která se dává přes noc předmrazit do mrazáku.
Kamarádka má i zmrzlinovač - stroj s vlastním chlazením. To je tedy samozřejmě lepší, ale taky o dost dražší a také je to hodně velké, mně by se to ani do kuchyně nevešlo.

666mahu
1490 příspěvků 6.7.13 23:59

@Grossularia, no jo, cim vetsi a drazsi zmrzlinak tim lepsi, jenze nejen ze se pak nevejde do kuchyne, ale desne leze do penez /u velkych profi je spotreba vody a elektriny ukrutna/. :-)

Mylady2
12413 příspěvků 2.8.13 14:16

Uvědomuji si že vyznavače kvality asi nepotěším :-D ale kdo je v champagne tolerantní…zkuste tenhle Moet na led :-) je to lahoda…

real.blond
6688 příspěvků 2.8.13 14:19

@Mylady2 je to nekde k sehnani? Komplet?

Mylady2
12413 příspěvků 2.8.13 14:21

@real.blond tak učitě…někde Jooo ;-)

real.blond
6688 příspěvků 2.8.13 14:23

@Mylady2 tak nahod odkaz! Shanela jsem podobne k Veuve Clicquot a vyprodano beznadejne..

Mylady2
12413 příspěvků 2.8.13 14:26

@real.blond já nevim…kupovala jsem zatím jen lahve :-)

Mylady2
12413 příspěvků 2.8.13 14:27

@real.blond VC dělá champagne na led taky?

real.blond
6688 příspěvků 2.8.13 14:37

@Mylady2 myslela jsem tohle

Mylady2
12413 příspěvků 2.8.13 14:38

@real.blond tak to určitě někde koupíš…podívej se na global wines!
To co jsem postovala já něco jiného…Moet ice je pouze na led…

real.blond
6688 příspěvků 2.8.13 15:05

@Mylady2 nikde v cr to nemaji, je to z roku 2009 od Porsche design

Mylady2
12413 příspěvků 2.8.13 15:09

@real.blond Ježkovi voči…tak to je old…tak pak na eBay použité :-)

Stránka:  « Předchozí 1 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Další »
Váš příspěvek

Dárek, který ocení? Tričko pod košili, které nepropotí

Pokud nevíte, čím obdarovat vašeho muže, napovíme – tričko pod... Celý článek

Články z Expres.cz

Rodí se další legenda: Mikolas jde ve stopách Gotta, z Eurovize má větší šance

Zpěvák Mikolas Josef (22) se postaral o neuvěřitelný úspěch. Ve světové...

Pražský fenomén beer bikes: Stížnosti se množí ze všech stran, policie je bezradná

Beer bike neboli pivní kolo jistě už alespoň jednou spatřil každý, kdo...

Poslední článek:
10 módních specialit českých mužů

Autor: Matouš

Máme několik ryze českých skvostů... čím perlí pánská móda a „vkus“? Celý článek