Dobrý den, po dlouhém avšak neúspěšném hledání jsem se rozhodla,
poprosit Vás o pomoc. Chtěla bych si na léto pořídit nové sandálky, ale
stále nemohu najít ty pravé. Vkládala jsem několik párů i do rubriky
„koupit či nekoupit“ a počet červených byl nevídaný ! Mé požadavky: kožené, podpatek nejlépe
5 cm (max tak 6,5)a ne špičaté, protože začínám mít vbočené palce!,
cena do 3000Kč. Mám problém, že vybírám zbytečně usedlé, asi pod
záminkou: „budou se hodit ke všemu“. Některé můj šatník už trochu
znáte z CJMDNS, měly by pásnout hlavně k šatům/sukni. A teď o mě:
30 let, 158cm, nohy mírně do O, což na fotkách maskuji. Přikládám své
foto pro připomenutí. Myslíte si, že při této výšce a nohama mírně do
O mohu mít pásek kolem kotníku?
Vhodné pěkné sandály
Pak tyto jsou pro mě top, hodily by se mi ke spoustě věcí, ale mají moc vysoký podpatek (9,5 cm), a taky jsou drahé. Zn. Heine. Kdybyste ale někde viděli nižší podobné, to by bylo!!!
@yanulla ty Clarks se
mi taky líbí, vybrala jsem si je v tmavě zlaté. Takže schvaluju
Mívají v Clarks e-shopu výprodeje?
Tak jsem si zase zabrouzdala v nějakých e-shopech a našla tam různé
skvosty, že mám teď akorát chuť si taky nějaké zakoupit Myslím, že máte úplně normální nohy,
klidně si vyberte s páskem kolem kotníku. Je fakt, že to „téčko“
v kombinaci s páskem může opticky nohy zkracovat, ale když se vám
líbí…Koukla jsem na Baťu, Šotek a Botyk a našla třeba toto:
@ještěřička,
děkuji za snahu. Takže upřesňuji požadavky: barevné (ne černé, ty už
mám), s úzkým nebo alespoň užším podpatkem (ne krychly/kvádr). Včera
jsem prohlédla celé domodi.cz..uf.
Ty Clarks chápu, že se líbí, ale pořád váhám nad tím páskem a navíc
ta barevnost, ono v souvislosti s tou fotkou se žlutým vrškem jako jo,
pochybuji ale o jejich bazální univerzílnosti…
@yanulla píše:
Takže upřesňuji požadavky: barevné (ne černé, ty už mám), s úzkým nebo alespoň užším podpatkem (ne krychly/kvádr). Včera jsem prohlédla celé domodi.cz..uf.
Ty Clarks chápu, že se líbí, ale pořád váhám nad tím páskem a navíc ta barevnost, ono v souvislosti s tou fotkou se žlutým vrškem jako jo, pochybuji ale o jejich bazální univerzílnosti…
jenže barevné nebudou nikdy universální, zkuste nadhodit jakou barvu byste ráda.
@Gräfin to je fakt, takže k mému šatníku/kabelkám nejlépe modrá, růžová, oranžová, smetanová, nebo jejich kombinace…možná i ta zlatá/zlatorůžová/bronzová…
Pokud chcete pásek okolo kotníku a máte nohy do O, tak dobré asi bude, když ten pásek bude v nějaké bledé nebo nenápadné barvě, jako u těch žlutých Clarks, ne? Ostře červený pásek vám tu nohu opravdu přeřízne a opticky zkrátí. Můžu se zeptat, proč nechcete širší podpatek? Mně ty Clarksy totiž opravdu přijdou dobré.
@MPSkrolew, protože už takové taky jedny mám a za druhé bych chtěla něco jemnějšího.
Ad k pásku přes kotník - mám relativně krátké nohy, taky ne zvlášť štíhlé, ale docela pěkně tvarované, nijak se za ně nestydím. Ze zkušenosti vím, že vysoko posazený pásek vypadá dobře, ostatní (čím blíže k nártu, tím spíš) už takovou službu nedělají. Sama mám mnoho bot s pásky různé výšky (oproti stélce), šířky, barvy… a čím blíže nártu, tím vyšší musí být klínek/podpatek/platforma, aby to vypadalo ok. Já jsem si teď koupila tyhle v červené http://www.topshop.com/…dals-2645410?… a už vždycky u páskových sandálů vyhlížím právě tento typ umístění pásku.
@yanulla Z těch
třech co jste uvedla bych byla pro první, půjdou skvěle k oblečení na
první fotce. K žluté halence by zas byly skvělé Clarks, ale jestli chcete
užší podpatek… Nelíbí se mi ty dvoje další, protože nevypadají na
denní nošení, ale spíš tak na latinu Na zkracování nohou bych se vybodla, máte
normální nohy.
@Gräfin, jú, ty nejsou zlý!! Děkuji, pokoukám tam. Dala bych ale přednost českému e-shopu…
@Denyna Zatím jsem na jejich evropském webu neviděla dramatické slevy (možná v létě), ale rok staré kolekce jsou často k dohledání na britské ebay. Cena většinou nižší o 15-40%. Jestli vám to pomůže.
- Sárí/čoli: znáte vhodnou švadlenu v ČR?
- Sešitý rozparek u kabátu aneb zimní varianta ponožek v sandálech
- Je vhodné koupit sušičku Yden CI IR D5
- Šaty na svatbu - vhodná barva
- Drevene sandale na formalnu prilezitost.
- Kde v Brně sehnat tyto sandále?
- Baculky samy sobě - tipy na vhodné kousky
- Vhodný svetřík/sáčko k šatům