Z diskuze vím, že mnoho z vás si barví vlasy hennou. Ráda bych znala vaše zkušenosti. Mám vlasy mírně vlnité, velmi suché a bez lesku. Protože jsem prošedivělá, vlasy si nechávám barvit. Ale chemické barvy mi je vysušují ještě víc. Proto si říkám, že bych zkusila hennu. Jaké máte zkušenosti se zlepšením kvality vlasů, jak často se barvíte a jak na odsrosty, nejsou po barvení vlasy strakaté? Zvládáte barvení samy doma? Neznám kadeřnici, která hennu používá, musela bych si je barvit sama v koupelně a z toho mám dost obavu.
Vlasy barvené hennou
Najdete v encyklopedii: Mahagonová

Jestli vám tedy nejde jen o barvu, ale i o tu regeneraci, tak bych určitě investovala do nějaké lepší henny, třeba francouzská Henné Color nebo já mám teď nějakou Henné Masria, ta je taky ok. Henna z DM není kvalitní. Barvím to cca za měsíc, dva, jak mám čas a náladu, odrosty u henny nějak zaniknou, jelikož se henna celou dobu tak nějak srovnává s vaší skutečnou barvou vlasů, nejsou nápadné a třeba já je vidím jen v učitém světle a jen, když se na ně soustředím. Ale já mám přírodní tmavohnědé vlasy, netuším, jak to s odrosty dopadá u světlovlaých a šedivých. Jak henna chytne, záleží na teplotě, při které se aplikuje, potřebuje hodně horko a zapařit. Takže se můžete na hodinku s hennou na hlavě ponořit do horké koupele. Jestliže chcete hodně regenerovat, vůbec nevadí, budete-li mít hennu na hlavě třeba přes celou noc, mamka se už celá léta barví tak, že večer si na zábal natáhne zimního kulicha a jde v tom spát, teprve ráno hennu smyje, vlasy jsou daleko silnější než např. při hodinovém barvení. Samozřejmě nesmíte mít citlivou pokožku, četla jsem u pár lidí, že je tenhle způsob pálí, ale osobně mě to nikdy nepotkalo.

nekdy jsem pouzivala ty henove přelivy, vydrži asi týden, nanasi se stejne
jako obycejna chemicka barva, ale nevadi to vlasam s henou, barvy uz jsou temer
bez omezeni a tak kdyz zatouzim po hnede, nebo treba i fialove, koupim si ten
preliv. Nenici tolik vlasy a já mám zas na cas s experimenty pokoj
Jo, ještě zlepšení vlasů - mám velmi jemné, často elektrizující, málo a rovné jak hřebíky. Dřív jsem se asi pět let barvila chemií a vlasy vypadaly jak od konců vyžrané žíravinou, žádný účes s nimi už nebyl možný, jen snad ten ježek. Co používám hennu, tak jsou hustší, silnější, příjemné, mám se zas v čem ‚hrabat‘ a rozstřepený koneček jsem už dlouho nezaznamenala.
U šedivých vlasů dělá henna nádherný přírodní melír, spíš jako
tón v tónu. Ale odrosty jsou vidět víc.
Já si také hennu nechávám vždycky na noc, omotám si hlavu potravinovou
fólií a spím na ručníku.
Já si vlasy nebarvím, mám je na to moc dlouhé (rostoucí technické
obtíže+cena), ale máma jednu dobu chodila vpodstatě na hennou barvenýho
ježka, barvila doma v koupelně a nikdy jí to nechytlo nijak strakatě.
Určitě záleží na typu vlasů, ale mám pocit, že se jí barva vymývala
rychleji, než aby měla odrosty (je pravda, že její - a i moje - přirozená
barva nemá k té hennové zrzi zas tak daleko, aby vznikaly nějaké
nepříjemné kontrasty). Mě osobně dvě balení henny neudělají s vlasama
vizuálně nic (možná trošku dodají načervenalý lesk, ale ne tolik, aby si
někdo všimnul), a víc než dvě najednou jsem ještě nezkoušela:)
Rozhodně je dobrý nápad zeptat se kadeřnice, jak to může reagovat
s barvou - a vlastní barvení doma pak není velký problém (obzvlášť
pokud vám napoprvé někdo pomůže, ale dá se i bez toho), jen je potřeba
si důkladně přečíst návod + všecko si to rozmyslet, aby si člověk
neobarvil kůži na čele a oblíbenej ručník a tak.
Jen technická: „černá henna“ není henna, ale indigo (nebo indigo
s hennou, pokud má mít červené odlesky)
Jo a moje spolužačka si jednou obarvila vlasy nejdřív hennou a pak chemicky, nebo naopak, teď nevím. A měla je doopravdy zelené, dlouhé a zelené, jako vodnice. naštěstí to byla rocková děva, tak to vzala jako součást image:-)
Nemyslím si, že by henna z DM byla nekvalitní. Já měla tu bezbarvou a vlasy jsem měla pěkné. Co se týče barvení, tak nevím, jak barví henna z DM. Nejlepší je vyzkoušet různé značky.
Na henně z DM jsme u nás začínaly, ten rozdíl v porovnání s ‚vyššími‘ tam cítím, alespoň u sebe, ta henna je tak nějak trvalejší, pocit silných, lesklých vlasů nevyprchává tak rychle.

Používám tuhou hennu z Lushe (to zacházení je trochu složitější
než u těch klasických práškových z drogerie, ale zase je daleko
kvalitnější). Mají tam čtyři barvy a v obchodě určitě poradí, kterou
si vybrat. Já mám hnědé vlasy s několika šedinami, kudrnaté a šíleně
suché a poničené a po henně je to skoro jako zázrak, ale vlasy jsou o dost
lepší a nebyla jsem sama, kdo si toho všimnul. Nechci mít červenou hlavu,
tak to barvím hnědou a spíš to barvu jen natónuje a oživí, teď to
nechávám trochu dýl, takže ta barva je výrazně tmavší (bála jsem se,
že na šediny to chytně oranžově, ale to se naštěstí nestalo). Barvení
doma je trochu boj (zvlášť s tou Lushovou hennou ), ale ve výsledku jsem daleko spokojenější
než s chemickými barvami.
Používala jsem kdysi kvalitní Hennu nějak „Hennecolor“ a taky mi to smrdělo, sice vlasy byly pevné a děsně vyživené, ale pořád jsem to cítila. Musela barvit švagrová, binec v koupelně, nuda. Problém ale byl, že na úplně šedivé vlasy chytala henna jinak než na nešedivé, takže jsem měla na skráních záživá místa- bylo to neúnosné.. Jsem teď chemická skoroplatinově šedivá a hlavně mám hlavu všude stejně barevnou. Ale takhle se barvím od 40 let. Jinak jsem si vystačila s vlastními vlasy. Epizodu s hennou nepočítám. Stejně mi teplé barvy neseděly - zblbla mě vizážistka, která se totálně sekla. Jsem světlý studený typ.
Máte někdo zkušenosti se zlatou blond hennou? Jsem přírodní blondýnka (spíš špinavě blond) a ráda bych vyzkoušela hennu na posílení a regeneraci vlasů, ale zároveň nechci měnit barvu vlasů na hnědou, zrzavou nebo černou…
Zlatá blond henna je jaké značky? Sama se barvím ořechově plavou z DMka, která je v podstatě totožná s mou přirozenou barvou vlasů, jenom je sytější, takže taky dobře =) Jinak jenom na regeneraci se snad prodává i henna bez barvící schopnosti, pokud se nemýlím. (Nebo nějaké hennové výtažky.)
já jsem použila zlatou blond hennu od značky five fives (ten indický obchod, co už tu někdo někdy doporučoval) a ta je supr… Já jsem ji použila na takovou tu typicky šedohnědou barvu se sem tam šedým vlasem s tím, že mi nesedí na vlasech červený lesk, ale spíš zlatý, a výsledkem je moje přirozená barva se zlatými (původně šedivými nebo hodně málo pigmentovanými) vlásky a se zlatavým leskem. Líbí se mi moc
zelitschko: Přesně takového výsledku bych chtěla taky dosáhnout -
svojí přirozené barvy se zlatavým leskem, tak snad by to tak mohlo
zafungovat, i když nemám šedohnědou, ale spíš takovou šedoblond,
zvlášť teď v zimě.
Emily.V: Já jsem ji našla třeba od Henne color, ale to byl zatim jen takový
zběžný průzkum na googlu
O té bezbarvé vím, ale kromě té regenerace, kterou moje vlasy teď opravdu
potřebují, mě láká i to zvýraznění barvy a zlatavé odlesky
http://dlouhevlasy.cz/…o-henne.html
jinak já mám čerstvě nabarvené vlasy, klasickou dm henou, na mikado mi
stacila jedna krabicka a nemuzu se na ne vynnadívat, jak se krásne
lesknou!
Holky, prosím vás o radu. Barvím si vlasy hennou, dříve jsem je barvila
na chem. barvou na černo a žehlila a dokonale jsem si je zničila. Po dlouhé
procedůře jsem se černé odbarvováním zbavila a nyní mám hnědé vlasy,
které si asi 2 měsíce barvím hennou. Protože se mi henna dost vymývala,
obarvila jsem je asi pětkrát za ty dva měsíce. Ale toužím po tmavě
hnědé a tmavě hnědá henna od Five fives mi zkrátka chytá dost zářivě,
mám takové světle hnědé až zrzavé vlasy. Poradíte někdo, jak dosáhnout
tmavě hnědé barvy? Přemýšlela jsem zase o chemii, ale po zelených vlasem
netoužím, docela jste mě vyděsily… Děkuju za rady
@bajak Ona henna bude mít vždycky odlesky do zrzava. Já si včera dala na hlavu černou hennu od Hennecolor, a jelikož mi nestačí jedno balení, ale jsem lakomá kupovat dvě, smíchám to půl na půl s čistou hennou, co mám z Indie. A mám z toho hezky tmavohnědé vlasy (ale jak říkám, na slunci odlesky do zrz samozřejmě budou vždycky). Pokud máte vlasy světlé a černé henny se bojíte, že by to bylo až moc tmavé, Hennecolor dělá i hnědou, nebo kaštanovou hennu.
Měděná hennecolor na „myší blond“, cca po roce barvení hennou. Poprvé jsem barvila přibližně 2 měsíce po barvení chem. barvou, úplně bez problémů, barva potřebuje trošku času na „usazení“ na vlasech, ale ten pocit, když jsou vlasy krásně lesklé, vyživené a rostou jako hloupé… =) Odrosty jsou poznatelné, ale vypadají mnohem přirozeněnji než u barvení chemií(v případě odrostů existuje i barvící maska, vydrží cca týden)