Šalom.
Je mi jasné, že za tohle schytám dost rudých ramínek, ale co si myslíte
o tom, že většinou v kamenných obchodech stojí věc velikosti 36 stejně
jako oblečení velikosti 46? Spotřeba materiálu je (to by blbej neřek’)
větší, tudíž by se mělo platit víc. Nemluvě o tom, že je to
demotivující.
Nemyslím si, že je to utlačování. Můj názor je takový, že je
to fér.
XXXL hadry
Demotivující jakože to nemotivuje prostorově výraznější ženy
hubnout? Aby méně utratily za oblečení? A přemýšlela jste o tom, že to
naopak může prohlubovat depresi z váhy a tloušťky? a kde je pro vás
hranice na které se bude cena zvyšovat? Tedy žena co si kupuje velikost
38 zaplatí 399 a žena co kupuje velikost 40 už 450? A nekupovaly by pak
ženy oblečení menší aby ušetřily? Tím pádem by bylo více madel lásky
přeříznutých vejpůl?
Navíc cena oblečení není tvořena pouze cenou materiálu ale také marží.
A toho materiálu zas o tolik víc spotřebovaného není.
A co maji delat ty vysoke, ktere potrebuji trochu vetsi veci, protoze jsou proste velke? dostanou nekde slevu, protoze nejsou tluste, ale jen vysoke?
A co prsaté, které jsou štíhlé jinde, jen mají větší prsa, třeba pak na základě dražšího oblečení dostanou slevu na operaci zmenšení prsou.
Myslím si, že cena materiálu použitého navíc je zcela zanedbatelná. Vlastně obecně je výrobní ceny většiny zboží oproti té prodejní velmi nízká. Jinak mi to připadá jako hloupost - viz pisatelky nade mnou
@Cuckyna Pak si musí koupit odpovídající střih. Neboli střih, který bude pro velká prsa a třeba úzký pas, toto by bylo zachováno od velikosti 36 až do třeba 52.
Jsou nějaké katalogy, kde mají a větší velikosti i větší cenu. Není to o moc, ale je to tam. Nebo byli? Už nevím. Vím, že sem to zahlédla. A jako nechtěla bych, aby se za větší velikost připlácelo. By pak bylo víc demotivující oblíkat se hezky.
@de.Croixmare Ha… Ha… Ha… řekněte mi, který z řetězců takové věci prodává. Jsou prostě velikosti kde je zachován poměr mezi obvodem prsou, pasu a boků. I takový asos který má speciálně věci pro malé ženy, nemá nic takového speciálního pro ženy s většímy prsy.
@Cuckyna To ale není argument proti upravování cen podle velikosti. Řešením by byla větší diverzita střihů.
Prodloužená délka kalhot: nohy mám docela dlouhé, nikdy jsem to ale
nepotřebovala, každopádně za to bych klidně připlatila. Jsou i tlustí,
co za to nemohou. Tak co.
@seznam.mih Někomu s velikostí 56 už oblečení nepomůže, aby vypadal hezky.
@de.Croixmare
Však taky nikdy jeden a ten danej kousek oblečení neprodávají od velikosti
34 až do tej 56. A jako když dostanu takovýho macka do ruky v práci -
většinou džíny, kalhoty, nebo tepláky. Někdy i velikost 58, to se mi to
pomalu ani nevleze na stůl, abych to mohla složit a do jedné nohavice bych se
i vešla .
@de.Croixmare
ja jsem o 10 cisel vetsi nez Vy a mam stejnou velikost, protoze ale nekoukam
jen do zrcadla, ale i kolem sebe, tak vidim, ze existuji i vysoke zeny
s velikosti 44, ktere presto nejsou tluste.
@seznam.mih To jen
takové ad absurdum…
A co byste řekli na to, kdyby se nevyráběly např. šortky a minisukně
od velikosti třeba 42? Fašismus?
@GreatSusan A proč by si neměly extra vysoké ženy připlatit? V něčem bych taky platila víc. Tohle není nějaké masírování mého ega.
Hej aspoň od 46 44 mívám já a nepřipadám si zas natolik
vyžraná, že bych nemohla nosit minisukni
Pokud je minisukně myšlena sukně nad kolena a
né sukně, která končí centimentr pod rozkrokem
a šortky záleží jaký jestli ty hot pants
tak ty bych si na sebe nevzala vůbec
Uprimne receno, myslim, ze Vase dotazy jsou dost hloupe a ze spis jen ze zabavy provokujete, nez ze byste to myslela vazne.
Já si dokonce myslím že ani nemáte názor, ale zkoušíte zdejší diskutéry. A proč by měly lidi platit za velikost oblečení? Já to nějak nechápu. Když to obrátíte a vezmete si muže - znamená to že muži-tintítka si zaplatí míň, kdežto muži například co posilují a mají široká ramena budou platit víc?
@uu no, ted uz aby to
pochopili (ze existuji vysoke zenske) i vyrobci kalhot, cehokoliv s rukavama,
sedadel do letadla a dalsich zivotne dulezitych veci
@GreatSusan Tak sem tam něco zlehčím. Ale mně šlo o ten materiál navíc a je jedno, jestli se použije na šířku, nebo na výšku. Vlastně je to takové oddechové téma, žíly mi to netrhá. Akorát tu řeším princip.
@de.Croixmare
no tak asi nejlip, kdyz napisete vyrobcum obleceni a navrhnete jim to.
Co treba tehotne? Co lidi s jednou nohou? Co lidi s jednou rukou? Co nudici se pubertaci?
@Cuckyna píše:
@de.Croixmare Ha… Ha… Ha… řekněte mi, který z řetězců takové věci prodává. Jsou prostě velikosti kde je zachován poměr mezi obvodem prsou, pasu a boků. I takový asos který má speciálně věci pro malé ženy, nemá nic takového speciálního pro ženy s většímy prsy.
To, že vy něco nevíte a nemá to Asos, neznamená, že to neexistuje. Konfekce zaměřená cíleně na ženy s velkými prsy je třeba značka Pepperberry, která rozlišuje tři základní velikosti curvy - really curvy - super curvy. V Čechách samozřejmě neprodávané. Vím to hlavně díky tomu, že rozdíl mezi pasem a prsy mám čtyři konfekční velikosti a třeba klasickou košili v Čechách neseženu, buď plandá, nebo ji nedopnu.
@GreatSusan píše:
@uu no, ted uz aby to pochopili (ze existuji vysoke zenske) i vyrobci kalhot, cehokoliv s rukavama, sedadel do letadla a dalsich zivotne dulezitych veci
A tak ono jich to dost pochopilo, jen nejsou v Čechách. Ale třeba v UK je běžné i v hadrárně typu Primark, že mají kalhoty tří délek.