petaTom

Ikonka uživatele petaTom
Score: 0 Registrován od: 29.04.12, naposledy on-line 25.5.13 23:48
Počet příspěvků v diskuzích: 29 Praha
Hodnocení uživatele: 119 93
 
petaTom
29 příspěvků 18.8.12 10:44

Já za mě doporučuji Clarks, měli by být kolem těch 2-3 tisíc a jsou velice pohodlné, mám ale zkušenosti pouze s menším podpatkem. Mají několik prodejen v Praze a i půlkové velikosti, takže není problém se podívat a vyzkoušet.
http://clarks.cz/…-smart-shoes

Diskuzní téma - Pohodlné boty na podpatku
petaTom
29 příspěvků 9.7.12 03:14

@hana.alexandra Asi jsem požila moc silné slovo, ale prosím nevytrhovat z kontextu. Reagovala jsem na ty jednoduché jednoduché Italské recepty, které mi připoměli různé saláty a těstoviny na milion receptů s použitím většinou pepře, soli a bazalky. Takové vaření mě nebaví a možná i proto příliš neinklinuju k Italské kuchyni. To „podle mě“ mělo znamenat čistě můj vztah k této kuchyni a ne všeobecně platnou poučku. :) Odkaz je skvělý hned ho pořádně prolezu.

@MP Barbucha Tak já se prosím nerozčiluji, já sem jenom nadhodila otázku jestli nevíte i o jiném blogu. Obecně celá existence blogů je založená na tom, že vystihuje konkrétní osobu a její postoj k tématu a čtenář si pak vybírá blogy, které jsou jim blízké. Navíc jestli to dobře chápu tak blog zakládá autor ne jen pro sebe ale i tak trochu pro ostatní, tudíž nevím proč by bylo něco špatného chtít blogy čitelné a přehledné. O tom co je to „dobře“ by se dalo asi diskutovat déle a z předchozí zkušenosti vím, že většina lidí kteří svůj názor prosazují jako „dobře“, většinou neustoupí. Měšťák bude pravděpodobně blinkat u černé polívky, Američan ze stolet vařeného vejce (nebo jak se ta asijská pochoutka jmenuje), Španěl ze sobí hlavy a já z chobotnic. To je potom těžko určovat, kde je dobře a špatně raději bych zůstala u mě chutná a nechutná.

Diskuzní téma - Blogy o vaření - nahoďte inspiraci
petaTom
29 příspěvků 9.7.12 02:29

Mě se teda vynadání za tuty také dotklo protože plzeňské nářečí je krásné. :) To že jste dysgrafik vás neomlouvá, když máte potřebu komandovat ostatní :)
Já tedy nevidím do vašich dlouhodobých vztahů a poctivě jsem přečetla celou diskuzi a opravdu mi to od Barbuchy vyznělo zbytečně útočné. Jinak já osobně zastávám názor, že obvzlášť v diskuzích a na chatu si může každý psát jak chce, pokud je tomu rozumět. Takže možná i proto ta má reakce. :D
K tématu: Občas mě trochu zaráželo, že když jsem se ho ptala co si mám vzít na sebe a chtěla jsem po něm jedno oblečení, které si myslí že mi opravdu sluší, nebyl schopný nic říct, jenom že mi sluší tak nějak všechno. Trošku ve mě hlodal červík, jestli se mu teda nelíbí vůbec nic a všechno jenom tak nějak jde. Teď už se hlavně přiklání k těm „praktickým“ věcem jako šaty apod. Takže se mu samozřejmě snažím vyjít vstříc, ale když si chci vzít nějakou novou kombinaci tak si ji prostě vezmu a řídím se spíš tím jak se v tom cítím a jak na to reaguje okolí, než že bych se řídila podle něj. Sama mu šatník nevybírám, ale spíš jenom naznačuju a chválím věci, které se mi na něm líbí. A jak tak tu diskuzi pročítám máme z tohoto hlediska docela všední vztah. :)

Diskuzní téma - Oblékání vs. partner - mluví vám do oblékání?
petaTom
29 příspěvků 8.7.12 13:01

@top topic Jo, s tím pečivem máš pravdu, právě že bych si mnohem raději upekla housky, nebo vánočku (pro mě zatím nedosažitelný vrchol kuchařského umění), než-li nějaký koláč, nebo muffiny. (Tím se moc nenajím :D) Ale dá se vůbec udělat v normální troubě? Jestli se tím na internetu někdo zabývá tak šup s odkazem. (cuketka to má spíš teoretický ten článek o chlebu)
Indicka kuchyně mě strašně chutná, takže opět kdyby se tím někdo na internetu zabýval v domácích podmínkách taky by to bylo super. Pár koření doma mám, takže se dá sehnat i normálně v obchodech, ne jen přes internet, jenom e za to trošku připlatí. Směsovky právě zásadně nepoužívám, ale dovezla jsem si asi 4 směsi z Řecka, kde neni žádná sůl a je tam jenom to co má být a ty jsou skvělé. (např. Kopr a česnek).

PS: Když už jsme na tom MP, tak mě napadla docela dobrá paralela: také se nepotřebuji oháknout, zrovna když vidím nějaký trend, nebo jenom když jdu do divadla. Chci se oblékat hezky každý den, musí to plnit i praktické požadavky a nesmí to stát majlant. Stejný přístup aplikuji i na vaření. Proto bych třeba uvítala články typu co musí obsahovat základ šatníku, nebo jak kombinovat. (převedeno na vaření)

Diskuzní téma - Blogy o vaření - nahoďte inspiraci
petaTom
29 příspěvků 8.7.12 01:53

@Ani Já netvrdím, že mě vaření nebaví, ba naopak, tak jsem to nemyslela. Myslím tím spíš takové nápady jak si jednou za týden udělat něco pořádného na zub, ne jen něco pro okrasu. Máš pravdu, že italská kuchyně je i úplně jednoduchá a dbá se hodně na „čistotu“ chutí surovin, to mě ale právě nebaví, to podle mě není vaření, ale strkání surovin do hrnce. :) Mě právě strašně baví mixovat chutě a koření.
A na Babicu teda nekoukám protože je mi strašně nesympatickej. A prostě když si udělám „burger“ z kaiserky s ledovým salátem a vepřovou kotletou a skvěle si to ochutím, je to měkoučké tak to vůbec nepovažuju za něco špatného, jako třeba Polreich. Když se podívám kolik je různejch receptů z ciabatou, kozím sýrem a surovinama co do typickýho „burgeru“ nepatří, tak kdo má právo tvrdit že kaiserka je něco míň než nějaká ciabatta (která mi mimochodem vůbec nechutná) :D
A to co ty říkáš v té druhé větě to je zajímavé, protože můj problém s těmito blogy je takový že jsou to spíš opravdu kuchařky, než inspirace a ukázka zajímavých technik. (Ale je pravda že jejich důkladnou analýzu jsem nedělala) V tomhle je třeba skvělá Nigella (a teď nevim příjmení), ale zas to neni lokální a těžko sehnatelný přeložený.
No tak jsem to chtěla trošku upřesnit, protože tak jak to pochopila Ani jsem to opravdu nemyslela, tak snad jsem se do toho ještě víc nezamotala. :)

Diskuzní téma - Blogy o vaření - nahoďte inspiraci
petaTom
29 příspěvků 8.7.12 00:26
Proč?
@MP Barbucha píše:
@seznam.mih
Patří do mluvené češtiny. V té psané tahá za oči. Jsi fajn holka, ale nad svým psaným projevem se zamysli. Jak jsi psala, že jsi líná to kontrolovat…no, všichni tu tak trochu prokrastinujeme, ne? Tak proč to nevyužít aspoň ke kultivování psaného projevu?
Nářečí je ještě to poslední, co by mi vadilo, to beru jako Tvůj lokální patriotismus. Ale ty hrubky v každém příspěvku Ti dobrou vizitku nedělají, věř mi.

Paní Barbucho jevíte se jako poměrně inteligentní žena a tak nechápu proč máte potřebu poučovat ostatní, když sama chyby děláte. Vynadáte někomu za to, že použije nářeční výraz ve psané formě. Přičemž slečna/paní ho použila v nepřímé řeči, pokud se nemýlím, a snažila se tím přiblížit celkový přístup té kamarádky. Na druhou stranu Vy hned v několika dalších příspěvcích začínáte větu: „no já…“ Já prosím pěkně také nepíšu vždy gramaticky korektní příspěvky, ale toto mě tedy rozčílilo. Začínat větu bez velkého písmena „frází“ NO, která se používá výhradně, ale opravdu výhradně v mluveném nepřipravovaném projevu a pak se s někým handrkovat o „tuty,“ to se na mě nezlobte, to mi připadá poněkud hloupé.
Nelíbí se mi, že musím přispívat mimo téma, ale vypadáte jako rozumná osoba, která by se nad tím mohla alespoň zamyslet.

Diskuzní téma - Oblékání vs. partner - mluví vám do oblékání?
petaTom
29 příspěvků 7.7.12 23:24
a co teprve časopisy

Neprecetla jsem celou diskuzi tak snad nebudu papouskovat, ale jestli se chcete opravdu zasmat na tema vztahy a spolecnost kupte si bravicko (nebo bravicko pro starsi cosmopolitan) a Maxim (bravicko pro pany), pocet hloupych clanku a nahorebez fotek je temer stejny. Snad jediny rozdil ktery pozoruju je ze v damskem casopise budete mit u clanku „chlapi jsou desny“ fotku sebevedome zeny, v maximovi jim neprijde blbe dat k nenavistnemu clanku o zenskem pokoleni nabizejici se lepou devu. :D No proste jestli vam je spatne z anti-feministickych kecu pro zeny, podivejte se nekdy na clanky pro muze a pokud budete brat autory vazne a texty jako prurez muzskou populaci, dojdete k zaveru ze muzi jsou nizsi zivocisny druh a velmi jednoduse orientovany organismus.
Zajimalo by me jak vnimaji muzi clanky pro zeny, jestli se tomu smeji a nebo klasicke vypnuto, nezajem.

Diskuzní téma - Úroveň článků na prozeny.cz
petaTom
29 příspěvků 7.7.12 22:55
Ach jo

Když jsem viděla úvod diskuze říkám si super, něco takového přesně potřebuji, ale všechny odkazy mě zatím dost zklamali. Jsem mladá holka, která nemá tolik času nazbyt, ani pro koho vařit, ale přesto něco jíst musí. :) To neexistují nějaké blogy pro lidi jako já? Co se chtějí inspirovat a nechtějí každý den jíst to samé, chodit po hospodách, nebo prolézat miliardu receptů na internetu? Připadá mi zbytečné orientovat se na cizí kuchyni (Italie, Amerika), když suroviny, které jsou k tomu potřeba jsou drahé, špatnědostupné a nekvalitní (většinou mražené). Na to vietnamské jídlo nemám odvahu, ale určitě někdy nějaký jednoduší recept zkusím (klidně poraďte :)).
Nejsympatictejsi je mi asi to koketovanisvyzivou, ale pak tam slečna prdne nějakou perlu jako tortilu s krevetama a to mi teda připadá hrozné. Tadyto hraní si na gurmána, tím že tam prdnu „zajímavou surovinu“ a na zbytek se vykašlu moc nemusím. Šárčina škola vaření má sice obsahově dobrý potenciál ale ta nepřehlednost a barevné kombinace stránek mě zabíjí (stejně tak gurmánka).
Takže kdybyste měl někdo tip na nějaký podobný blog určitě budu ráda :)
A Albertu se mi vůbec nechce věřit protože jsem tam viděla zatím jedno jídelnovitě vyhlížející dušené maso se žampiony, ale budu se mít na pozoru. :D
Abeautifulmess Tady jsou docela zajímavé jednoduché recepty a vychytávky, ale bohužel z Ameriky, takže sortiment věcí z prášku naprosto jiný, spousta věcí je neproveditelných.

Diskuzní téma - Blogy o vaření - nahoďte inspiraci
petaTom
29 příspěvků 30.4.12 01:33
mainstream nebo undergound?

Přiznejme si to, že už od prvopočátku pekla si všichni stěžují: „Kdyby si tak tuhle radu vzalo víc lidí k srdci a nemuseli jsme se koukat na otřesné sandály, džínomor atd.“ Teď má peklo opravdu hodně čtenářů a doufejme, že i velký vliv alespoň na tu část populace kterým není móda úplně ukradená. Proto se mi chování „původních zakladatelek diskuzí“ jeví jako čistý alibismus, protože už si nemohou mezi sebou postěžovat jak jsou ti ostatní lidé strašní. Musí bohužel začít akceptovat i jiné názory a rozvoj webu o jiné aplikace než pouhá diskuze pod články.
To, že má Ada vlastní názor a neleze všem do zadku (ani těm Už-sem-nikdy-ani-nepáchnu teroristům), není nic špatného, naopak si cením, že se aktivně zapojuje do diskuze/poradny. Přeci jenom nemůžete srovnávat vztah zákazník-prodejce s tím že na blog chodí lidé zásadně proto, že se jim libí názory/osobnost/perspektiva daného bloggera.
Peklo zatím je a doufejme i dlouho bude protipól k opravdu komerčním a nejnavštěvovanějším webům jako onaidnes, moda.cz, krasa.cz apod., které stojí za .....

Diskuzní téma - Prodané peklo
petaTom
29 příspěvků 29.4.12 11:32
mapa a informace

Taky jsem pro udělat nějaké přehledné zpracování, třeba s odkazy na diskuze pod jednotlivými sekáči. Vím, že spousta lidí nerada sdílí svoje nákupčí místa, protože se bojí, že by jim to ostatní všechno vybrali. Já osobně chodím po sekáčích tak jednou za půl roku, protože nemám žádný „po cestě“ a tak si plánuju hezky celodenní procházky přes půl města. :) A navíc bych uvítala, kdyby se věkový průměr návštěvníků sekáčů trošku snížil, vždycky se tam cítím trochu jako mimozemšťan i když staré oblečení a hrabárny miluju. :)

Diskuzní téma - Sekáče v Praze

Zobrazit všechny příspěvky uživatele petaTom »

Napsat uživateli petaTom zprávu   Přidat uživatele petaTom do přátel

Poslední článek:
10 módních specialit českých mužů

Autor: Matouš

Máme několik ryze českých skvostů... čím perlí pánská móda a „vkus“? Celý článek