V některých diskuzích se velmi často strhne OT na téma jídlo, prostě
občas se snad v každé diskuzi „žere“ . A protože ne všechny příspěvky jsou
vhodné zařadit do diskuzí Zdravá výživa nebo Hubnoucí vlákno apod.,
založila jsem pro tyto účely toto diskuzní vlákno.
Gurmánské vlákno
@verulenka No nedalo
mi to. V hubnoucím vlákně právě proběhla škvarková pomazánka a
tatarák, gurmánské orgie jsou tam snad na každé stránce, tak to si snad
toto téma zaslouží vlastní vlákno .
Mám baklažán, dajte niekto recept na niečo kalorické a dobré
s baklažánom. Nechce sa mi robiť osvedčený recept, lebo je pracný.
Imam bayildi vypadá dobře, dobré je také toto: lilky rozřízněte,
udělejte na nich nožem jakousi „mřížku“, ale opatrně, abyste nožem
nepoškodila slupku. Potřete utřeným česnekem se solí, zakápněte (občas
mi ujede ruka a spíš je zaleju) olivovým olejem a dejte péct.
Chvíli před tím, než jsou hotové (nevím bohužel jak dlouho a na kolik
stupňů péct, ale jsou takové hodně měkké, snadno nabratelné vidličkou)
na ně dávám plátky mozzarelly nebo nějakého jiného oblíbeného sýru.
skvělé je to ještě s pastou tahini + salát + polenta..
Delam lilky podobne jako @miramis, ale navrch davam
parmezan rozmichany s trochou strouhanky. K tomu delam dip z jogurtu
s cesnekem (jo, miluju cesnek! ) Pak taky delam lilky s hovezim, sice to neni
pracne, ale je to ponekud zdlouhave, protoze ty lilky se napred musi upect.
A priznavam, ze jsem prave doslova sezrala docela velkej talir pasta puttanesca.
Taky miluju česnek a zásadně s ním nešetřím, k lilku se perfektně
hodí. Na lilek mám jen ty zdravější recepty, ale protože nešetřím ani
tučným sýrem, který je často v receptech uváděn, tak mám pokaždé
o kalorie vystaráno . Jinak na lilek mám tématickou kuchařku od
Lenky Požárové, pár receptů jsem vyzkoušela a nejsou špatné.
A když už se @Setare
pustila i do přiznání, tak já se přidám. Sice jsem měla „lehkou a
vyváženou“ večeři, ale dokonala jsem se velkým pytlíkem
macadamiových oříšků (samozřejmě solených, přírodní mi tak nejedou).
Na těch fakt ujíždím, kamarádka mi jich koupila celé kilo k narozeninám
. No a teď přemýšlím, jestli si mám
otevřít to prosecco, co už týden chladím v ledničce. Ale nekoupila jsem
jahody (když už, tak už), takže ho otevřu asi až zítra.
@vendulael Mně šampaňské (tedy jakékoli šumivé víno, kterému se říká ze zvyku šampaňské) s jahodama nechutná.
@vendulael Ja mam
zase strasne rada solene mandle. Bohuzel taky mandle v horke cokolade. Utesuju
se tim, ze krome tech kalorii je tam i ta zdrava slozka a to se pocita
Příspěvek upraven 19.03.15 v 20:33
@Setare Na domácích hamburgrech z kvalitního masa nemusí být nic špatného. Zvlášť když si je dáte s kopcem zeleniny místo housek a kečupu.
@Kokoska1 Vzdyt jo, to byl for. Ale ja je mam rada v domaci housce a jak jsem se dozvedela ctenim jinych vlaken, to je velke no-no.
@Kokoska1 Tak to mně zas jo, hezky dvě rozkrojené jahůdky do skleničky, aby pustily trošku „aroma“ do toho prosecca. Ale ono i hodně záleži na kvalitě a druhu toho pití, mně třeba vůbec nechutná Bohemka, ale mám ráda velmi suché prosecco (nejraději mám z Valdobbiadene) a k němu se jahody vyloženě hodí. No a k pravému šampaňskému je mám taky ráda, ale co si budem povídat, s ohledem na cenu pravého šampaňského ho mám doma jen jednou za hooodně dlouhou dobu. A většinou je to stejně dárek od někoho, sama jsem si ho koupila jen jednou. Jinak chápu, že každý ty jahody do pití nemusí, třeba můj manžel to taky nerad.
@Giulietta Lilek je skvělý v mnoha úpravách, ale k mým nejmilejším patří tahle od Dáši Olivové kuchařky: baklažán a la Jean
@vendulael Mne se ty
jahody ve sklence sampanskeho libi hlavne vizualne…je to takove dekadentni
Jinak souhlas, nejvic zalezi na
kvalite piti.
@Setare Když oni to někteří lidé s tou zdravou výživou přehání a někdy úplně zapomenou, že jídlo má být i požitkem. Já třeba zdravá jídla často vařím a mám je i ráda, ale když mám chuť na nějakou prasárničku, tak si ji s klidným svědomím dám a prostě si pochutnám. Domácí burger s domácí houstičkou je snad v pohodě, ne, když to není zrovna každý den.
@Setare píše:
@vendulael Mne se ty jahody ve sklence sampanskeho libi hlavne vizualne…je to takove dekadentniJinak souhlas, nejvic zalezi na kvalite piti.
Přesně tak, oko jí (pije) taky
@Setare Dajte ten s tým hovädzím, rozhodla som sa, že zajtra budem kuchtiť odušu spasenú, čert ber rýchlu prípravu..-D
@Giulietta Jak děláte lilek vy? Já umím jen plněnou cuketu, do které přijde masová směs s lilkem. Předpis na to žádný není, je to takové podle momentální chuti, fantazie a stavu lednice. Zapéká se to se sýrem.