Ahojky pekelnice,
je mi 17 a už děsně dlouho přemýšlím o tom, že chci být modelkou.
Nemám nějaké naivní představy, akorát pořád nevím, jak vlastně
začít. Svět modelingu a to, jak se do něj dostat, mi přijde komplikovaný.
Nemám žádnou kamarádku, která by mi s tím poradila. Koukala jsem na
různé servery s profily modelek, ale nemám žádné fotky a stejně tak
nemám peníze na to, aby mě někdo hezky a profesionálně vyfotil. Dost by mi
pomohlo, kdyby se našla nějaká hodná duše a poradila mi, jak
s minimálním rozpočtem o sobě dát vědět a jaké kroky podniknout.
Našla jsem knihu http://www.jaknamodeling.cz , která
vypadá dobře, ale momentálně nemám kredit . Zkrátka budu ráda za každou konstruktivní
radu a postup krok za krokem.
S pozdravem
Lucka
Jak se stát modelkou?
A co takhle zkusit navštívit nějakou tu modelingovou agenturu a zjistit si další informace? Nebo prostě obětovat svoje úspory, pokud o to opravdu stojíš a nafotit ty profi fotky a ty pak zkusit rozesílat různým agenturám s tvými míry. Já se v tom teda moc nevyznám, ale to je asi tak, co bych udělala já.
Nebo se přihlas do soutěže Elite Model Look. http://www.super.cz/…modelkou.htm. To ne že bych chtěla poukázat na vychrtlost té slečny. Jen to dnes bylo na hlavní stránce Seznamu a teď koukám na tvůj dotaz, tak jsem si na to hned vzpomněla.
Je spousta fotografů, kteří nejsou profesionálové, ale fotí výborně a
často hledají zajímavé a neokoukané tváře, které nafotí zadarmo - ty
z toho budeš mít hezké fotky a oni taky. Dá se to hledat třeba tady: http://www.fotopatracka.cz/
Samozřejmě je třeba si vybírat a číst si reakce fotografovaných .
A nebo zkus nějakou agenturu - tam by ti měli narovinu říct, jestli se na
modeling hodíš nebo ne.
Ahoj, ty fotky jsou potřeba. Agentury je chtěj, většinou až na jejich
základě se může odvíjet něco dál. Ale sehnat šikovného člověka
případně klidně i profi fotografa není mimo rozpočet 17 leté holky, jen
to chce občas někam na brigádu nebo šetřit kapesné Každopádně nedoporučuju tak pasivně
poraženecký přístup, buď to chceš, a pak se budeš snažit a zvládneš
to, nebo to nemá cenu.

Alena Cechova ha detto : Myslím, že je to troll a velmi se tady u těch rad baví.
Proč by měla bejt troll?
Protoze ty formulace a vubec cela otazka jsou trochu podezrely a az moc
naivni… proste na tom neco nesedi ale treba se pletu
uprimne- pokud to neni trollovani- v 17 uz je trochu pozde…jasne, zni to tvrde pro holku, ktere par lidi reklo ze je hezka, ale to je proste realita.dneska se v modelingu zacina od 13 ne-li min a je to dost tvrda drina.taky jsem mela ani ne tendence spis myslenky, navic sestra meho tehdejsiho pritele mela modelingovou agenturu - nicmene pote co mi bylo receno „porid si portfolio (cca 6 tisic), a pak budes obchazet castingy (rozumej promenovat se pred kdejakyma sracema v plavkach a presvedcovat je jak jsi skvela - jo a mimochodem asi budes muset casem drzet dietu (mela jsem 52 kg na 175 cm), jsem prohlasila ze to nemam zapotrebi a radsi pujdu studovat. to neber jako radu, jen se zamysli co vsechno jsi ochotna obetovat za to, ze o tobe budou rikat "ta dela modelku“.ja na to nemela, hlavne psychicky, a jsem ted za to rada.
17 let určitě není pozdě. Fotky samozřejmě nepotřebuješ. Jen polaroidy, které ti nafotí kdokoliv z rodiny, kamárádka. Fotky celé postavy v plavkách, kde jsi nenalíčená, s vlasy rozpuštěnými a staženými do culíku (pokud máš dlouhé vlasy). Dále detail obličeje - nenalíčeného. Předpokladem je dobrá tvář a souměrná postava, s pasem do 60-ti cm a boky do 90-ti, výška nad 175 cm. Tyto fotky pošli do modelingových agentur (Bohemia models, Elite, Scouteen) nebo mně - řeknu ti, máš-li na to nebo ne. Pokud se ti z agentury neozvou, nemají zájem, pokud tě však pozvou na schůzku, máš z poloviny vyhráno. Rozhodně nepořizovat žádný book !!!!! Ten zajistí agentura sama.

často se taky dělají castingy v obchoďákách, vždycky vidím kupu hezkých holek, které se zrovna odličují a doprovodu maminek zkoušejí úsměvy na focení…
Ahoj je mi teprve 12 a jsem vysoká jen 155 cm, myslíte že je to velký problém u dívek ve 12 letech???
@Eliška Emolka: tak na trollíka to je dost málo, ale nezoufejte, když Vás bude maminka trollice tahat za ouška, porostete jak z vody.