Vlnky internetu rozvířila malá aférka s „nápaditý a originálním“ tablem chlapců z oboru puškař ze střední školy v Uherském Brodě, kterou zvěčnila na svém webu Protivná blondýna zde: http://www.protivna-blondyna.cz/…i-vedle.html
Po pár příspěvcích a jednodenní léčbě ukrouceného krku jsem na tuto smutnou etudu zapomněla. Trochu jsem zanadávala na pedagogy a fotografa, kteří mladé nezkušené klacky (… haha, až si otevřete odkaz, seznáte, že se jedná o docela vtipný dvojsmysl), podpořili v idiotské myšlence na tablo (následně vyvěšené na net) nechat vyfotit svá nepříliš dokonalá těla v rouše adamově, kdy inkriminované partie jsou zcela nedostatečně zakryty kvéry a vydávat to za umění.
Dnes ráno jsem ovšem k ranní kávě zapnula televizi, kde zrovna běželo opakování hlavní večerní zpravodajské relace televizní stanice JOJ http://udalosti.noviny.sk/…tivitou.html , což je jeden ze slovenských hlavních kanálů a kucí tam na mě vykoukli znovu. Reportáž byla věnovaná uhozeným tablům, která šla za hranici a přestala být originální a vtipná, ale stala z nich tabla prostě jenom trapná. Škoda, že nám tohle musí říkat slováci, že se v některých pedagozích nenajde ta trocha rozumu a citu, aby svým žákům, kteří v ně vkládají důvěru, dokázali vysvětlit, že ne každý nápad, který se vyvine v osmnáctiletém mozku puberťáka je skvělý a cool. A taky by bylo fakt dobré, kdyby někteří fotografové, kteří použijí na fotku sépiový filtr, neoznačovali takový paskvil za umění. Přijde mi to takové… české. Co vy na to?
Upozorňuji, že smajlíka na níže uvedenou fotku tam přidala TV Joj, na originálu je vážně jen ta pažba.
Níže přidávám pár fotek tabel, která vznikla také loni, či letos - z toho asi člověk usoudí, že i v tablech doba poněkud pokročila a že nahaté tablo asi zas tak třeskutě originelní nebude.
Ještě jeden edit: Mojí dceři je teď deset let a až mi za dalších devět let přijde oznámit, že se budou na tablo fotit nazí a vystaví se ve výloze místního řeznictví, zamknu ji doma a na třídního učitele zavolám zřízence.
Příspěvek upraven 17.05.13 v 09:44