Otázka pro švadlenky

Vložit odpověď
Kateřina Kulovaná

17.7.19 01:08

Dobrý den, jsem úplná začátečnice a mám pár otázek na lemovaní látek. Jsem trochu zmatená, jde to dělat tolika způsoby, nějakým tím proužkem atd. Já to zatím dělala tak, že jsem konec začistila entlovacim stehem, ohnula do rubu a z licu to obsila rovným stehem (například u pouzdrové sukně, když jsem chtěla pevný pas), je to takto také dobře?
A když se to dělá tim prouzkem, tak se to obsivat může i nemusi, ale kdyz to neobsiju, tak jak to v rubu bude držet?

Případně bych byla ráda za tipy na nějaké knihy o šití, které jsou opravdu užitečné a mohla byste mi je některá z vlastní zkušenosti doporučit.
Děkuji moc za radu :)

 

koukněte na starší příspěvky nebo se poptejte spíš tady https://www.modnipeklo.cz/…kovani/1124/
je to poměrně živá diskuze a dámy jsou tam šikovné a vstřícné :-)

matkaspratka +2326/-429

24.7.19 14:17

 

Hmmm no tak to je těžký takhle obecně říct, jak se lemuje. Každá věc/materiál/střih jinak… zrovna do pouzdrovek je dobre dělat si podsivku, která má bud kousek horního okraje nasity z původní látky, nebo v některých jednodušších strizich bývá celá z jedné látky. A pak mate jen dvě sukně sesite v pase k sobě a obrácené do sebe. Tak i třeba takto lze. Jinak dle mého Burda ms vždy všechny postupy otrocky vypsané u toho kterého modelu, takže nemusíte nikde pátrat. A jestli chcete lemování pruhem, tak to bych si koupila nějakou knížku o siti doplnku, tam se to používá asi tak nejvíc. Ale většinou se bez toho obejdete, stačí zahnout, a hodně věci se ani nelemuje. Já jsem lemovala pruhem snad jen deku????‍♀️, jsem hony svadlenka cca 8 let. Jinak jsem to ani nepotřebovala.

Semtex +462/-164

17.7.19 17:12

Pro vložení odpovědi se prosím zaregistrujte nebo přihlaste.

Dárek, který ocení? Tričko pod košili, které nepropotí

Pokud nevíte, čím obdarovat vašeho muže, napovíme – tričko pod... Celý článek

Poslední článek:
10 módních specialit českých mužů

Autor: Matouš

Máme několik ryze českých skvostů... čím perlí pánská móda a „vkus“? Celý článek