Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s obuví značky Fare. Mělo by jít o českého výrobce (Valašské Klobouky). Už delší dobu hledám boty, které budou pohodlné na delší vycházky a nepromáčí se (= dají se nosit i v dešti). Což se mi zdá, že by tyhle boty mohly splňovat. Máte někdo zkušenost, jestli je tahle značka kvalitní? tj. vydrží déle než jednu sezónu?
Boty Fare
Tak já mám zkušenost pouze s dětskými botami, ale jsme s nimi spokojení, tak snad to bude ok i v dospělé verzi.
My od nich kupujeme téměř všechny dětské boty, já mám jedny dámské. Jsem maximálně spokojená - jsou pohodlné a všichni mi je chválí.
Mám od nich papuče, dostala jsem je darem před 3 lety k vánocům a jsem spokojená, jsou dobře tvarované a i po těch třech letech vypadají dobře.
Sorry, ale o dětských botách Fare může napsat někdo, že jsou skvělé pouze když nezkusil jiné. Téměř všechny jsou lepší. Ne tak široké, tvrdé a neohebné. Samozřejmě poměřuji pouze s kvalitními botami, ne s deichmannem a Baťou a už vůbec ne s vietnamem
Mám skoro 9 letou zkušenost s obouváním dětí (kluk i holka), kupuju
boty z 90 % ve speciálním obchodě, kde si sakra dávají pozor na kvalitu,
certifikáty atp. (Praha Zbraslav), z 10 % u Bati (sandály jsou ok, zimní
boty velmi nedoporučuju).
S botičkami od Fare nenám jedinou negativní zkušenost.
Jaké značky dětské obuvi se vám osvědčily?
Fare jsem kupovala synům, když byli malí. V těch větších velikostech
(tak od ca 2 let výš) mají některý modely dost úzký chodidla a nízký
nárty.
Teď kupuju Santé, do nich se vejde pěkně i zdravotní vložka (máme
vlastní na předpis od dr.) a sedí parádně. Jen kupuju většinou loňské
modely - ta cena je tam oproti aktuální kolekci skoro poloviční. A dát za
dvoje boty po 6-700 nebo 1100-1200 je teda dvakrát do roka dost znát.
Mrkla jsem se na nabídku obuvi na Zbraslavi a tam je opravdu Fare jednooký mezi slepci králem. Takže z českých bot jsou lepší-mnohem lépe sedí dětem na noze a ohebnější-DPK a některé modely konsorcium. Jinak naprosto nesrovnatelné jsou superfit, richter ecco. Z nich konkrétně superfit je cenově naprosto srovnatelný s fare.
Mám od nich pět párů, manžel má jedny. Vzhledově to není nic extra, ale jsou to boty, na které se dá spolehnout - prostě se jen tak nezničí, žádný „módní obuv“ jako z některých obchodů. Ale trošku tvrdé mi připadají.