Téma je trošku mimo, ale vzhledem ke krásnému počasí a vidině nošení kraťasů a sukní bych uvítala vaše zkušenosti s následujícími možnostmi redukce celulitidy.
1. Vysazení antikoncepce - má nějaká z vás zkušenost, že po vysazení hormonální antikoncepce se celulitida zmírnila? Případně zafungovalo nahrazení nějakou jinou HA?
2. Lymfatické masáže - vyplatí se do nich investovat? Já vyhodila zbytečně peníze za sérii speciálních anticelulitidních masáží a zdráhám se je tedy utratit i za lymfatické. Máte zkušenost, že by nějak výrazně na celulitidu pomohly?
3. Masírování postižených míst kávou - slyšela jsem, že pomáhá. Vyzkoušela jsem to jednou a neskutečně to smrdělo, takže to nechci provádět dlouhodobě, pokud by to mělo být zbytečné. Nějaké pozitivní zkušenosti?
Ještě bych měla uvést, že typické rady - hodně pít, zdravě jíst, masírovat a krémovat a cvičit - na mě nefungují buď vůbec, nebo minimálně, nebo celulitidu ještě zhoršují. Jsem teď už čtvrtým měsícem v mírně hubnoucím režimu, jím zdravě nejzdravěji, piji 3 litry vody denně, 4-5 týdně cvičím a celulitida furt stejná. Podotýkám, že vážím 54 kg na 164 cm, takže jsem štíhlá až hubená. Celulitida mě trápí hlavně vepředu na stehnech a nejošklivější jí mám těsně nad koleny, kde mi za poslední čtyři měsíce pořádně vylezla, jak se mi cvičením zvětšily a vyrýsovaly svaly. Jde vidět i bez toho, abych si mačkala kůži, prostě jen tak stojím a celá stehna jsou zepředu jak pomeranč. Po zmáčknutí se mi objevují ďolíčky dokonce i na pažích, na břichu a na lýtkách. Mám celulitidu sice částečně danou geneticky, mamka jí má taky a dost, ale nechci se s takovou formou prostě smířit. Co pomohlo na celulitidu vám?