Od 14 let jsem si barvila vlasy (a prosla jsem si vsim od zrzave, blond s trvalou, cokoladove a ohnive ciste cervene, az po cernou, ktere jsem byla verna po temer tri roky.) V prosinci 2011 jsem se naposledy obarvila na cerno, a pak mi jednou pritel navrhnul, abych si nechala vlastni barvu. Nejdriv jsem nechtela a desem sledovala rostouci odrosty, dva tri tydny jsem vypadala fakt udesne…ale vydrzela jsem, barvu jsem si nedala uz pul roku, a moje vlasy jsou daleko zdravejsi, zarivejsi.
Bala jsem se toho „prechodu“ - myslela jsem si, ze moje prirozena barva, kterou jsem 13 let nevidela (ano, je mi 28 a od 14 jsem se barvila), bude nudna, fadni, mysi seda, ale ona je to zatim pekna tmave hneda bez sedin, co se slunickem hezky sisuje do prirozenych meliru. Jednim slovem jsem nadsena! A neni to jen muj pritel, ale i kolegyne, co se mne ptaji, jestli mam novou barvu, a kam chodim ke kadernici, ze moje vlasy vypadaji bajecne…Mate nekdo podobnou zkusenost? A jak se citite mezi ostatnimi, co se bervi, trvali a meliruji? ja trochu divne, kdyz po tolika letech "pouzivam odstin cernomodra/nektarinka/baklazan/konak) odpovidam ze nepouzivam nic…