Zdravím, je mi 16 let a mám menší problém. Neustále přibírám
i když postavu mám stejnou.
Měřím 180cm a mám strašných 101kg. Začalo to minulý rok, když jsem
začala brát hormonální antikoncepci, poté ji vysadila, ale i přes to
stále přibírám. Před braním prášků jsem měla 80kg což je na mojí
výšku v pořádku. Nejsem tlustá, podle sebe i ostatních mám i docela
dobrou postavu, ale ta váha mě teda štve.
Nevíte čím by to mohlo být? Docela mě to trápí.
Vyšší váha, stejná postava
@Kindlerova píše:
Zdravím, je mi 16 let a mám menší problém. Neustále přibírám i když postavu mám stejnou.
Měřím 180cm a mám strašných 101kg. Začalo to minulý rok, když jsem začala brát hormonální antikoncepci, poté ji vysadila, ale i přes to stále přibírám. Před braním prášků jsem měla 80kg což je na mojí výšku v pořádku. Nejsem tlustá, podle sebe i ostatních mám i docela dobrou postavu, ale ta váha mě teda štve.
Nevíte čím by to mohlo být? Docela mě to trápí.
Nechcem byť vo svete anorektičiek krutá, ale so 101 kg ste tlustá. Začnite sa hýbať, choďte čo najviac pešo a zmente jedálný lístok.
@giuliettka teda
to jste myslím trochu přehnala říkat 16 leté holce, že je tlustá a ať
pořeší jídelníček? Nešlo by to taktněji? Možná jste právě někomu
zadělala na anorexii.
@lenoob Napíšte odpoveď taktnejšie, nech viem ako to malo vyzerať. To fakt nejde. Má 16 rokov a 101 kíl! Fakt to čo potrebuje je takt?
Příspěvek upraven 21.08.19 v 15:16
@Kindlerova
myslím, že bych se hlavně zaměřila na to být zdravá a vykašlala se na
nějaké číslo na váze jestli tě okolí nepopisuje jako že máš
nadváhu, tak ji pravděpodobně nemáš
pokud chceš zhubnout, jdi na to rozumně a
pomalu a dlouhodbě změň svou životosprávu. „Zdravé“ a udržitelné
hubnutí je třeba 1-2 kg za měsíc. A jestli tě stresují sociální
sítě, tak buď omez dobu, kdy na nich jsi a nebo nesleduj ty, co tě nejvíc
negativně ovlivňují
@lenoob píše:
@giuliettka sice 16 let, ale 180 cm
Tak na 101 kg by musela mať výšku 205cm.
@giuliettka hm
kolik by tedy podle vás měla vážit? Podle
toho, co vidím na módních fotkách je ideální váha u 170 cm ženy
takových 50 kilo, což je podle mě dost málo. Většina běžných žen má
daleko více kilo a představte si, žijou
@lenoob 70 až 80kg. A áno väčšina žien žije aj s nadváhou. Ale v 16?! To fakt stačí vypnuť internet a ísť si zabehať a kila pojdu dolu samé. Potom bodaj by nebola mládež obézna, keď sa jej prízvukuje, hlavme že si zdravá. Mimochodom obezita je choroba.
@giuliettka tak na
to opravdu nevím, co říct vaše reakce na toto vlákno jsou všechny
takové trochu…bezcitné? Opravdu jste to mohla říct víc mile
@lenoob Slečna tu
ešte nebola, zeditujem sa až na špikovú kosť, ak jej to čo píšem a čo
si myslíte aj vy, ale nechcete jej to povedať, aby ste nebola krutá,
napíšete taktne a milo.
To jsem měla taky, pak jsem zjistila, že jsem tlustá a okolí mě nechce ranit a tak mlčí nebo klame. Vynechám- li možnost, že Vám extrěmně přibývají svaly, je tu jen ta, že ač to třeba nevnímáte, tak tloustnete. Ale ve vašem věku stačí trocha pohybu a ubrat na jídle a jde to samo. Hlavně nedržte drastické diety, nejde to vydržet věčně a dostaví se akorát jojo efekt.
Souhlasím s tím, že to nadváha je. Při té výšce to jen nemusí
vypadat tak „brutálně“, až to bije do očí, sama slečna píše, že má
„strašných 101 kg“ a že přibírá. Čili ji to též trápí. Okolí ji
může milosrdně chlácholit, že nadváhu nemá, ale nic to nemění na tom,
že pokud bude přibírat dál, bude to jen horší- vzhledem k věku.
Hormonální antikoncepci dívky v tomto věku užívají často kvůli pleti,
nevím, jestli je to tento případ- ale nechci se pouštět do diskusí nad
tím, že HA v tomto věku (nejen) rozhodí kardinálně organismus. Čili- co
poradit? Asi to, co obvykle zabírá: upravit jídelníček, sportovat.
Navštívit třeba dobrého výživového poradce, ne někoho, kdo rýžuje na
doplňcích stravy. Chce to čas, ale při dobré vůli (a pevné) se jistě
dostaví výsledky.
S tím výživovým poradcem souhlasím. Od puberty bojuji s váhou a jídelníček od profesionála mi pomohl zhubnout, aniž bych se trápila hlady, chce to ovšem pevnou vůli a bez pohybu to není ono.
Určitě bych si nechala změřit poměr tuku, svalů, vody..na začátek, ať máte představu a podle toho řešit situaci s odborníky.101 kilo na 180cm je už obezita prvního stupně a jste mladičká-byla by hrozná škoda vstupovat do života s návyky, které vás můžou stát zdraví a sebevědomí.
@Kindlerova nabrat 20 kilo není normální ani po antikoncepci, jestli jíte normálně a přitom takhle přibíráte, neváhala bych a šla bych k lékaři, může jít o vážný zdravotní problém
V 16ti šlo hubnutí rychle, to má ještě člověk dobrý metabolismus. Stačilo vynechat večeři a dát si pár koleček běhu. Nebo si dát jeden ovocný den.ALE!!Nesmí se to tloustnutí nechat rozjet! Lehce se shodí pár kilo, ale nesmí člověk čekat, až těch kil navíc jsou desítky a pak teprve řešit. Pak už to problém je.Vy jste to teda nechala zajít opravdu hodně daleko…
@Moudd Přesně tak! 101kg už je hodně zanedbaná tloušťka. Slečna měla řešit dřív.
Příspěvek upraven 21.08.19 v 18:56
Tady buď někdo trolí nebo má rozbitou váhu. Těch 180cm/101kg neodpovídá fotkám. Nebo je kostra z Adamantia.
@Kindlerova Při vašem věku, výšce a hmotnosti máte nezdravé BMI 31,17 - tzn. střední nadváhu (obezitu 1. stupně) a vaše ideální váha by měla být 70 kg, dle BMI kalkulačky. Běžte k lékaři.