Před pár dny jsem došila synovi zimní bundu. Je ze softshellu, ale ještě zateplená. Střih mám ze staré Burdy kids z knihovny, ale je dost upravený. Bunda má kapsy ve švu a protože je to nudná šedá (původně jsem ji chtěla nakombinovat s jiným softshellem se vzorem, ale vyprodali ho), našila jsem na to ještě aplikace za softshellu a nažehlila reflexní prvky vepředu, na záda i na rukávy. Podle tohoto střihu jsem mu šila bundu už loni (ta poslední fotka), ta měla ale krásné barvy a trošku víc jsem si vyhrála s kapsami vepředu i ve švu. Rukavice i čepice jsou na obou fotkách stejné, ještě pletu palčáky šedomodré, které se budou víc hodit k té nové a snad dojde i na čepici.
Burda - domácí šití
Ja se na softshell porad chystam, zatim se vzdycky nasla bunda nebo kalhoty z druhe ruky. Deti maji ten material rady. Mne pripada, ze bez podsivky hrozne zachytava za svetry a hlavne flisove mikiny.
@DanielaS Právě proto jsem to šila vevnitř s tenkým vatelínem a pak normální podšívku. Možná by mi někdo řekl, že tím przním vlastnosti funkčního materiálu, ale na zimu mi přijde jen samotný softshell málo. Podzimní/jarní bundu jsem šila bez podšívky ze zimního softshellu, a trošičku to drhne, ale jinak zas ten vnitřní povrch hřeje. Pak jsem šila ještě z jarního softshellu kalhoty a ty mají uvnitř hladký úplet, to klouže dobře. Hlavně to odpuzuje vodu a chrání proti větru. Celkem se z toho šije dobře. U šití minulých kalhot mi nějak vynechával steh, hledala jsem řešení na internetu, a ono to bylo jehlou - ani jsem si to neuvědomila, ty ještě předtím jsem šila jehlou stretch (to bylo dobře) a pak jsem ji vyměnila a ouha. Takže i když to není pletenina, doporučují stretch jehly.
V poslednych tyzdnoch zijem v leginach…tieto su najnovsie. Fotene v tejto pozicii koli nedostatku svetla, aby bolo aspon trochu vidiet detaily.
Prosím o radu. Plánuji koupit overlock na domácí šití, máte nějaké zkušenosti, poznatky z praxe, doporučení?
@DanielaS píše:
Ty sklady jsou nejake… nepravidelne.
Ono sa to na kolenach natahuje vsade inak… ale zase ano, na tej latke velmi
nejde presne znacit a obcas mi to uslo trochu stranou
@Čírina nekupovat
Singer v Lidlu
momentálně z nižších cenových hladin asi overlock od Lady
@bao-baba no teraz,
ked ste to zmienili uz aj mne Pekne dakujem za takuto asociaciu, uz ju asi
nidy nedostanem z hlavy
@Čírina Mám Janome 990 a zatím mě nezklamal. Používám ho asi 5 let a dost často, teprve na podzim jsem mu měnila ořezávací nůž, který jsem ztupila špendlíkem. Jinak spokojenost. Nevím, jak se pohybuje cena, stal mě asi 8000.-
@MP blanka @DanielaS @giuliettka Děkuju za
rady, příště udělám užší přídavky na švy a asi to podšiju. Hotové
kalhoty pro jistotu prošiju ještě úplně v kraji.
@porjk Možná ty kapsy
příště trochu zaoblím - a bude trochu jiný model.
@DanielaS Tak ta je teda boží. Taky bych takovou užila. Můžu se zeptat, co je to za materiál, vypadá to jako svetrovina.
@DanielaS Aha, tak to je super, má to krásnou barvu a vzor. Začíná mi to vrtat v hlavě, že bych si něco podobného pořídila. Mám tam jednobarevnou počesanou teplákovinu… leží tam už nějakou dobu. Původní plán byl zimní domácí šaty, hm. Tak teď nevím.
Spis presne obkresleni jejiho obrazku . Nahodne jsem v nejake (nevysivaci) diskusi
cetla chvalu na jeji knihy a vygooglovala si ji. A i kdyz me vysivani nikdy
nezajimalo, tak jeji knihy se mi okamzite zalibily a hned jsem si dve obednala.
Jeji styl se mi moc libi a urcite zkusim par veci vyrobit. Vysivate
podle ni?
@Jordaan Ne, ale jak píšete- její styl se mi líbí. Objevila jsem ji ještě v době, kdy se dal prohlížet instagram bez registrace, teď holt mám utrum.
Ja taky nejsem moc vysivaci typ - hlavne teda proto, ze pro ty vysivky nemam moc vyuziti. Ted se chystam na obyc zasteru do kuchyne, tu jsem chtela usit tak jako tak a na dolni okraj neco vysiju, docela se na to tesim. Vic me ale moc nenapada, mozna az doroste neter, na letnich satickach by to mohlo byt hezke. Na mem obleceni si to moc neumim predstavit.
Tchyne ma vysivane voalove zaclony. Ale po kazdem prani musi tu vysivku
opravovat, to by me teda mohlo…
Vysiva precizne, ale taky me nenapada, o co bych ji tak rekla, nabizi se, ale
ja nevim, ja veci hazim do pracky.
@Jordaan Přesně tak - nejsem na zdobené oblečení typ, dečky nepoužívám… parkrát jsem vyšívala třeba plátěné ubrousky (svatební dar) nebo monogramy na kapesníčky, ale je to přece jen náročnější na údržbu a v běžném provozu jsou lepší odolnější, praktičtější věci.
Dobrý den, máte někdo prosím zkušenost se začištěním pružné krajky
(pružný tyl s výšivkou) ve výstřihu? ráda bych něco, co bude jméně
nápadné, ale zároveň zůstane i dostatečně pružné, abych výstřih
nemusela moc zvětšovat.
nápady na netu jsem pohledala na klasickou krajku kde byl rolovaný okraj
(pěkné, ale fungovalo by to v provedení na elastické?) a nebo začištění
šikmým proužkem (u mně by asi musel být úpletový).